Gömma appar för iPhone, iPad, iPod touch eller Mac

Du kan gömma och hämta om appar på din iOS-enhet. Du kan även gömma och visa appar i App Store på Mac.

När du gömmer en app på iPhone, iPad eller iPod touch, innebär det att den inte ser ut att ha hämtats på alla enheter som är inloggade med samma Apple-ID. När du gömmer appen försvinner den inte från enheter som den redan är hämtad till. Läs om hur du tar bort appar som har hämtats till en iPhone, iPad eller iPod touch.

När du gömmer en app på Mac får du inte några notiser om uppdateringar för den och den kommer inte synas i App Store på Mac under skärmen Köpt.

Om du använder Familjedelning och gömmer appar göms apparna även för din familj.

Läs om hur du gömmer och visar musik, filmer, tv-program, ljudböcker och böcker.

iOS-appar

Du kan gömma appar i App Store på en iPhone, iPad eller iPod touch.

Gömma iOS-appar

1. Öppna appen App Store och tryck på Idag längst ned på skärmen.
  2. Tryck på cirkel med blå man på vit bakgrund eller din bild i det övre högra hörnet och tryck sedan på Köpt.
  3. Hitta appen som du vill gömma, svep sedan åt vänster på den och tryck på Göm.

Om du deltar i Familjedelning och gömmer en app som du prenumererar på får familjesamordnaren fortfarande debiteringsmeddelanden när prenumerationen förnyas. Du kan inte avbryta en prenumeration genom att gömma en app. Läs mer om att visa, ändra eller avbryta prenumerationer.

Hämta gömda iOS-appar igen

1. Öppna appen App Store och tryck på Idag längst ned på skärmen.
  2. Tryck på  cirkeln med en blå man på vit bakgrundeller på din bild i övre högra hörnet och tryck sedan på ditt Apple-ID. Det kan hända att du behöver autentisera ditt Apple-ID.
  3. Rulla till avsnittet iTunes-molnet och klicka på Gömda köp.
  4. Leta reda på appen du vill hämta igen på enheten och tryck sedan på .

Mac-appar

Du kan gömma och visa appar för din Mac i App Store på din Mac.

Gömma Mac-appar

1. Öppna App Store på Mac-datorn. Om du inte redan är inloggad väljer du Affär > Logga in från menyraden i skärmens överkant och skriver sedan in ditt Apple-ID och lösenord.
  2. Klicka på Köpt högst upp i fönstret App Store.
  3. Hitta den app du vill gömma och högerklicka eller kontrollklicka på den och välj Göm köp.
  4. Klicka på Göm köp i bekräftelsemeddelandet som visas.

När du klickat Göm köp tonas appen bort från listan Köpt. Om det finns en app nedanför den, tar den dess plats i listan.

Visa Mac-appar

1. Öppna App Store på Mac-datorn.
  2. Välj Affär > Visa mitt konto från menyn i skärmens överkant. Autentisera ditt Apple-ID om du uppmanas till det.
  3. Rulla till Dolda objekt på sidan Kontoinformation. Klicka på Hantera till höger om Gömda köp.
  4. Leta reda på appen som du vill visa.
  5. Klicka på Visa och sedan på Klar.

När du klickat på Klar kommer du tillbaka till sidan Köpt. Appen syns nu åter i listan Köpt.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.