Skicka App Store- och iTunes-presenter på nytt

Du kan skicka presenter som du har köpt till någon annan på nytt från App Store, iTunes Store eller Apple Books.

Om du har skickat en App Store- och iTunes-present och mottagaren inte fick e-postmeddelandet med instruktioner om att lösa in den, kan du skicka presenten igen från din iPhone, iPad eller iPod touch, Mac eller pc. När du skickar App Store- och iTunes-presenter på nytt kommer mottagaren att få ett nytt e-postmeddelande med en länk för att lösa in presenten.

Du kan skicka App Store- och iTunes-presenter på nytt så länge objektet eller pengarna inte har lösts in med något Apple-ID.

Om mottagaren fortfarande inte hittar e-postmeddelandet trots att du har skickat det igen kan du be dem att kolla i skräppostmappen.

Från din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn] > iTunes Store och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID högst upp på skärmen och tryck sedan på Visa Apple-ID. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
  3. Tryck på Presenter. Om du inte ser några presenter har du inte köpt några App Store- och iTunes-presenter med detta Apple-ID nyligen.
    En iPhone X som visar Kontoinställningar. Knappen Presenter har valts.
  4. Tryck på presenten du vill skicka på nytt.
    En iPhone X som visar presenter som har skickats. En present till janeappleseed@icloud.com har valts.
  5. Tryck på Skicka present på nytt. Du kan redigera eller ändra e-postadressen till mottagaren av din App Store- och iTunes-present så länge mottagaren inte har löst in presenten. Om du vill redigera eller ändra mottagarens e-postadress trycker du på mottagarens e-postadress på skärmen med presentinformation. Dubbelkolla att du har stavat mottagarens e-postadress rätt.
    En iPhone X som visar detaljerad information om en present som har skickats.

Om du inte ser alternativet att skicka presenten på nytt har den redan lösts in av personen med den uppgivna e-postadressen.

Från din Mac eller pc

Om du vill öppna iTunes och logga in på sidan Kontoinformation klickar du på länken: Visa mitt konto. Eller följ dessa steg:

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
    Ett iTunes-fönster där menyn Konto i menyraden högst upp på datorskärmen är öppen. Visa mitt konto har valts.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och klicka sedan på Visa konto.
  4. På sidan Kontoinformation bläddrar du till avsnittet Köphistorik. Klicka på Hantera presenter vid Gåvan skickades senast [datum]. Om du inte ser några presenter har du inte köpt några App Store- och iTunes-presenter med detta Apple-ID nyligen.
    Ett iTunes-fönster som visar avsnittet Köphistorik på sidan Kontoinformation. Knappen Hantera presenter har valts.
  5. Leta reda på den present du vill skicka på nytt och klicka sedan på Visa till höger om datumet du skickade presenten.
  6. Klicka på Skicka presenten på nytt i popupfönstret. Om du vill ändra mottagarens e-postadress kan du göra det i fältet under Mottagare innan du klickar på Skicka presenten på nytt. Dubbelkolla att du har stavat mottagarens e-postadress rätt.
    Ett iTunes-fönster där avsnittet Presenter på sidan Kontoinformation visas. Detaljerad information om en present som har skickats visas i förgrunden.

Om du inte ser alternativet att skicka presenten på nytt har den redan lösts in av personen med den uppgivna e-postadressen.