Överföra bilder och videor från iPhone, iPad eller iPod touch

Läs mer om hur du överför bilder och videor från en iPhone, iPad eller iPod touch till din Mac eller pc. Du kan också göra dina bilder tillgängliga på alla dina enheter med iCloud-bilder.

Välja var du vill spara dina bilder och videor

Gör dina bilder och videor tillgängliga på alla dina enheter med iCloud-bilder. Eller lagra dem enbart lokalt på din Mac-dator eller pc.

iCloud-bilder

iCloud-bilder håller automatiskt dina bilder och videor säkra, uppdaterade och tillgängliga på alla dina Apple-enheter, på iCloud.com, och till och med på din pc. iCloud-bilder överför och lagrar alltid dina originalbilder med full upplösning. Du kan behålla original med full upplösning på alla dina enheter eller spara utrymme med enhetsoptimerade versioner. Oavsett vad du väljer kan du hämta dina original när du behöver dem. Alla organisatoriska ändringar eller redigeringar som du gör hålls alltid uppdaterade på alla dina enheter.

De bilder och videor som du förvarar i iCloud-bilder påverkar ditt lagringsutrymme på iCloud. Innan du aktiverar iCloud-bilder ska du kontrollera att du har tillräckligt med lagringsutrymme på iCloud för att lagra hela samlingen. Du kan ta reda på hur mycket plats som behövs och sedan uppgradera lagringsutrymmet om det behövs.

Importera till en Mac-dator

Du kan använda appen Bilder för att importera bilder från din iPhone, iPad eller iPod touch till din Mac-dator.

1. Anslut din iPhone, iPad eller iPod touch till din Mac-dator med en USB-kabel.
  2. Öppna appen Bilder.
  3. Appen Bilder visar skärmen Importera med alla bilder och videor som finns på den anslutna enheten. Om skärmen Importera inte visas automatiskt klickar du på enhetens namn i sidofältet Bilder.
  4. Om du blir ombedd låser du upp din iOS-enhet med din lösenkod. Om du ser en uppmaning på din iOS-enhet om att  lita på den här datorn trycker du på Lita på för att fortsätta.
  5. Välj antingen de bilder som du vill importera och klicka på Importera markerade eller klicka på Importera alla nya bilder.
  6. Vänta tills processen är klar och koppla sedan bort enheten från din Mac-dator.

Läs mer om vad du kan göra om du inte kan importera bilder från din iPhone, iPad eller iPod touch till datorn.

Importera till pc

Du kan importera bilder till din pc genom att ansluta enheten till datorn och använda Windows-appen Foton:

1. Se till att du har den senaste versionen av iTunes på din pc. För att importera bilder till en pc krävs iTunes 12.5.1 eller senare.
  2. Anslut din iPhone, iPad eller iPod touch till din pc med en usb-kabel.
  3. Om du blir ombedd låser du upp din iOS-enhet med din lösenkod.
  4. Om du ser en uppmaning på din iOS-enhet som ber dig att lita på den här datorn trycker du på Lita på för att fortsätta.

Sedan besöker du Microsofts webbplats för att lära dig hur du importerar bilder till Windows-appen Foton i Windows 10.

Om du har aktiverat iCloud-bilder behöver du hämta dina bilder i ursprunglig version med full upplösning till din iPhone innan du importerar till din pc. Ta reda på hur det går till.

När du importerar videor från en iOS-enhet till din pc kan vissa vara felaktigt roterade i Windows-appen Foton. Du kan lägga till dessa videor i iTunes för att spela upp dem i rätt riktning.

Läs mer om vad du kan göra om du inte kan importera bilder från din iPhone, iPad eller iPod touch till datorn.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.