Starta Mac-datorn i enanvändarläge eller Verbose-läge

Om du är en avancerad användare som är van med UNIX kan du använda enanvändarläget eller Verbose-läge som en hjälp att isolera startrelaterade problem.

1. Håll ned en av dessa tangentkombinationer omedelbart efter att du tryckt på strömknappen för att starta din Mac, eller omedelbart efter att din Mac börjar starta om:
    • Kommando-S: enanvändarläge
    • Kommando-V: Verbose-läge
  2. Håll ned tangenterna tills du ser vit text på skärmen.
    • Använder du FileVault släpper du tangenterna när du ser inloggningsfönstret. Sedan loggar du in för att starta i enanvändarläge eller utförligt läge.
    • Använder du ett lösenord för fast mjukvara måste du stänga av lösenordet innan du kan starta i enanvändarläge eller Verbose-läge.
  3. Nu kan du skriva in UNIX-kommandon. Om du vill lämna det här läget och starta normalt skriver dureboot och trycker sedan på Retur.

I enanvändarläget är tangentbordslayouten amerikansk engelska.