Om du glömmer ditt Apple-ID

Hitta ditt Apple-ID med de här stegen.

Ditt Apple-ID är det konto som du använder för att logga in på alla Apple-tjänster. Om du glömmer ditt Apple-ID eller inte vet om du har ett finns det ett par steg för att hitta det.

Prova med en annan e-postadress

I de flesta fall är ditt Apple-ID din e-postadress. Prova först att logga in med samtliga tidigare e-postadresser du kan ha använt som Apple-ID.

Använd Apple-ID-kontosidan

1. Gå till Apple-ID-kontosidan och klicka på Har du glömt ditt Apple-ID eller lösenord?
  2. När du uppmanas ange ditt Apple-ID klickar du på Glömt Apple-ID.
  3. Ange ditt förnamn, ditt efternamn och din e-postadress. Om du angav fel e-postadress kan du prova igen med en annan.

Kontrollera att du inte redan har loggat in med ditt Apple-ID

Du kanske redan är inloggad på en av dina Apple-enheter. Visa Apple-ID:t du använder för dessa tjänster:

Från din iPhone, iPad eller iPod touch:

• Tryck på Inställningar > iTunes Store och App Store
  • Tryck på Inställningar > iCloud
  • Tryck på Inställningar > Meddelanden > Skicka och ta emot
  • Tryck på Inställningar > FaceTime
  • Tryck på Inställningar > E-post, kontakter, kalendrar

Från din Mac eller PC:

• Välj Apple-menyn > Systeminställningar > iCloud
  • Öppna Mail och välj sedan Mail > Inställningar > Konton
  • Öppna Kalender och välj sedan Kalender > Inställningar > Konton
  • Öppna FaceTime och välj sedan FaceTime > Inställningar  > Inställningar
  • Öppna Meddelanden och välj sedan Meddelanden > Inställningar > Konton

Om du hittar ditt Apple-ID men fortfarande inte kommer ihåg ditt lösenord nollställer du det.

Kontrollera iTunes för tidigare köp

Om du tidigare har köpt något i iTunes Store kan du kontrollera vilket konto som användes för köpet.

Apple-ID, iTunes

Om Apple-ID:t har ändrats sedan dess fungerar inte namnet i Filinformation.

1. Öppna iTunes.
  2. Klicka på ett av dina köp. Du kan hitta dina köp under Min musik eller Spellistor.
  3. Välj Arkiv > Visa info.
  4. Klicka på fliken Arkiv.
  5. Köpt av anger det Apple-ID, inom parantes, som användes för köpet.

Om du hittar ditt Apple-ID men fortfarande inte kommer ihåg ditt lösenord nollställer du det.

Om du vill ändra ditt Apple-ID när du hittar det rekommenderar vi att du uppdaterar det under Inställningar för alla dina appar och tjänster från Apple.

Kom ihåg att du endast behöver ett Apple-ID. Om du använder flera Apple-ID:n kan det bli förvirrande när du hanterar köpt innehåll eller vissa Apple-tjänster.

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

Senast ändrad: