Så här faktureras appar, innehåll och prenumerationer från Apple

Läs om vilken betalningsmetod som debiteras när du köper prenumerationer som iCloud-lagring eller artiklar från App Store, iTunes Store, Apple Books eller Apple TV-appen. Mer än ett köp kan debiteras samtidigt.

Flera artiklar kan grupperas på en faktura

När du köper varor eller betalar för prenumerationer debiteras din betalningsmetod vid köpet eller inom några dagar.

Om du inte känner igen en debitering tittar du på din köphistorik och ser om flera artiklar grupperades på en debitering. Eller titta på kvittot som skickades till dig och se om flera köp inkluderades.

I Europa kanske köp inte grupperas.

En iPhone som visar köp inklusive låtar, en app och en bok, som samtliga ingår i en faktura.

Om du ser en väntande debitering på en låg summa

Om du uppdaterar din faktureringsinformation eller lägger till någon i din familjedelningsgrupp kan en tillfällig betalkortsreservation på en låg summa visas på ditt kontoutdrag. Betalkortsreservationen tas snart bort av din kortutgivare eller bank.

Vilken betalningsmetod debiteras?

När du köper varor eller betalar för prenumerationer försöker Apple debitera dina betalningsmetoder i den här ordningen:

1. Apple försöker använda ditt Apple-ID-saldo för att täcka hela beloppet.
  2. Om du inte har ett Apple-ID-saldo eller om saldot inte täcker hela beloppet, försöker Apple att debitera din primära betalningsmetod. Den primära betalningsmetoden är överst i listan i Inställningar på din iPhone. Du kan kontrollera vilken betalningsmetod som är överst i listan.
  3. Om det har uppstått ett problem med den primära betalningsmetoden eller om den primära betalningsmetoden inte kan debiteras hela det återstående beloppet, försöker Apple att debitera dina andra betalningsmetoder med början med den översta. Om ingen av dem kan debiteras kan Apple försöka igen.

Vissa köp debiteras inte ditt Apple-ID-saldo

• Om du ingår i en Familjedelningsgrupp debiteras ditt personliga Apple-ID-saldo för köp. Om ditt Apple-ID-saldo inte räcker för att betala för köpet debiteras resten familjesamordnarens primära betalningsmetod.
  • Presenter kan inte betalas med ditt Apple-ID-saldo. Om du skickar en present eller ett presentkort debiteras din primära betalningsmetod.
  • Vissa prenumerationer kanske inte debiteras ditt Apple-ID-saldo.

Om ingen av dina betalningsmetoder kan debiteras

Om ett köp inte kan debiteras någon av dina betalningsmetoder har ditt konto ett negativt saldo. Du kan inte köpa fler artiklar eller uppdatera dina appar innan du har uppdaterat din betalningsmetod.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.