Hitta modellnamn och serienummer för din Mac

Modellnamnet, serienumret och annan information finns i Om den här datorn och Systemrapport.

Du kanske vill veta modellnamn eller serienummer för din Mac när du ska kontrollera garantiskydd, leta efter specifikationer eller annan information om din modell, skapa en heminventering och mycket annat. Identifiering av din Mac-modell är också viktigt när du säljer eller ger bort din Mac eller tar reda på om den är kompatibel med det senaste operativsystemet eller annan mjukvara eller hårdvara.

Använd Om den här datorn

Välj Om den här datorn på Apple-menyn  i hörnet av skärmen. Du ser en översikt av din Mac med dess modellnamn och serienummer.

Fönstret Om den här datorn

Om du ser ett fönster som detta dubbelklickar du på versionsnumret nedanför ”OS X” för att visa serienumret:

Om den här datorn-fönstret i OS X Mavericks

Använd Systeminformation

Appen Systeminformation visar också din Mac-dators modell och serienummer. Öppna appen och välj Maskinvara på vänstra sidan i fönstret Systeminformation. Modellnamn och serienummer visas till höger:

Fönstret Systeminformation

Om Mac-datorn inte startar ordentligt

Om du inte kan använda lösningarna ovan eftersom din Mac inte startar ordentligt:

• Titta efter serienummer eller modellnamn på datorns yta eller på den ursprungliga produktförpackningen, kvittot eller fakturan.
  • Eller logga in på appleid.apple.com och leta reda på din Mac i avsnittet Enheter. Om du hittar din Mac där klickar du på namnet för att visa modellnamnet och serienumret.

Om du fortfarande behöver hjälp kontaktar du en Apple Store-butik eller en auktoriserad Apple-servicepartner.