Hitta modellnamn och serienummer för din Mac

Denna information och mer finns i Om den här datorn och Systemrapport.

Du kanske vill veta modellnamn eller serienummer för din Mac när du ska kontrollera garantiskydd, leta efter specifikationer eller annan information om din modell, skapa en heminventering och mycket annat. Identifiering av din Mac-modell är också viktigt när du säljer eller ger bort din Mac eller tar reda på om det är kompatibelt med det senaste operativsystemet eller annan program- eller maskinvara.

Använd Om den här datorn

Välj Om den här datorn från Apple-menyn () uppe till vänster på skärmen. Om den här datorn visar en översikt av din Mac, inklusive namn och version på dess operativsystem, dess modellnamn och serienummer:

Fönstret Om den här datorn

Om du ser ett Om den här datorn-fönster som det nedan dubbelklickar du på versionsnumret nedanför ”OS X” för att visa serienumret:

Fönstret Om den här datorn i Mavericks

Använd Systeminformation

Öppna programmet Systeminformation (eller System Profiler) från mappen Verktygsprogram i mappen Program eller klicka på knappen Systemrapport (eller Mer information) i Om den här datorn. Välj Maskinvara till vänster i fönstret och hitta sedan modellnamn och serienummer till höger:

Fönstret Systeminformation

Om du inte kan använda Om den här datorn eller Systeminformation eftersom din Mac inte startar ordentligt, leta efter serienummer eller modellnamn på Mac-book-datorns yta eller på den ursprungliga produktförpackningen, kvittot eller fakturan. Om det behövs kan du hämta hjälp från en Apple-servicepartner.

Senast ändrad: