Ange standardwebbläsare eller standard-e-postklient för Mac

Ta reda på hur du väljer vilken app som öppnas när du klickar på en e-postadress eller en länk till en webbplats.

Så här väljer du standardwebbläsare

1. Välj Systeminställningar i Apple-menyn ().
  2. Klicka på Allmänt.
  3. Välj din webbläsare från popup-menyn ”Standardwebbläsare”.

Så här väljer du en standardapp för e-post

1. Öppna Mail.
  2. Välj Inställningar i Mail-menyn och klicka sedan på Allmänt. Eller, om du uppmanas att skapa ett e-postkonto, lägger du till ditt konto och väljer sedan Inställningar i Mail-menyn.*
  3. Välj en e-postapp från popup-menyn ”Standardprogram för e-post”.

* Du kan också välja en standardapp för e-post i inställningarna i en e-postapp från tredje part.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.