Om du ser fel 9, 4005, 4013 eller 4014 när du återskapar din iOS-enhet

När du försöker uppdatera eller återskapa din iPhone, iPad eller iPod touch kan ett av följande meddelanden visas på din dator.

Försök uppdatera enheten igen

Om din enhet förlorar anslutningen under uppdateringen eller återskapningen eller om din dator inte kunde meddela enheten att återskapas kan du se ett av följande meddelanden:

• iPhone [enhetens namn] kunde inte återskapas. Ett okänt fel inträffade (9).
  • iPhone [enhetens namn] kunde inte återskapas. Ett okänt fel inträffade (4005).
  • iPhone [enhetens namn] kunde inte återskapas. Ett okänt fel inträffade (4013).
  • iPhone [enhetens namn] kunde inte återskapas. Ett okänt fel inträffade (4014).

Prova de här stegen:

1. Se till att din Mac har den senaste versionen av macOS eller den senaste versionen av iTunes.
  2. Tvinga enheten att starta om:
    • iPad-modeller med Face ID: Tryck och släpp snabbt volymhöjningsknappen. Tryck och släpp snabbt volymsänkningsknappen. Tryck på och håll ned den övre knappen tills enheten startar om.
    • iPhone 8 eller senare: Tryck och släpp snabbt volymhöjningsknappen. Tryck och släpp snabbt volymsänkningsknappen. Tryck på och håll ned sidoknappen tills du ser Apple-logotypen.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus och iPod touch (7:e generationen): Tryck och håll ned både sidoknappen (eller den övre knappen) och volymsänkningsknappen tills du ser Apple-logotypen.
    • iPad med hemknapp, iPhone 6s eller tidigare och iPod touch (6:e generationen) eller tidigare: Tryck och håll ned både sidoknappen (eller den övre knappen) tills du ser Apple-logotypen.
  3. Anslut enheten till datorn med en USB-kabel. Leta rätt på din enhet på datorn.
  4. När du ser alternativet att uppdatera eller återskapa klickar du på Uppdatera – inte Återskapa – för att ominstallera mjukvaran och behålla dina personuppgifter.

Använd dessa steg om du fortfarande behöver hjälp

Om du kan uppdatera enheten men den startar i återställningsläge, följer du stegen ovan igen. I steg 4 väljer du Återskapa istället för Uppdatera. När återskapningen är slutförd behöver du ställa in din enhet från en säkerhetskopia.

Om du fortsätter se ett fel vid uppdateringen:

1. Leta efter uppdateringar för din Mac- eller Windows-dator. Om du startar om din dator för en uppdatering kontrollerar du om det finns uppdateringar igen efter omstarten.
  2. Försök återskapa enheten med en annan USB-kabel.
  3. Försök återskapa enheten med en annan dator.

Om du fortsätter att få felmeddelande 9, 4005, 4013 eller 4014 när du försöker återskapa din iPhone, iPad eller iPod touch kontaktar du oss.

Läs mer om andra problem med att uppdatera och återskapa.