Lös wifi- och Bluetooth-problem som orsakas av trådlös störning

Trådlös störning kan orsaka att wifi- och Bluetooth-enheter kopplas från eller fungerar sämre, men du kan vidta åtgärder för att minska eller lösa det.

Symtom vid trådlösa störningar

Några av dessa symtom kan orsakas av störning som påverkar wifi- eller Bluetooth-signalen:

• Enheten ansluter inte eller fortsätter inte vara ansluten
  • Anslutningen är långsam och signalstyrkan  är låg
  • Bluetooth-ljud hoppar, hackar, stängs av eller har statiskt eller surrande ljud
  • Pekaren rör sig oregelbundet eller hoppar

Så här minskar du trådlös störning

De här allmänna stegen kan hjälpa dig att få en renare och starkare trådlös signal:

• För din wifi-enhet och wifi-router närmare varandra. För Bluetooth-enheterna som ansluts närmare varandra.
  • Undvik att använda dina trådlösa enheter nära vanliga störningskällor som strömkablar, mikrovågsugnar, lysrör, trådlösa videokameror och trådlösa telefoner.
  • Minska antalet aktiva enheter som använder samma trådlösa frekvensband. Både Bluetooth- och wifi-enheter använder 2,4 GHz-bandet, men många wifi-enheter kan använda 5 GHz-bandet istället. Det kanske hjälper om du ansluter fler av dina wifi-enheter till 5 GHz-bandet, om din wifi-router har stöd för båda banden. Vissa wifi-routrar med dubbla band hanterar det här automatiskt.
  • Konfigurera din wifi-router så att den använder en annan wifi-kanal, eller låt den söka efter en kanal med minst störning. De flesta routrar utför den här sökningen automatiskt vid uppstart eller när den nollställs.

Om du använder usb 3-enheter med din dator kan du begränsa deras kapacitet att störa andra trådlösa enheter i närheten:

• Använd en skyddad usb-kabel med varje usb 3-enhet.
  • Flytta dina usb 3-enheter, inklusive usb-hubbar, längre bort från dina trådlösa enheter.
  • Anslut usb 3-enheter till portarna som är längst bort från datorns wifi-antenn. Om datorn till exempel har portar på baksidan bör usb-porten närmast mitten användas. Om datorn har portar på sidan bör usb-portarna närmast framsidan användas.
  • Stäng av alla usb 3-enheter som inte används.

Undvik att blockera din trådlösa signal med fysiska hinder. En metallyta mellan din Bluetooth-mus och dator kan till exempel orsaka att musen fungerar sämre, och ett metallförstärkt golv mellan din wifi-router och wifi-enhet kan orsaka försämrad wifi-prestanda.

• Låg störning: trä, glas och många syntetiska material
  • Mellanstörning: vatten, tegelstenar, marmor
  • Hög störning: murbruk, betong, skottsäkert glas
  • Mycket hög störning: metall

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.