Hitta modellnamn och serienummer för din Mac

Denna information och mer finns i Om den här datorn och Systemrapport.

Du kanske vill veta modellnamn eller serienummer för din Mac när du ska kontrollera garantiskydd, leta efter specifikationer eller annan information om din modell, skapa en heminventering och mycket annat. Identifiering av din Mac-modell är också viktigt när du säljer eller ger bort din Mac eller tar reda på om den är kompatibel med det senaste operativsystemet eller annan mjukvara eller hårdvara.

Använd Om den här datorn

Välj Om den här datorn från Apple-menyn () längst upp till vänster på skärmen. Om den här datorn visar en översikt av din Mac, inklusive namn och version på operativsystemet, modellnamnet och serienumret:

Fönstret Om den här datorn

Om du ser ett Om den här datorn-fönster som det nedan dubbelklickar du på versionsnumret nedanför ”OS X” för att visa serienumret:

Om den här datorn-fönstret i OS X Mavericks

Använd Systeminformation

Öppna programmet Systeminformation (eller System Profiler) från mappen Verktygsprogram i mappen Program eller klicka på knappen Systemrapport (eller Mer information) i Om den här datorn. Välj Hårdvara till vänster i fönstret och hitta sedan modellnamn och serienummer till höger:

Fönstret Systeminformation

Om du inte kan använda Om den här datorn eller Systeminformation eftersom din Mac inte startar ordentligt, letar du efter serienummer eller modellnamn på datorns yta eller på den ursprungliga produktförpackningen, kvittot eller fakturan.

Du kan också logga in på appleid.apple.com och leta reda på din Mac i avsnittet Enheter. Klicka på din Mac för att visa datorns serienummer.

Hitta en Apple-servicepartner i din närhet om du fortfarande behöver hjälp.