Om du glömmer ditt Apple-ID

Hitta ditt Apple-ID med de här stegen.

Ditt Apple-ID är det konto som du använder för att logga in på alla Apple-tjänster. Om du glömmer ditt Apple-ID, eller inte vet om du har ett, finns det ett par sätt för att hitta det. Du kan också nollställa ditt lösenord för att få åtkomst igen.

Kontrollera att du inte redan har loggat in med ditt Apple-ID

Följ dessa steg för att se om du är inloggad på någon av dina enheter med ditt Apple-ID:

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Hitta ditt Apple-ID i dina inställningar för iCloud eller Medier och köp.

iCloud

Tryck på Inställningar och sedan på [ditt namn].

Medier och köp

Tryck på Inställningar, tryck på [ditt namn] och tryck sedan på Medier och köp. På iOS 13 eller tidigare trycker du istället på iTunes och App Store.

Du kan även prova dessa tjänster:

• Tryck på Inställningar och sedan på Lösenord. På iOS 13 eller tidigare trycker du på Lösenord och konton.
  • Tryck på Inställningar, välj Meddelanden och tryck sedan på Skicka och ta emot.
  • Tryck på Inställningar och sedan på FaceTime.

Om du vet vilket ditt Apple-ID är men inte kan stänga av aktiveringslåset kan du läsa mer här.

På Mac-datorn

• Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Apple-ID.
  • Välj Apple-menyn  > Systeminställningar, klicka på Internetkonton och välj sedan ett iCloud-konto i sidofältet.
  • Öppna App Store och välj Affär > Visa mitt konto.
  • Öppna FaceTime och välj FaceTime > Inställningar.
  • Öppna Meddelanden, välj sedan Meddelanden > Inställningar och klicka på iMessage.

På en Apple TV

• Öppna Inställningar, välj Användare och konton och välj sedan iCloud.
  • Öppna Inställningar, välj Användare och konton, välj ditt konto och sedan Affär.

På en pc

• Öppna iCloud för Windows.
  • Öppna iTunes på din pc, välj Konto och välj sedan Visa mitt konto. Om du är inloggad på iTunes med ditt Apple-ID så visas ditt kontonamn och din e-postadress.

På webben

Du kan se om du är inloggad med ditt Apple-ID på iCloud.com eller genom att gå till din Apple-ID-kontosida. Om du inte är inloggad kanske ditt Apple-ID redan är ifyllt på inloggningsskärmen.

Du kan även leta upp ditt Apple-ID genom att ange hela det namn och den e-postadress som är kopplade till ditt Apple-ID.

Du kanske inte kan leta upp ditt Apple-ID om du har ditt mobiltelefonnummer som Apple-ID.

Från iCloud.com

1. Gå tilliCloud.com.
  2. Om du redan är inloggad på iCloud går du till Kontoinställningar.

Från din Apple-ID-kontosida

1. Gå till Apple-ID-kontosidan och klicka på Har du glömt ditt Apple-ID eller lösenord?
  2. När du blir ombedd att ange ditt Apple-ID klickar du på Slå upp det.
  3. Ange förnamn, efternamn och e-postadress. Om du anger fel e-postadress kan du prova med en annan.

De här stegen fungerar inte om du har ditt mobilnummer som Apple-ID.

Prova med en annan e-postadress

I de flesta fall är ditt Apple-ID din e-postadress.* Om stegen ovan inte fungerar kan du försöka logga in med dina tidigare e-postadresser som du kanske har använt som Apple-ID.

* I vissa länder och regioner kan du använda ditt telefonnummer som Apple-ID.

Läs mer om Apple-ID

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.