Hitta modellnamn och serienummer för din Mac

Modellnamn, serienummer och annan information finns i Om den här datorn och Systeminformation.

Du kanske vill veta modellnamn eller serienummer för din Mac när du ska kontrollera garantiskydd, leta efter specifikationer, skapa en heminventering, sälja, ge bort eller byta in din Mac eller läsa mer om ifall den är kompatibel med det senaste operativsystemet för Mac eller annan mjukvara eller hårdvara.

Använda Om den här datorn

Välj Om den här datorn på Apple-menyn  i hörnet av skärmen. Du bör se en översikt av din Mac med dess modellnamn och serienummer.

Fönstret Om den här datorn

Om du ser ett fönster som detta dubbelklickar du på versionsnumret nedanför ”OS X” för att visa serienumret:

Om den här datorn-fönstret i OS X Mavericks

Använd Systeminformation

Appen Systeminformation visar också din Mac-dators modellnamn och serienummer. Öppna appen och välj Maskinvara på vänstra sidan i fönstret Systeminformation. Modellnamn och serienummer visas till höger:

Andra lösningar