Dölj inköp från App Store

Om du inte vill se en app i din lista över köp i App Store kan du gömma den.

Vad händer när du gömmer en app?

När du gömmer en app visas den inte i listan över köp i App Store. Om du använder Familjedelning kommer appen inte heller att visas i familjemedlemmars köp och de kommer inte att kunna hämta om den. Däremot visas appen fortfarande i din köphistorik.

Att gömma en app innebär inte att du tar bort den från din enhet, en familjemedlems enhet eller andra enheter som är inloggade med ditt Apple-ID. Vill du ta bort en app från startskärmen kan du anpassa startskärmen på din iPhone.

Gömma appar på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna App Store-appen.
  2. Tryck på kontoknappen  eller på ditt foto längst upp på skärmen.
  3. Tryck på Köpt. Om du använder Familjedelning trycker du på Mina inköp.
    iPhone visar alternativet Köpt i Konto-menyn.
  4. Hitta appen du vill gömma, svep sedan åt vänster på den och tryck sedan på Göm.
    iPhone visar vad som händer när du sveper åt vänster på en app i dina köp och knappen Göm visas.
  5. Tryck på Klar.

Om att visa gömda appar på iPhone, iPad och iPod touch

Du kan inte visa gömda appar på din iPhone, iPad och iPod touch, men du kan hämta om en app. Du behöver inte köpa appen igen.

1. Öppna App Store-appen.
  2. Tryck på kontoknappen  eller på ditt foto längst upp på skärmen.
  3. Tryck på ditt namn eller ditt Apple-ID. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
    iPhone visar Konto-menyn när John Appleseeds Apple-ID har valts.
  4. Rulla nedåt och tryck på Gömda köp.
    iPhone som visar menyn Gömda köp.
  5. Leta reda på den app du vill hämta och tryck sedan på hämtningsknappen Hämta.

Gömma appar på din Mac

1. Öppna App Store på din Mac. Om du inte redan har loggat in klickar du på Logga in längst ned i sidofältet och anger ditt Apple-ID och lösenord.
  2. Klicka på ditt namn längst ned i sidofältet. Nu visas dina köpta appar.
  3. Håll pekaren över appen och leta efter knappen Fler alternativ knappen Fler alternativ. Klicka på knappen Fler alternativ knappen Fler alternativ och välj sedan Göm köp.
    App Store på Mac-datorn visar menyn som visas när du trycker på knappen Fler alternativ. Göm köp är markerat.
  4. Du kommer att bli tillfrågad om du är säker på att du vill gömma appen. Klicka på Göm köp.

Visa gömda appar på din Mac

1. Öppna App Store på din Mac.
  2. Klicka på ditt namn längst ned i sidofältet och klicka sedan på Visa information högst upp på skärmen. Logga in med ditt Apple-ID om du uppmanas att göra det.
  3. Rulla till Gömda objekt och klicka på Hantera.
    App Store på Mac-datorn visar avsnittet Gömda objekt på sidan Kontoinformation. Knappen Hantera är markerad på bilden.
  4. Leta reda på appen som du vill visa.
  5. Klicka på Göm inte och sedan på Klar.
  6. Appen visas igen i listan Köpt.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.