Vanliga frågor om Min bildström

Med Min bildström på Mac och PC kan du komma åt de senaste bilderna som du har tagit med din iPhone, iPad eller iPod touch.

Vad behöver jag?

Om du ställer in iCloud på alla dina enheter kan du använda Min bildström med de här enheterna:

Hur aktiverar jag Min bildström?

Hitta din enhet nedan och följ stegen.

iPhone, iPad eller iPod touch

I iOS 10.3 eller senare trycker du på Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Bilder och slår sedan på Min bildström. I tidigare versioner av iOS trycker du på Inställningar > iCloud > Bilder och slår sedan på Min bildström.

Slå på iCloud-bildbibliotek på iPhone

Mac

1. Välj Systeminställningar i Apple-menyn.
  2. Klicka på iCloud. Välj sedan Bilder.
  3. Klicka på knappen Alternativ och kontrollera att Min bildström är aktiverad.

Slå på iCloud-bildbibliotek på Mac

Windows PC

Innan du kan aktivera Min bildström på din PC följer du dessa steg:

1. Hämta iCloud för Windows.
  2. Öppna iCloud för Windows.
  3. Klicka på Alternativ bredvid Bilder.
  4. Markera Min bildström.
  5. Klicka på Klar och sedan på Använd.

Slå på iCloud-bildbibliotek på PC

Hur fungerar Min bildström med iCloud-bildbibliotek?

Min bildström överför dina senaste bilder (utom Live Photos-bilder) så att du kan visa och importera dem till alla dina enheter. Bilder sparas i Min bildström i 30 dagar. iCloud-bildbibliotek överför alla dina bilder och videor till iCloud och ser till att de hålls uppdaterade på alla dina enheter. När du slår på iCloud-bildbibliotek på din enhet visas alla bilder som du lägger till i Min bildström från andra enheter på fliken Alla bilder i appen Bilder, organiserade i Ögonblick, Samlingar och År.

Lär dig skillnaderna mellan iCloud-bildbibliotek och Min bildström.

Hur visar jag bilder i Min bildström?

Hitta din enhet nedan och följ stegen.

iPhone, iPad eller iPod touch

• iOS 8 och senare: Tryck på Bilder > Album > Min bildström.
  • iOS 7 eller tidigare: Tryck på Bildström > Min bildström.

Mac

• Bilder 1.0 eller senare Gå till Bilder > Album > Min bildström.
  • iPhoto 9.5 eller Aperture 3.5: Öppna iPhoto > iCloud > My Photo Stream (Min bildström).
  • I iPhoto 9.4 eller tidigare eller Aperture 3.4: Öppna iPhoto > My Photo Stream (Min bildström) eller Photo Stream (Bildström).

Visa Min bildström på Mac

Apple TV

• Apple TV (4:e generationen): Efter att du loggat in till iCloud går du till Inställningar > Konton > iCloud och aktiverar Min bildström.
  • Apple TV (3:e och 2:a generationen): Efter att du loggat in på iCloud går du till Inställningar > iCloud > iCloud-bildinställningar > Slå på Min bildström.

Windows PC

När du slår på Bilder skapar iCloud för Windows en bildmapp i Utforskaren som kallas iCloud-bilder. Min bildström hämtar automatiskt nya bilder du tar med dina iOS-enheter till mappen Hämtade filer.

Visa Min bildström i Windows

Du kan också använda de här stegen för att visa dina bilder på din PC:

• Windows 10: Skriv in iCloud Bilder i fältet Sök på webben och Windows. När du ser det i sökresultaten väljer du programmet iCloud Skrivbordsbilder.
  • Windows 8.1: Gå till Startskärmen, klicka på Hämta i nedre vänstra hörnet och klicka sedan på iCloud > programmet iCloud Bilder.
  • Windows 8: Välj iCloud-bilder från startskärmen.
  • Windows 7: Klicka på startknappen och sedan på Bilder. Klicka på iCloud-bilder under menyn Favoriter i panelen till vänster.

Vilka bildformat kan jag använda med Min bildström?

Min bildström har stöd för bildformaten JPEG, TIFF, PNG och de flesta RAW-format. Min bildström har inte stöd för video eller Live Photos-bilder.

Vilken upplösning har bilderna i Min bildström?

På Mac- och Windows-datorer hämtas bilderna och lagras i full upplösning. På iPhone, iPad, iPod touch och Apple TV visas bilderna i en upplösning som är optimerad för den aktuella enheten, vilket ger en högre hämtningshastighet och sparar lagringsutrymme.

Måtten varierar, men en optimerad version av en bild som har tagits med en vanlig kamera har en pixelupplösning på 2048 × 1536 när den skickas till dina enheter. Panoramabilder kan vara upp till 5400 pixlar breda.

När överförs mina bilder till Min bildström?

Bilder som du tar med din iPhone, iPad eller iPod touch överförs automatiskt till Min bildström när du avslutar Kamera-appen och ansluter till wifi. Nya bilder som du importerar på din Mac till iPhoto eller Aperture överförs automatiskt när du ansluter till wifi eller Ethernet. Du kan också ändra inställningarna för iPhoto eller Aperture så att bara de bilder du manuellt lägger till i Min bildström överförs.

Du kan överföra bilder till Min bildström på din PC genom att följa dessa steg:

1. Klicka på startknappen och sedan på Bilder.
  2. Välj iCloud-bilder under menyn Favoriter i panelen till vänster.
  3. Klicka på Överför bilder.
  4. Välj de bilder som du vill lägga till i Min bildström och klicka sedan på Öppna.

Du kan även dra och släppa bilder från datorn till överföringsmappen i iCloud-bilder.

Hur många bilder går det att spara i Min bildström?

Du kan välja att hämta alla dina bilder från Min bildström till din Mac och PC automatiskt.

• Bilder 1.0 eller senare: Öppna Bilder och gå till Inställningar > Allmänt. Välj Kopiera objekt till Bilder-biblioteket.
  • iPhoto eller Aperture: Gå till Preferences (Inställningar) > Photos (bilder) (eller Photo Stream (Bildström)) > My Photo Stream (Min bildström) > Automatic Import (Automatisk import). Samtliga bildströmsbilder importeras till mapparna för Events (händelser), Projects (projekt), Photos (bilder), Faces (ansikten) och Places (platser) i iPhoto eller Aperture.

I syfte att spara lagringsutrymme sparar iPhone, iPad och iPod touch dina senaste 1 000 bilder i albumet Min bildström. Från Min bildström kan du bläddra bland dina senaste bilder och flytta de bilder du vill behålla till något annat album för att spara dem permanent på iOS-enheten. Om din Apple TV har begränsat lagringsutrymme visas endast dina senaste bilder.

Använder Min bildström mitt iCloud-lagringsutrymme?

Nej. De bilder du överför till Min bildström räknas inte av mot lagringsutrymmet i iCloud.

Kan jag använda Min bildström till att säkerhetskopiera bilder istället för iCloud-säkerhetskopiering eller iTunes?

Nej. Bilderna i Min bildström sparas på iCloud-servern i 30 dagar. Om du vill spara eller säkerhetskopiera bilderna måste du spara dem från Min bildström till iOS-enheten. Gör så här: På din iPhone, iPad eller iPod touch öppnar du Bilder och trycker på Album > Min bildström > Välj. Tryck på de bilder du vill spara och tryck sedan på delasymbolen > Spara bild. Sedan kan du säkerhetskopiera bilderna med iCloud eller iTunes.

Var i Min bildström finns sekvenstagna bilder?

När du tar bilder med sekvenstagning är det bara dina favoritbilder som importeras till enheten. I iOS 7.1 eller senare kan du välja att spara alla bilder du tar med sekvenstagning i Min bildström. Gör så här:

• I iOS 10.3 eller senare trycker du på Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Bilder och slår sedan på Överför bildserier.
  • I tidigare versioner av iOS trycker du på Inställningar > iCloud > Bilder och slår på Överför bildserier.

Hur raderar jag bilder från Min bildström?

Markera en eller flera bilder i Min bildström på din iOS-enhet eller Mac-dator. Tryck sedan på papperskorgssymbolen eller klicka på Radera.

På en PC markerar du de bilder som du vill ta bort från Min bildström. Högerklicka och välj Ta bort. När du tar bort en bild från Min bildström på en enhet tas den bort från Bilder och iCloud. Bilder du importerar från Min bildström till dina andra enheter raderas inte.

Vad händer med bilderna om jag stänger av Min bildström?

Innan du stänger av Min bildström ska du spara alla bilder som vill behålla på enheten. Om du loggar ut från iCloud eller stänger av Min bildström på din iPhone, iPad eller iPod touch tas alla bilder i albumet Min bildström bort från den enheten. Alla bilder från Min bildström som du har importerat till albumet Alla bilder och till fliken Bilder tas också bort.

Bilderna från Min bildström på andra enheter påverkas inte. Bilder från Min bildström sparas på iCloud-servern i 30 dagar från det datum som du överförde dem till Min bildström. Om du loggar in på iCloud med samma Apple-ID och aktiverar Min bildström på en annan enhet hämtas de bilderna automatiskt.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.