Ange att din Mac ska logga in automatiskt vid start

Om du aktiverar automatiskt inloggning för ett macOS-användarkonto loggas din Mac in automatiskt på kontot vid start.

Välja ett konto för automatisk inloggning

1. Välj Systeminställningar i Apple-menyn () och klicka sedan på Användare och grupper.
  2. Klicka på låset  och ange lösenordet för kontot.
    Om du inte är inloggad som administratör blir du ombedd att ange namn och lösenord för en administratör.
  3. Klicka på Inloggning.
  4. Välj ett konto från popupmenyn Automatisk inloggning och ange sedan lösenordet för kontot.

Kontot är nu konfigurerat för att logga in automatiskt när du startar din Mac. Du kanske blir ombedd att logga in manuellt när du loggat ut, växla tillbaka från ett annat användarkonto eller låsa din skärm.

Om automatisk inloggning inte är tillgänglig för ett konto

Menyn Automatisk inloggning är nedtonad eller visar inte kontonamnet om manuell inloggning krävs. Till exempel:

• Om FileVault är aktiverad krävs manuell inloggning för alla konton. Du kan inaktivera FileVault.
  • Manuell inloggning krävs för konton som använder ett iCloud-lösenord för att logga in. Meddelandet En användare med en krypterad hemmapp kan inte logga in automatiskt kanske också visas. Du kan välja att inte använda iCloud-lösenordet när du ändrar kontots lösenord.