Hitta serienumret på din iPod

Läs om hur du hittar serienumret på din iPod classic, iPod nano, iPod shuffle eller iPod touch.

Serienumret finns på flera platser. Tänk på att serienummer för Apple-maskinvaruprodukter ibland kan innehålla siffran 0 (noll), men aldrig bokstaven O.

I iTunes

Så här hittar du serienumret på din iPod i iTunes:

1. Anslut din iPod till datorn.
  2. När iPod visas i iTunes markerar du den till vänster i iTunes-fönstret under Enheter.
  3. Klicka på fliken Sammanfattning om du vill se serienumret på din iPod. För iPod shuffle (1:a och 2:a generationen) klickar du på fliken Inställningar.

I iPod-fönstret Om

Så här hittar du serienumret i fönstret Om på din iPod classic, iPod nano eller iPod touch.

• iPod touch och iPod nano (6:e generationen eller senare): Gå till Inställningar > Allmänt > Om.
  • iPod classic och iPod nano (5:e generationen eller tidigare): Välj Inställningar > Om och tryck på mittenknappen tills serienumret visas.

På baksidan av din iPod

Beroende på vilken iPod-modell du har är serienumret antingen ingraverat på baksidan eller så finns det på eller under klämman. Bilderna nedan är exempel.

iPod classic, iPod nano och iPod touch

Ingraverat på baksidan mot nedre delen av enheten.

iPod shuffle (4:e generationen) och iPod nano (6:e generationen)

På ytan av klämman som berör baksidan på enheten när klämman är stängd.

iPod shuffle (3:e generationen)

På baksidan av enheten under klämman i området som ligger närmast den nedre delen av enheten.

iPod shuffle (2:a generationen)

På den inre kanten på klämman på baksidan av enheten. Du behöver öppna klämman för att se serienumret.

iPod shuffle

På baksidan av enheten (sidan med Apple-logotypen) utmed den nedre kanten till höger.

På förpackningen till din iPod

Om du har produktens originalförpackning kan du leta efter streckkoden för att hitta serienumret.

På fakturan eller kvittot för din iPod

Vissa återförsäljare kan ange iPod-enhetens serienummer på kvittot.