AirPort: Långsam 802.11n-anslutningshastighet vid anslutning via äldre WEP- eller WPA-säkerhetsmekanismer

Läs om vad du ska göra om du har trådlöst anslutit din dator med 802.11n-kapacitet eller en annan enhet till din 802.11n-router eller Wi-Fi-basstation och du märker att hastigheten inte överskrider 54 Mbit/s.

Om du har anslutit din 802.11n-kapacitetsdator eller en annan enhet till din 802.11n-router eller Wi-Fi-basstation trådlöst kan det hända att datahastigheten inte är högre än 54 Mbit/s (megabit per sekund) trots att du verkar ha en stark signal.  Detta inträffar endast om lösenordsautentiseringen för din router eller Wi-Fi-basstation är av typen WEP eller WPA.

Detta är normalt. Detta inträffar eftersom den maximala överföringshastigheten för 802.11n med WEP- eller WPA (TKIP)-autentisering är 54 Mbit/s, såsom framgår av standarden IEEE 802.11n.

Du tillåter maximala 802.11n-hastigheter genom att kontrollera att din router eller Wi-Fi-basstation är konfigurerad för att använda WPA2 eller, alternativt, inget lösenord. Av säkerhetsskäl rekommenderar vi du att väljer WPA2 Personal när du konfigurerar din Wi-Fi-basstation.

Obs! AirPort-verktyget tillåter inte att du väljer WEP eller WPA som ett 802.11n-alternativ. Det låter dig endast välja WPA/WPA2 Personal eller WPA2 Personal för vanligt hemmabruk.

• WPA/WPA2 Personal ger den snabbaste 802.11n-hastigheten för unicast-data (riktad till en enhet, till exempel en dator), men hastigheten för multicast-data (flera enheter) är 54 Mbit/s.
  • WPA2 Personal ger de bästa 802.11n-hastigheterna och är det föredragna alternativet.

Viktigt! Kontrollera att konfiguration är korrekt för routrar från tredje part. Vissa enheter från tredje part stöder eventuellt inte WPA2. Kontakta tillverkaren för ytterligare information. Om ditt nätverk är konfigurerat för att inte använda någon säkerhet eller WPA2 och du ser att hastigheten fortfarande är 54 Mbit/s som mest, kan problemet bero på din konfiguration eller externa faktorer som dålig signalstyrka eller störningar av radiofrekvensen. För ytterligare information och support för din Wi-Fi-basstation, se AirPort- och Time Capsule-support.