Om du glömmer ditt Apple-ID

Hitta ditt Apple-ID med de här stegen.

Ditt Apple-ID är det konto som du använder för att logga in på alla Apple-tjänster. Om du glömmer ditt Apple-ID, eller inte vet om du har ett, finns det ett par sätt för att hitta det. Du kan också nollställa ditt lösenord för att få åtkomst igen.

Kontrollera att du inte redan har loggat in med ditt Apple-ID

Du kanske redan är inloggad på en av dina Apple-enheter. Visa Apple-ID:t du använder för Apple-tjänster.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Leta rätt på ditt Apple-ID i inställningarna för iCloud eller iTunes och App Store.

iCloud

Tryck på Inställningar > [ditt namn]. På iOS 10.2 eller tidigare trycker du på Inställningar > iCloud.

iTunes och App Store

Tryck på Inställningar > [ditt namn] > iTunes Store och App Store. I iOS 10.2 eller tidigare trycker du på Inställningar > iTunes Store och App Store.

Du kan även prova dessa tjänster:

• Tryck på Inställningar > Konton och lösenord. På iOS 10.2 eller tidigare trycker du på Inställningar > E-post, kontakter, kalendrar.
  • Tryck på Inställningar > Meddelanden > Skicka och ta emot.
  • Tryck på Inställningar > FaceTime.
  • Tryck på Inställningar > E-post, kontakter, kalendrar.

Om du vet vilket ditt Apple-ID är, men inte kan stänga av aktiveringslåset för Hitta min iPhone kan du läsa mer här

På Mac-datorn

• Gå till Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  • Gå till Apple-menyn () > Systeminställningar > Internetkonton och leta rätt på konton med iCloud.
  • Öppna iTunes och välj Konto > Visa mitt konto. Om du är inloggad på iTunes med ditt Apple-ID så visas ditt kontonamn och din e-postadress.
  • Öppna App Store och välj Affär > Visa mitt konto.
  • Öppna iBooks och välj Affär > Visa mitt Apple-ID.
  • Öppna FaceTime, välj sedan FaceTime > Inställningar och klicka på Inställningar.
  • Öppna Meddelanden, välj sedan Meddelanden > Inställningar och klicka på Konton.

På en Apple TV

• Öppna Inställningar och välj Konton > iCloud.
  • Öppna Inställningar och välj Konton > iTunes och App Store.

På en pc

• Öppna iCloud för Windows.
  • Öppna iTunes och välj Konto > Visa mitt konto. Om du är inloggad på iTunes med ditt Apple-ID så visas ditt kontonamn och din e-postadress.

På iCloud.com

Gå till iCloud.com. Klicka på Inställningar om du redan är inloggad på iCloud. Om du inte är inloggad på iCloud kanske ditt Apple-ID redan är ifyllt på skärmen.

Se tidigare köp i iTunes

Om du tidigare har köpt något i iTunes Store kan du se vilket konto som användes.

Namnet i Filinformation fungerar inte om ditt Apple-ID har ändrats sedan köpet genomfördes.

1. Öppna iTunes.
  2. Klicka på ett av dina köp. Du hittar dina köp i biblioteket.
  3. Välj Redigera > Visa info.
  4. Klicka på fliken Arkiv.
  5. Gå till köpts av. Det Apple-ID som användes när du köpte artikeln visas.

Om du hittar ditt Apple-ID men fortfarande inte kommer ihåg ditt lösenord nollställer du det.

Prova med en annan e-postadress

I de flesta fall är ditt Apple-ID din e-postadress.*Prova först att logga in med samtliga tidigare e-postadresser du kan ha använt som Apple-ID.

Använda Apple-ID-kontosidan

1. Gå till Apple-ID-kontosidan och klicka på Har du glömt ditt Apple-ID eller lösenord?
  2. När du uppmanas ange ditt Apple-ID klickar du på Glömt ditt Apple-ID så kan du slå upp det.
  3. Ange förnamn, efternamn och e-postadress. Om du anger fel e-postadress kan du prova med en annan.

Om du vill ändra ditt Apple-ID när du hittar det rekommenderar vi att du uppdaterar det under Inställningar för alla dina appar och tjänster från Apple.

Du behöver bara ha ett enda Apple-ID. Om du använder flera Apple-ID:n kan det bli förvirrande när du hanterar köpt innehåll eller vissa Apple-tjänster.

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

* I Kina och Indien kan du använda ditt telefonnummer som ditt Apple-ID.