Skicka App Store- och iTunes-presenter på nytt

Läs om hur du skickar om presenter som du har köpt till någon annan i App Store, iTunes Store eller iBooks Store.

Om du har skickat en App Store- och iTunes-present och mottagaren inte fick e-postmeddelandet med instruktioner om att lösa in den, kan du skicka presenten igen från din iPhone, iPad eller iPod touch, Mac eller pc. När du skickar App Store- och iTunes-presenter på nytt kommer mottagaren att få ett nytt e-postmeddelande med en länk för att lösa in presenten.

Du kan skicka App Store- och iTunes-presenter på nytt så länge objektet eller pengarna inte har lösts in med något Apple-ID.

Från din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn] > iTunes Store och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID högst upp på skärmen och tryck sedan på Visa Apple-ID. Det kan hända att du behöver autentisera ditt Apple-ID.
  3. Tryck på Presenter. Om du inte ser några presenter har du inte köpt några App Store- och iTunes-presenter med detta Apple-ID nyligen.
  4. Tryck på presenten du vill skicka på nytt.
  5. Tryck på Skicka present på nytt. Du kan redigera eller ändra e-postadressen till mottagaren av din App Store- och iTunes-present så länge mottagaren inte har löst in presenten. Om du vill redigera eller ändra mottagarens e-postadress trycker du på mottagarens e-postadress på skärmen med presentinformation. Dubbelkolla att du har stavat mottagarens e-postadress rätt.

Om du inte ser alternativet att skicka presenten på nytt har den redan lösts in av personen med den uppgivna e-postadressen.

Från din Mac eller pc

Om du vill öppna iTunes och logga in på sidan Kontoinformation klickar du på länken: Visa mitt konto. Eller följ dessa steg:

1. Öppna iTunes. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
  3. Autentisera ditt Apple-ID och klicka sedan på Visa konto.

På sidan Kontoinformation:

1. Rulla till området Köphistorik. Klicka på Hantera presenter vid Gåvan skickades senast [datum]. Om du inte ser några presenter har du inte köpt några App Store- och iTunes-presenter med detta Apple-ID nyligen.
  2. Leta reda på den present du vill skicka på nytt och klicka sedan på Visa till höger om datumet du skickade presenten.
  3. Klicka på Skicka presenten på nytt i popupfönstret.
    Om du vill ändra mottagarens e-postadress kan du göra det i fältet under Mottagare innan du klickar på Skicka presenten på nytt. Dubbelkolla att du har stavat mottagarens e-postadress rätt.

Om du inte ser alternativet att skicka presenten på nytt har den redan lösts in av personen med den uppgivna e-postadressen.