Om du glömmer ditt Apple-ID

Hitta ditt Apple-ID med de här stegen.

Ditt Apple-ID är det konto som du använder för att logga in på alla Apple-tjänster. Om du glömmer ditt Apple-ID, eller inte vet om du har ett, finns det ett par sätt för att hitta det. Du kan också nollställa ditt lösenord för att få åtkomst igen.

Kontrollera att du inte redan har loggat in med ditt Apple-ID

Gör så här för att se om du är inloggad på någon av dina enheter med ditt Apple-ID:

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Leta rätt på ditt Apple-ID i inställningarna för iCloud eller iTunes och App Store.

iCloud

Apple-ID-skärm på iPhone

Tryck på Inställningar och sedan på [ditt namn]. I iOS 10.2 eller tidigare: tryck på Inställningar och sedan på iCloud.

iTunes och App Store

Skärmen iTunes och App Store på iPhone, som visar alternativet Visa Apple-ID

Tryck på Inställningar, på [ditt namn] och sedan på iTunes och App Store. I iOS 10.2 eller tidigare: tryck på Inställningar och sedan på iTunes och App Store.

Du kan även prova dessa tjänster:

• Tryck på Inställningar och sedan på Konton och lösenord. I iOS 10.3 eller tidigare: tryck på Inställningar, välj E-post, välj Kontakter och tryck sedan på Kalendrar.
  • Tryck på Inställningar, välj Meddelanden och tryck sedan på Skicka och ta emot.
  • Tryck på Inställningar och sedan på FaceTime.
  • Tryck på Inställningar, välj E-post, välj Kontakter och tryck sedan på Kalendrar.

Om du vet vilket ditt Apple-ID är men inte kan stänga av aktiveringslåset kan du läsa mer här

På Mac-datorn

• Gå till Apple-menyn , öppna Systeminställningar och klicka sedan på Apple-ID.
  • Gå till Apple-menyn (), öppna Systeminställningar, klicka på Internetkonton och leta sedan reda på konton med iCloud.
  • Öppna App Store, välj Affär och klicka sedan på Visa mitt konto.
  • Öppna FaceTime, välj FaceTime, välj Inställningar och klicka sedan på Inställningar.
  • Öppna Meddelanden, välj Meddelanden, välj Inställningar och klicka sedan på Konton.

På en Apple TV

• Öppna Inställningar, välj Konton och välj sedan iCloud.
  • Öppna Inställningar, välj Konton och välj sedan iTunes och App Store.

På en pc

• Öppna iCloud för Windows.
  • Öppna iTunes på din pc, välj Konto och välj sedan Visa mitt konto. Om du är inloggad på iTunes med ditt Apple-ID så visas ditt kontonamn och din e-postadress.

På webben

Du kan se om du är inloggad med ditt Apple-ID på iCloud.com eller genom att gå till din Apple-ID-kontosida. Om du inte är inloggad kanske ditt Apple-ID redan är ifyllt på inloggningsskärmen.

Du kan även leta upp ditt Apple-ID genom att ange hela det namn och den e-postadress som är kopplade till ditt Apple-ID.

Du kanske inte kan leta upp ditt Apple-ID om du har ditt mobiltelefonnummer som Apple-ID.

Från din Apple-ID-kontosida

1. Gå till Apple-ID-kontosidan och klicka på Har du glömt ditt Apple-ID eller lösenord?
  2. När du uppmanas ange ditt Apple-ID klickar du på Glömt ditt Apple-ID så kan du slå upp det.
  3. Ange förnamn, efternamn och e-postadress. Om du anger fel e-postadress kan du prova med en annan.

De här stegen fungerar inte om du har ditt mobilnummer som Apple-ID.

Från iCloud.com

Gör så här för att se om du är inloggad på iCloud.com:

Gå tilliCloud.com. Klicka på Inställningar om du redan är inloggad på iCloud.

Köpta AAC-ljudfiler visar Queen av Shawn Mendes

Prova med en annan e-postadress

I de flesta fall är ditt Apple-ID din e-postadress.* Prova först att logga in med samtliga tidigare e-postadresser du kan ha använt som Apple-ID.

Om du vill ändra ditt Apple-ID när du hittar det rekommenderar vi att du uppdaterar det under Inställningar för alla dina appar och tjänster från Apple.

Du behöver bara ha ett enda Apple-ID. Om du använder flera Apple-ID:n kan det bli förvirrande när du hanterar köpt innehåll eller vissa Apple-tjänster.

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

* I vissa länder och regioner kan du använda ditt telefonnummer som Apple-ID.