Om du glömmer ditt Apple-ID

Hitta ditt Apple-ID med de här stegen.

Ditt Apple-ID är det konto som du använder för att logga in på alla Apple-tjänster. Om du glömmer ditt Apple-ID eller inte vet om du har ett finns det ett par steg för att hitta det.

Prova med en annan e-postadress

I de flesta fall är ditt Apple-ID din e-postadress. Prova först med att logga in med samtliga tidigare e-postadresser du kan ha använt som Apple-ID.

Använd Apple-ID-kontosidan

1. Gå till Apple-ID-kontosidan och klicka på Har du glömt ditt Apple-ID eller lösenord?
  2. När du uppmanas ange ditt Apple-ID klickar du på Glömt Apple-ID.
  3. Ange förnamn, efternamn och e-postadress. Om du anger fel e-postadress kan du prova med en annan.

Kontrollera att du inte redan har loggat in med ditt Apple-ID

Du kanske redan är inloggad på en av dina Apple-enheter. Visa det Apple-ID du använder för de här tjänsterna:

Från iPhone, iPad eller iPod touch:

• Tryck på Inställningar > [ditt namn] > iTunes Store och App Store. I iOS 10.2 eller tidigare trycker du på Inställningar > iTunes Store och App Store
  • Tryck på Inställningar > [ditt namn]. I iOS 10.2 eller tidigare trycker du på Inställningar > iCloud
  • Tryck på Inställningar > Meddelanden > Skicka och ta emot
  • Tryck på Inställningar > FaceTime
  • Tryck på Inställningar > E-post, kontakter, kalendrar

Från en dator:

• Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud
  • Öppna Mail, välj sedan Mail > Inställningar och klicka på Konton
  • Öppna Kalender, välj sedan Kalender > Inställningar och klicka på Konton
  • Öppna FaceTime, välj sedan FaceTime > Inställningar och klicka på Inställningar
  • Öppna Meddelanden, välj sedan Meddelanden > Inställningar och klicka på Konton

Om du hittar ditt Apple-ID men fortfarande inte kommer ihåg ditt lösenord nollställer du det.

Se tidigare köp i iTunes

Om du tidigare har köpt något i iTunes Store kan du kontrollera vilket konto som användes för köpet.

Om Apple-ID:t har ändrats sedan dess fungerar inte namnet i Filinformation.

1. Öppna iTunes.
  2. Klicka på ett av dina köp. Du hittar dina köp i biblioteket.
  3. Välj Redigera > Visa info.
  4. Klicka på fliken Arkiv.
  5. Gå till ”köpts av”. Inom parentes visas det Apple-ID som användes när du köpte artikeln.

Om du hittar ditt Apple-ID men fortfarande inte kommer ihåg ditt lösenord nollställer du det.

Om du vill ändra ditt Apple-ID när du hittar det rekommenderar vi att du uppdaterar det under Inställningar för alla dina appar och tjänster från Apple.

Kom ihåg att du endast behöver ett Apple-ID. Om du använder flera Apple-ID:n kan det bli förvirrande när du hanterar köpt innehåll eller vissa Apple-tjänster.

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder eller regioner.