Om en app avslutas oväntat, slutar svara eller inte går att öppna

Om en app på din iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch eller Apple TV slutar svara följer du dessa steg för att få hjälp.

Tvångsavsluta appen

• iPhone, iPad, iPod touch: Stäng appen och öppna den igen.
  • Apple Watch: När appen är öppen trycker du och håller ned sidoknappen för att visa strömalternativen. Sedan trycker du och håller ned Digital Crown för att avsluta appen.
  • Apple TV: Dubbeltryck på TV-/hemknappen och svep åt vänster eller höger för att hitta appen som har problem. Svep sedan uppåt för att stänga appen.

Starta om enheten

Starta om din iOS-enhetApple Watch eller Apple TV. Öppna sedan appen och se om den fungerar som förväntat.

Leta efter uppdateringar

Kontrollera att din enhet har den senaste versionen av iOS, watchOS eller tvOS.

Kontrollera sedan om det finns appuppdateringar. För iOS- och Apple Watch-appar går du till App Store på din iOS-enhet och trycker sedan på Uppdateringar. Tryck på Uppdatera om en uppdatering är tillgänglig. Om det behövs anger du ditt Apple-ID och lösenord. Du kan behöva en wifi-anslutning för att uppdatera vissa appar på din iOS-enhet.

På en Apple TV är det bäst att gå till Inställningar > Appar och aktivera Uppdatera appar automatiskt. Om du inte har aktiverat automatiska uppdateringar kan du öppna App Store, gå till fliken Köpt och sedan öppna en apps produktsida för att se om någon uppdatering är tillgänglig.

Ta bort appen och installera den igen

• iPhone, iPad, iPod touch: Ta bort appen och hämta den sedan igen från App Store.
  • Apple TV: Markera appen på hemskärmen och tryck och håll sedan ned Touch-ytan tills appen börjar vibrera. Tryck på Spela upp/pausa och välj sedan Radera. Öppna App Store och hämta om appen. Vissa appar kräver abonnemang eller aktivering. Om du inte kan aktivera appen eller inte kommer ihåg din inloggningsinformation, kontaktar du apputvecklaren.
  • Apple Watch: Öppna appen Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka. Rulla till appen som du vill ta bort och tryck på den. Inaktivera Visa app på Apple Watch och vänta tills den försvinner från klockans hemskärm. Om du vill installera om appen rullar du ned till Tillgängliga appar på fliken Min klocka och trycker på Installera.

Kontakta apputvecklaren

Om du har problem med en Apple-app kontaktar du Apple-supporten. Om det gäller en tredjepartsapp kontaktar du apputvecklaren.

Läs mer

Få hjälp med avgifter och köp inuti appar som du inte känner igen.

Läs om vad du kan göra om du inte kan installera eller uppdatera en app, eller om den fastnar.

Få hjälp med ljud, bild och ström till Apple TV.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.