Starta Mac-datorn i enanvändarläge eller Verbose-läge

Om du är en avancerad användare som är van med UNIX kan du använda enanvändarläget eller Verbose-läge som en hjälp att isolera startrelaterade problem.

Enanvändarläge

1. Starta din Mac och håll direkt ned Kommando-R för att starta från macOS Återställning.
  2. Välj Skivverktyg från fönstret Verktygsprogram och klicka därefter på Fortsätt.
  3. Från sidofältet Skivverktyg väljer du den disk du använder. Välj sedan Arkiv > Lägg på skrivbordet från menyraden. (Det här alternativet är nedtonat om disken redan har lagts till.) Ange sedan ditt administratörslösenord när du blir tillfrågad.
  4. Avsluta Skivverktyg.
  5. Välj Terminal från menyn Verktygsprogram i menyfältet.
  6. Nu kan du skriva in UNIX-kommandon. Välj Apple-menyn () > Starta om när du är klar.

Dessa steg ersätter Kommando-S-metoden, vilket inte fungerar med rekommenderade inställningar på aktuella Mac-datorer.

Verbose-läge

1. Sätt på din Mac och håll direkt ned Kommando-V.
  2. Håll ned tangenterna tills du ser vit text på skärmen.
    • Använder du FileVault släpper du tangenterna när du ser inloggningsfönstret. Logga sedan in för att fortsätta starta i Verbose-läge.
    • Använder du ett lösenord för fast mjukvara måste du stänga av lösenordet innan du kan starta i Verbose-läge.
  3. Nu kan du skriva in UNIX-kommandon. Om du vill lämna det här läget och starta normalt skriver dureboot och trycker sedan på Retur.