iDVD: Bildspelsfel under rendering eller kodning

När du bränner ett iDVD-projekt som innehåller bildspel från iPhoto kan bränningen plötsligt stoppas och meddelandet ”Fel under rendering/kodning” visas.

Problemet uppstår om du skapade ett bildspel i iPhoto och sedan valde Skicka till iDVD i menyn Dela, men aldrig har startat iDVD tidigare.Du kan förhindra att problemet uppstår genom att starta iDVD minst en gång innan du använder dela-funktionen i ett annat program för att skapa en DVD. När du har startat iDVD och det har skrivit sina inställningar och andra relaterade filer ska problemet inte uppstå.

Följ stegen nedan om du vill bränna ett bildspel.

1. Avsluta iDVD och öppna det sedan igen.
  2. Skapa ett nytt iDVD-projekt.
  3. Gå tillbaka till iPhoto och exportera iPhoto-bildspelet till iDVD igen.

Tips! Du kan skapa ett bildspel i iDVD med fler alternativ.