Om VPN-protokoll för iPhone, iPad och iPod touch

Du kan använda din iPhone, iPad eller iPod touch till att ansluta till VPN.Ta reda på vilka protokoll, autentiseringsmetoder och certifikat din enhet kan använda för att ansluta till VPN-servrar.

Enheten kan använda följande protokoll och autentiseringsmetoder:

• L2TP/IPSec med användarautentisering via MS-CHAPV2 Password, RSA SecurID eller CryptoCard och maskinautentisering via delad säkerhet.
  • PPTP med användarautentisering via MS-CHAPV2 Password, RSA SecurID eller CRYPTOCard.
  • Cisco IPSec med användarautentisering via Password, RSA SecurID eller CRYPTOCard och maskinautentisering via delad säkerhet och certifikat. Cisco IPSec är kompatibel med VPN On Demand med specifika domäner.
  • Du kan även använda VPN-appar från tredje part som finns tillgängliga i App Store. Dessa appar kan använda andra protokoll.

Du kan använda certifikat i följande RAW-format:

• PKCS#1 (.cer, .crt, .der)
  • PKCS#12 (.p12, .pfx)

Kontakta nätverksadministratören eller IT-avdelningen för att se till att VPN ställs in korrekt så det fungerar med din enhet.

Läs mer om hur VPN fungerar med iOS-enheter.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.