Gömma appar för iPhone, iPad, iPod touch eller Mac

Du kan gömma och hämta appar på nytt på din iOS-enhet. Du kan även gömma och visa appar i App Store på Mac.

När du gömmer en app på iPhone, iPad eller iPod touch och visar den i App Store, ser den inte ut som att du har köpt den. Men om du gömmer appen tas den inte bort från enheten eller från andra enheter som är inloggade med samma Apple-ID. Läs om hur du tar bort appar som har hämtats på en iPhone, iPad eller iPod touch.

När du gömmer en app på Mac får du inte några notiser om uppdateringar för den och den kommer inte synas i App Store på Mac under skärmen Köpt.

Om du använder Familjedelning och gömmer appar göms apparna även för din familj.

Läs om hur du gömmer och visar musik, filmer, TV-program, ljudböcker och böcker.

iOS-appar

Du kan gömma appar i App Store på en iPhone, iPad eller iPod touch.

Gömma iOS-appar

1. Öppna appen App Store och tryck på Idag längst ned på skärmen.
  2. Tryck på Mitt konto-knapp eller på ditt foto längst upp till höger och tryck sedan på Köpt.
  3. Hitta appen som du vill gömma, svep sedan åt vänster på den och tryck på Göm.
    Sidan Köpt visar en app när du har svept åt vänster på den.
  4. Tryck på Klar.

Om du deltar i Familjedelning och gömmer en app som du prenumererar på, får familjesamordnaren fortfarande debiteringsmeddelanden när prenumerationen förnyas. Du kan inte avbryta en prenumeration genom att gömma en app. Läs mer om att visa, ändra eller avbryta prenumerationer.

Hämta gömda iOS-appar igen

1. Öppna appen App Store och tryck på Idag längst ned på skärmen.
  2. Tryck på Mitt konto-knapp eller på ditt foto längst upp till höger och tryck sedan på ditt Apple-ID. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
  3. Rulla till avsnittet iTunes-molnet och klicka på Gömda köp.
  4. Leta reda på appen du vill hämta igen till enheten och tryck sedan på Hämta.
    Sidan Köpt visar appar med hämtningssymbolen bredvid.

Mac-appar

Du kan gömma och visa appar för din Mac i App Store på Mac.

Gömma Mac-appar

1. Öppna App Store på Mac-datorn. Om du inte redan har loggat in klickar du på Logga in längst ned i vänster sidofält och anger ditt Apple-ID och lösenord.
  2. Klicka på ditt namn längst ned i vänster sidofält. Dina köpta appar visas.
  3. Håll pekaren över appen och leta efter knappen Fler alternativ. Klicka på knappen Fler alternativ och välj sedan Göm köp.
    Kontosidan i App Store visar knappen Mer info som visas när du håller pekaren på en app.
  4. Klicka på Göm köp i bekräftelsemeddelandet som visas.

Visa Mac-appar

1. Öppna App Store på Mac-datorn.
  2. Klicka på ditt namn längst ned i vänster sidofält och klicka på Visa information längst upp till höger. Om du uppmanas till det loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Rulla till Gömda objekt och klicka på Hantera.
    En länk i avsnittet Gömda objekt med texten Hantera.
  4. Leta reda på appen som du vill visa.
  5. Klicka på Visa och sedan på Klar.

När du har klickat på Klar klickar du i huvudfönstret i App Store och uppdaterar. Appen visas igen i listan Köpt.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.