Om du ser fel 9, 4005, 4013 eller 4014 när du återskapar din iOS-enhet

När du försöker uppdatera eller återskapa din iPhone, iPad eller iPod touch kan ett av följande meddelanden visas i iTunes.

Försök uppdatera iOS-enheten igen

Om din iOS-enhet förlorar anslutningen under uppdateringen eller återskapningen eller om iTunes inte kunde meddela enheten att återskapas kan du se ett av följande meddelanden:

• iPhone [enhetens namn] kunde inte återskapas. Ett okänt fel inträffade (9).
  • iPhone [enhetens namn] kunde inte återskapas. Ett okänt fel inträffade (4005).
  • iPhone [enhetens namn] kunde inte återskapas. Ett okänt fel inträffade (4013).
  • iPhone [enhetens namn] kunde inte återskapas. Ett okänt fel inträffade (4014).

Prova de här stegen:

1. Installera den senaste versionen av iTunes.
  2. Tvinga enheten att starta om:
    • På en iPhone 8 eller senare: Tryck och släpp snabbt volymhöjningsknappen. Tryck på och släpp snabbt volymsänkningsknappen. Därefter håller du ned sidoknappen tills du ser Apple-logotypen.
    • På iPhone 7 eller iPhone 7 Plus trycker du ned sidoknappen och volymsänkningsknappen i minst tio sekunder tills Apple-logotypen visas.
    • På iPhone 6s och tidigare, iPad eller iPod touch: Håll ned hemknappen och den övre knappen (eller sidoknappen) samtidigt i minst tio sekunder, tills du ser Apples logotyp.
  3. Anslut enheten till datorn med en USB-kabel.
  4. När iTunes ber dig uppdatera eller återskapa klickar du på Uppdatera (inte Återskapa) för att installera om iOS och behålla dina personliga data.

Använd dessa steg om du fortfarande behöver hjälp

Om du kan uppdatera, men enheten startar i återställningsläge, följer du stegen ovan igen. I steg 4 väljer du Återskapa istället för Uppdatera. När återskapningen är slutförd behöver du ställa in din enhet från en säkerhetskopia.

Om du fortsätter se ett fel vid uppdateringen:

1. Leta efter uppdateringar för din Mac- eller Windows-dator. Om du startar om din dator för en uppdatering kontrollerar du om det finns uppdateringar igen efter omstarten.
  2. Försök återskapa enheten med en annan USB-kabel.
  3. Försök återskapa enheten med en annan dator.

Om du fortsätter att få felmeddelande 9, 4005, 4013 eller 4014 när du försöker återskapa din iPhone, iPad eller iPod touch kontaktar du oss.

Läs mer om andra problem med att uppdatera och återskapa.