Radera låtar och videor från ditt iCloud-musikbibliotek

Om du är Apple Music-medlem eller prenumererar på iTunes-matchning kan du radera media från ditt iCloud-musikbibliotek.

Om du är Apple Music-medlem eller prenumererar på iTunes-matchning så lagras musik och videoinnehåll i iCloud-musikbiblioteket. När du raderar ett objekt från iCloud-musikbiblioteket raderas det även från alla iPhone, iPad eller iPod touch som använder iCloud-musikbiblioteket med samma Apple-ID. När du har raderat ett objekt från iCloud-musikbiblioteket går det inte att återställa. Om du vill lägga tillbaka objektet i ditt bibliotek hämtar du det igen.

Om du ser en hämtningssymbol   bredvid innehållet du köpt från iTunes Store är objektet lagrat i iCloud-musikbiblioteket, inte på din enhet. Om du raderar innehåll från iCloud-musikbiblioteket som du köpt från iTunes Store döljs objektet. Om du vill lägga tillbaka ett inköpt objekt i ditt bibliotek kan du välja att visa det. Läs mer om dolda köp.

Om du har köpt innehållet som du vill ta bort från iTunes Store, och inte hämtade det som en del av ditt Apple Music-medlemskap eller en prenumeration på iTunes-matchning, lär du dig hur du tar bort innehåll från din iPhone, iPad eller iPod touch.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Öppna appen Musik och tryck på Bibliotek. Leta upp låten, albumet, spellistan, TV-programmet eller filmen som du vill radera, och använd sedan 3D Touch eller tryck länge på objektet.

Beroende på om du har hämtat objektet till enheten kan dessa alternativ visas:

• Om du inte har hämtat objektet till din enhet trycker du på ”Radera från bibliotek” för att ta bort objektet från iCloud-musikbiblioteket.
  • Om objektet är hämtat till din enhet trycker du på Ta bort. Tryck sedan på Ta bort hämtningarna för att ta bort objektet från endast din enhet eller tryck på ”Radera från bibliotek” för att ta bort objektet från iCloud-musikbibliotek.

Gör så här om du bara vill visa innehåll som du har hämtat till enheten:

• Tryck på Bibliotek > Hämtad musik. Ett meddelande som anger ”Visar endast musik på denna [enhet]” visas överst på skärmen. Tryck på Bibliotek uppe i det vänstra hörnet för att gå tillbaka till ditt bibliotek.

Spara utrymme på enheten

Du kan spara utrymme på din iOS-enhet och automatiskt ta bort hämtade låtar som du inte nyligen har lyssnat på.

1. Tryck på Inställningar > Musik > Optimera lagring.
  2. Aktivera Optimera lagring.

På Mac eller PC

Öppna iTunes och klicka på Bibliotek. Leta upp på låten, albumet, spellistan, TV-programmet eller filmen som du vill radera och högerklicka eller kontrollklicka sedan på objektet.

Beroende på om du har hämtat objektet till enheten kan dessa alternativ visas:

• Om du inte har hämtat objektet till din dator väljer du Radera från bibliotek för att ta bort objektet från iCloud-musikbiblioteket.
  • Om objektet är hämtat till din dator väljer du Ta bort hämtning för att enbart ta bort objektet från datorn. Du kan också välja Radera från bibliotek om du vill ta bort objektet från iCloud-musikbiblioteket.

Gör så här om du bara vill visa låtar album eller spellistor som du har hämtat till datorn:

• Klicka på Bibliotek. I menyraden längst upp på datorskärmen, eller längst upp i iTunes-fönstret, väljer du Visa > Endast hämtad musik. Välj Vy > All musik för att se hela ditt bibliotek igen.

På din Android-telefon

Öppna Apple Music-appen. Tryck på  och sedan på Bibliotek. Leta upp låten, albumet, spellistan, TV-programmet eller filmen som du vill radera, och tryck länge på objektet.

Beroende på om du har hämtat objektet till enheten kan dessa alternativ visas:

• Om du inte har hämtat objektet till din enhet trycker du på Radera från bibliotek för att ta bort objektet från iCloud-musikbiblioteket.
  • Om objektet är hämtat till din enhet trycker du på Ta bort. Tryck sedan på Ta bort hämtningen för att enbart ta bort objektet från din enhet eller tryck på Radera från bibliotek för att ta bort objektet från iCloud-musikbibliotek.

Gör så här om du bara vill visa innehåll som du har hämtat till telefonen:

• Tryck på  och tryck sedan på Bibliotek > Hämtad musik. Längst upp på skärmen visas meddelandet Visar endast musik på den här enheten. Tryck på pilen  längst upp till vänster om du vill gå tillbaka till hela ditt bibliotek.

Om du inte är en Apple Music-medlem eller prenumererar på iTunes-matchning

Om du inte är en Apple Music-medlem eller inte prenumererar på iTunes-matchning behöver du inte ha tillgång till iCloud-musikbiblioteket, men du kan radera innehåll från din iPhone, iPad eller iPod touch eller din Mac eller PC

Du kan även dölja innehåll. Läs om hur du döljer och visar köp i iTunes Store.