Flytta mappen iTunes Media på en Windows-PC

Lär dig hur du flyttar mappen iTunes Media till en annan plats på Windows-datorn.

Flytta Media-mappen och slå samman biblioteket

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Inställningar från Redigera-menyn.
  3. Klicka på fliken Avancerat i inställningarna.
  4. Klicka på knappen Ändra vid panelen Placering av mappen iTunes Media.
  5. I fönstret Ändra placering av mappen iTunes Media som visas, letar du fram platsen där du vill att den nya Media-mappen ska skapas.

I Windows Vista och senare kan du navigera genom att klicka på trianglarna bredvid mapparna och enheterna.I Windows XP klickar du på plustecknen bredvid mapparna och enheterna för att navigera. Som standard finns mappen iTunes Media i den mapp som innehåller iTunes-biblioteksfilerna.
  6. Klicka på knappen Ny mapp i fönstret Ändra placering av mappen iTunes Media.
  7. Ange namnet för den nya iTunes Media-mappen.
  8. Klicka på OK i fönstret Ändra placering av mappen iTunes Media. Klicka på OK i inställningsfönstret Avancerat.
  9. Välj Arkiv > Bibliotek > Ordna bibliotek.
  10. Ett meddelande visas. Klicka på rutan bredvid Samla ihop filer så att den markeras. Klicka sedan på OK.

Med den här åtgärden kopieras all musik och alla övriga mediefiler till den nya platsen. Det måste finnas tillräckligt med ledigt hårddiskutrymme för att kopiera alla filer.
  11. Efter att mappen har kopierats söker du fram din iTunes Media-originalmapp och drar den till papperskorgen. Ta inte bort iTunes-biblioteksfiler som kan finnas på samma plats som mappen iTunes Media. Läs mer om iTunes-biblioteksfiler.
  12. Avsluta och öppna sedan iTunes igen.

Om du ser ett meddelande med innehållet ”Den nödvändiga mappen som innehåller iTunes Library.itl kan inte hittas. Du måste skapa eller välja ett iTunes-bibliotek” har iTunes-biblioteksfilerna flyttats. Flytta ut dem från papperskorgen och tillbaka till sin ursprungliga plats.

Om du inte ser detta meddelande när du avslutar och öppnar iTunes igen tömmer du papperskorgen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: