Om Mac-datorn fortsätter fråga efter lösenordet till inloggningsnyckelringen

Lösenordet till ditt användarkonto för macOS kanske inte matchar lösenordet till inloggningsnyckelringen. Antingen skapar du en ny inloggningsnyckelring eller också uppdaterar du den med ditt nya lösenord.

När du eller din Mac-administratör har nollställt lösenordet för användarkontot för macOS kanske du ombeds uppdatera ditt lösenord till nyckelringen eller ange lösenordet till din inloggningsnyckelring. Det kan även meddela att systemet inte kunde låsa upp din inloggningsnyckelring. Det beror på att din inloggningsnyckelring fortfarande använder ditt tidigare lösenord.

Om du inte kommer ihåg ditt tidigare lösenord

Om du inte kommer ihåg ditt tidigare lösenord skapar du en ny inloggningsnyckelring.

Om du kommer ihåg ditt tidigare lösenord

Om du kommer ihåg ditt tidigare lösenord använder du det lösenordet för att uppdatera din nuvarande inloggningsnyckelring:

1. Öppna appen Nyckelhanterare, som finns i mappen Verktygsprogram i mappen Program.
  2. Välj ”inloggning” i listan över nyckelringar till vänster.
  3. Välj Ändra lösenord för nyckelring ”inloggning” i menyn Redigera i menyfältet.
  4. Ange det tidigare lösenordet för ditt användarkonto i fältet för nuvarande lösenord. Det är detta lösenord du använde innan lösenordet nollställdes.
  5. Ange det nya lösenordet för ditt användarkonto i fältet för nytt lösenord. Det här är det lösenord som du nu använder för att logga in på Mac-datorn. Ange samma lösenord i kontrollfältet.
  6. Klicka på OK när du är klart och avsluta sedan Nyckelhanterare.