Lösa in digitala kopior av DVD- och Blu-ray-skivor i iTunes Store

Vissa DVD-, Blu-ray-skivor och 4K-titlar kan innehålla en iTunes Digital Copy av filmen förutom den fysiska skivan.

Lösa in iTunes Digital Copy

Följ instruktionerna på din DVD- eller Blu-ray-förpackning när du vill lösa in.

• För vissa produkter ingår kanske bara en innehållskod. Du kan bara lösa in en kod åt gången.
  • I andra titlar ingår kanske en Digital Copy-skiva och en innehållskod. Innan du kan lösa in din kod måste du sätta in skivan i datorns CD- eller DVD-enhet. Om din dator saknar en CD-/DVD-enhet kan du använda en DVD-/Blu-ray-enhet som ansluts via USB eller använda CD-/DVD-enheten från en annan dator med din Mac.

Lösa in titlar med endast en inlösningskod

Om du vill lösa in en kod trycker du på eller klickar på den här länken: Gå till sidan för inlösen. Eller följ stegen för din enhet.

iPhone, iPad och iPod touch

1. Öppna appen iTunes Store.
  2. Tryck på filmer och rulla sedan längst ned på skärmen och tryck på Lös in. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord, om det behövs.
  3. Tryck på Du kan även skriva in koden manuellt, och ange sedan den tolvsiffriga koden som är skriven på fodralet till skivan.
  4. Tryck på Lös in.

Läs om vad du kan göra om du inte kan lösa in din innehållskod.

Mac eller PC

1. Öppna iTunes. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Välj Konto > Lös in i menyraden längst upp på datorskärmen, eller längst upp i iTunes-fönstret.
  3. Ange ditt lösenord och klicka på Logga in.
  4. Ange den tolvsiffriga koden som är skriven på fodralet till din skiva. Du kanske även kan använda kameran på din Mac för att lösa in din kod.
  5. Du kan välja att hämta den digitala kopian av din film nu eller hämta den senare. Läs om hur du hämtar om köp.

Läs om vad du kan göra om du inte kan lösa in din innehållskod.

Lösa in titlar med en Digital Copy-skiva och en inlösningskod

1. Öppna iTunes.
  2. Sätt i din iTunes Digital Copy-skiva i DVD-enheten för din Mac eller PC.
  3. Ange inlösningskoden som medföljde din DVD-skiva i huvudfönstret i iTunes. Klicka därefter på Lös in.
    Om skivan inte visas i iTunes men går att spela upp utan problem i datorns DVD-program bör du kontrollera hos leverantören att titeln har ett iTunes Digital Copy-skydd.
  4. Om du uppmanas till det anger du ditt Apple-ID och lösenord. Det visas ett meddelande om att din kod har lösts in.
  5. Klicka på symbolen för hämtningsstatus  i det övre högra hörnet av iTunes för att kontrollera hur hämtningen går.
  6. Efter att hämtningen slutförts klickar du på  Filmer i det övre vänstra hörnet av iTunes för att se filmen.

När du använder en Digital Copy-skiva för att lösa in en titel får du bara SD-versionen och inget extramaterial.

Få hjälp

Om din DVD-, Blu-Ray-skiva eller 4K-titel med Digital Copy är skadad, repad eller saknar inlösningskod eller om Digital Copy-skivan saknas, kontaktar du rätt företag enligt nedan:

Kontakta Apple-supporten om det uppstår problem när du löser in din Digital Copy-kod eller hämtar din iTunes Digital Copy-version.

Läs mer

• iTunes Digital Copy-objekt är inte tillgängliga i alla länder eller regioner. En Digital Copy-kod måste användas i det iTunes Store-land eller -region där koden fungerar, vilket anges på eller i förpackningen. Exempelvis måste du ha ett amerikanskt Apple-ID om du vill använda en kod från en amerikansk DVD, eller ett Apple-ID för Australien om du vill använda en kod från en australisk DVD-skiva.
  • Läs om hur du hämtar filmer på nytt.
  • I USA kan du titta på vissa filmer som är köpta från en annan digital tjänst genom iTunes Store om du ansluter ditt Apple-ID till ett Movies Anywhere-konto.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.