Vanliga frågor om Min bildström

Med Min bildström kan du komma åt de bilder som du nyligen tagit med din iPhone, iPad eller iPod touch på din Mac och PC.

Vad behöver jag för att använda Min bildström?

Det här behöver du för att använda Min bildström:

• iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 7 eller senare
  • Mac med OS X Lion 10.7.5 och iPhoto 9.2.2, Aperture 3.2.3 eller Bilder för OS X 1.0 eller senare
  • Apple TV (2:a generationen) med programversion 5.0 eller senare
  • PC med Windows 7 eller senare och iCloud för Windows
  • iCloud inställt på alla dina enheter

Hur aktiverar jag Min bildström?

Hitta din enhet nedan och följ stegen för att slå på Min bildström.

iPhone, iPad eller iPod touch

Gå till Inställningar > iCloud > Bilder och aktivera därefter Min bildström.

Mac

1. Välj Systeminställningar i Apple-menyn.
  2. Klicka på iCloud. Välj sedan Bilder.
  3. Klicka på knappen Alternativ och kontrollera att Min bildström är aktiverat.

Windows-PC

Innan du kan slå på Min bildström på din PC behöver du hämta iCloud för Windows

1. Öppna iCloud för Windows.
  2. Välj Bilder. Min bildström slås på automatiskt.
  3. Välj platsen för iCloud Bilder-mappen på datorn. Klicka på Alternativ > Ändra och välj den mapp där du vill organisera och spara dina iCloud-bilder.
  4. Klicka på OK > Använd.

Hur fungerar Min bildström med iCloud-bildbibliotek?

Min bildström överför dina senaste bilder så att du kan visa och importera dem till alla dina enheter. Bilder sparas i Min bildström i 30 dagar. iCloud-bildbibliotek överför alla dina bilder och videor till iCloud och ser till att de automatiskt hålls uppdaterade på alla dina enheter. När du slår på iCloud-bildbibliotek på din enhet visas alla bilder som du lägger till i Min bildström från andra enheter under fliken Alla bilder i appen Bilder och organiseras i Ögonblick, Samlingar och År.

Hur visar jag bilder i Min bildström?

Hitta din enhet nedan och följ stegen för att visa dina bilder i Min bildström.

iPhone, iPad eller iPod touch

• iOS 8: Tryck på Bilder > Album > Min bildström.
  • iOS 7 eller tidigare: Tryck på Bildström > Min bildström.

Mac

• Bilder 1.0 eller senare Gå till Bilder > Album > Min bildström.
  • iPhoto 9.5 eller Aperture 3.5: Öppna iPhoto > iCloud > My Photo Stream (min bildström).
  • I iPhoto 9.4 eller tidigare eller Aperture 3.4: Öppna iPhoto > My Photo Stream (min bildström) eller Photo Stream (bildström).

Apple TV

När du har loggat in på iCloud kan du visa dina bilder genom att välja iCloud-bilder eller Bildström från huvudmenyn. Du·kan även välja Internet > Bildström i Apple TV programuppdatering 5.0.

Windows-PC

När du slår på Bilder skapar iCloud för Windows en bildmapp i Utforskaren som kallas iCloud-bilder. Min bildström hämtar automatiskt nya bilder du tar med dina iOS-enheter.

Du kan också använda de här stegen för att visa dina bilder på din PC:

• Windows 8.1: Gå till Startskärmen, klicka på   i nedre vänstra hörnet och sedan på programmet iCloud-bilder.
  • Windows 8: Välj iCloud-bilder från startskärmen.
  • Windows 7: Klicka på startknappen och sedan på Bilder. Klicka på iCloud-bilder eller Bildström under Favoriter i panelen till vänster. Dubbelklicka på Min bildström för att visa bilderna. Detta visas också som en mapp i det fönster som visas.

Vilka bildformat kan jag använda med Min bildström?

Min bildström har stöd för JPEG, TIFF, PNG och de flesta RAW-bildformaten. Min bildström fungerar inte med video.

Vilken upplösning har bilderna i Min bildström?

På Mac- och Windows-datorer hämtas bilderna och lagras i full upplösning. På iPhone, iPad, iPod touch och Apple TV visas bilderna i en upplösning som är optimerad för den aktuella enheten, vilket ger en högre hämtningshastighet och sparar lagringsutrymme.

Måtten varierar, men en optimerad version av en bild som tagits med en vanlig kamera har en upplösning på 2 048 × 1 536 när den skickas till dina enheter. Panoramabilder kan vara upp till 5 400 pixel breda.

När överförs mina bilder till Min bildström?

Bilder som du tar med din iPhone, iPad eller iPod touch överförs automatiskt till Min bildström när du avslutar Kamera-appen och ansluter till Wi-Fi. Nya bilder som du importerar på din Mac till iPhoto eller Aperture överförs automatiskt nar du ansluter till Wi-Fi eller Ethernet. Du kan också ändra inställningarna för iPhoto eller Aperture så att bara de bilder du manuellt lägger till i My Photo Stream (min bildström) överförs.

Du kan överföra bilder till Min bildström på din PC genom att följa dessa steg:

1. Klicka på startknappen och sedan på Bilder.
  2. Välj iCloud-bilder under menyn Favoriter i panelen till vänster.
  3. Öppna Min bildström och klicka på knappen Lägg till bilder.
  4. Välj de bilder som du vill lägga till i Min bildström och klicka sedan på Öppna.

Hur många bilder går det att spara i Min bilström?

Du kan välja att hämta alla dina bilder från Min bildström till din Mac och PC automatiskt.

• Bilder 1.0 eller senare: Öppna Bilder och gå till Inställningar > Allmänt. Välj Kopiera objekt till Bilder-biblioteket.
  • iPhoto eller Aperture: Gå till Preferences (inställningar) > Photos (bilder) (eller Photo Stream (bildström)) > My Photo Stream (min bildström) > Automatic Import (automatisk import). Samtliga bildströmsbilder importeras till mapparna för Events (händelser), Projects (projekt), Photos (bilder), Faces (ansikten) och Places (platser) i iPhoto eller Aperture.

I syfte att spara lagringsutrymme sparar iPhone, iPad och iPod touch dina senaste 1 000 bilder i albumet Min bildström.Från Min bildström kan du bläddra bland dina senaste bilder och flytta de bilder du vill behålla till något annat album för att spara dem permanent på iOS-enheten. Om din Apple TV har begränsat lagringsutrymme visas endast dina senaste bilder.

Använder Min bildström mitt iCloud-lagringsutrymme?

Nej. De bilder du överför till Min bildström räknas inte av mot lagringsutrymmet i iCloud.

Kan jag använda Min bildström till att säkerhetskopiera bilder istället för iCloud-säkerhetskopiering eller iTunes?

Nej. Bilderna i Min bildström sparas på iCloud-servern i 30 dagar. Om du vill spara eller säkerhetskopiera bilderna måste du spara dem från Min bildström till iOS-enheten. Markera bilderna och välj Dela > Spara bild. Sedan kan du säkerhetskopiera bilderna med iCloud eller iTunes.

Var i Min bildström finns sekvenstagna bilder?

När du tar bilder med sekvenstagning är det bara dina favoritbilder som importeras till enheten. I iOS 7.1 eller senare kan du välja att spara alla bilder du tar med sekvenstagning i Min bildström. Tryck på Inställningar > iCloud > Bilder och slå på Överför bildserier.

Hur raderar jag bilder från Min bildström?

Du kan radera bilder från Min bildström på din iOS-enhet eller Mac-dator när du trycker på   eller klickar på Radera.

På en PC markerar du de bilder du vill radera från Min bildström, högerklickar och väljer sedan Radera. När du tar bort en bild från Min bildström på en enhet, tas den bort från Bilder och iCloud. Bilder du importerar från Min bildström till dina andra enheter raderas inte.

Vad händer med bilderna om jag stänger av Min bildström?

Om du loggar ut från iCloud eller stänger av Min bildström på din iPhone, iPad eller iPod touch, tas alla bilder i albumet Min bildström bort från den enheten. Alla bilder från Min bildström som du importerat till albumet Alla bilder och till fliken Bilder tas också bort.

Bilderna från Min bildström på andra enheter påverkas inte. Bilder från Min bildström sparas på iCloud-servern i 30 dagar från det datum som du överförde dem till Min bildström. Om du loggar in på iCloud med samma Apple-ID och aktiverar Min bildström på en annan enhet hämtas de bilderna automatiskt.

Innan du stänger av Min bildström bör du spara alla bilder som du vill ha kvar på enheten. Läs mer om att spara bilder.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: