Öppna ett annat iTunes-bibliotek eller skapa ett nytt

Läs mer om hur du skapar eller växlar mellan iTunes-bibliotek för att åtgärda startproblem eller dela datorn med andra personer i hushållet.

Skapa eller välja en annan iTunes-biblioteksfil

Med ett nytt iTunes-bibliotek kan du få hjälp med att hitta eller åtgärda startproblem. Du kan också skapa separata iTunes-bibliotek om du delar datorn med flera personer i hushållet.

Följ stegen nedan om du vill skapa eller välja en annan iTunes-biblioteksfil på din mac eller pc.

Mac

1. Avsluta iTunes.
  2. Håll ned alternativtangenten medan du öppnar iTunes.
  3. Ett meddelande visas om att du ska välja iTunes-bibliotek. Beroende på vad du vill göra väljer du Skapa bibliotek eller Välj bibliotek.

Windows

1. Avsluta iTunes.
  2. Håll ned skifttangenten. Välj sedan Alla program > iTunes > iTunes från Start-menyn.
  3. Ett meddelande visas om att du ska välja iTunes-bibliotek. Beroende på vad du vill göra väljer du Skapa bibliotek eller Välj bibliotek.

Försök igen om meddelandet inte visas. Kom ihåg att hålla ned alternativtangenten om du använder mac eller skifttangenten om du använder Windows.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.