Skapa ett iCloud-konto: Vanliga frågor

Läs mer om att anmäla dig för och använda ett iCloud-konto.

Den här artikeln har arkiverats och uppdateras inte längre av Apple.

Hur registrerar jag mig för iCloud?

Du kan anmäla dig för iCloud på en iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 5 eller senare eller via Systeminställningar på en Mac-dator med OS X Lion 10.7.4 eller senare. Följ bara inställningsanvisningarna för din iOS-enhet eller Mac-dator.

Du kan behöva bekräfta den e-postadress som du använder för Apple-ID. Mer information finns i Vanliga frågor om Apple-ID.

Jag har haft ett kostnadsfritt Hitta min iPhone-konto. Hur registrerar jag mig för iCloud?

Uppdatera de enheter som du använder med Hitta min iPhone till iOS 5 (iOS 6 rekommenderas). Om du uppmanas att ange ett Apple-ID under installationen anger du det Apple-ID som du använde för kostnadsfria Hitta min iPhone. Ditt konto uppdateras automatiskt på iCloud.

Jag har haft ett MobileMe-konto. Hur registrerar jag mig för iCloud?

Du använder ditt MobileMe-konto för iCloud genom att följa instruktionerna för inställning av iCloud och ange din @me.com- eller @mac.com-adress som ditt Apple-ID. Om du hade en @me.com-adress återaktiveras den för e-post när du anmäler dig för iCloud. Om du hade en @mac.com-adress återaktiveras den inte för e-post. Du kan dock skapa en ny @icloud.com-adress som du kan använda med iCloud.

Viktigt! Du behöver en verifierad e-postadress som är kopplad till ditt Apple-ID för me.com eller mac.com för att ställa in iCloud. Du lägger till en verifierad e-postadress genom att gå till Mitt Apple-ID (appleid.apple.com/se), logga in med din @me.com- eller @mac.com-adress och lägga till en giltig e-postadress till ditt konto.

Vilket Apple-ID ska jag använda när jag registrerar mig för iCloud?

Läs Ställa in ditt Apple-ID för iCloud och iTunes om du vill ha mer information.

Kan jag använda olika Apple-ID för iCloud-tjänsterna och butiksköp (iTunes, App Store, iBooks Store)?

När du ställer in din iOS-enhet används som standard samma Apple-ID för iCloud-tjänster och affärsköp (iTunes, App Store, iBooks Store). Om du däremot vill använda ett separat Apple-ID kan du ställa in det konto som du vill använda i affärsinställningarna.

Hur ställer jag in iCloud på mina iOS-enheter, min Mac och min PC?

Kontrollera först att dina enheter och datorer uppfyller systemkraven för iCloud. Följ sedan instruktionerna för att ställa in iCloud på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac och PC.

Vilka är systemkraven för att använda iCloud på iPhone, iPad, iPod touch, Mac och PC?

Du behöver minst iOS 5 eller senare, OS X Lion 10.7.5 eller senare eller Microsoft Windows 7 eller Vista (SP2) eller senare för att använda iCloud. Läs de detaljerade systemkraven för användning av alla iCloud-tjänster.

Hur hanterar jag mitt iCloud-konto, till exempel mitt lösenord och mina säkerhetsfrågor?

Du uppdaterar din information, dina lösenord och säkerhetsfrågor genom att gå till Mitt Apple-ID (appleid.apple.com/se).

Går det att använda ett Apple-ID som inte är en e-postadress för att registrera mig till ett iCloud-konto?

Nej. Ditt Apple-ID måste vara en fullständig e-postadress (namn@exempel.com) för att du ska kunna anmäla dig för ett iCloud-konto. Om ditt befintliga Apple-ID inte har samma format som en e-postadress kan du ändra det på Mitt Apple-ID (appleid.apple.com/se).

Få hjälp

Läs om vad du ska göra om du har problem med att skapa eller använda ditt iCloud-konto.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.