Överföra bilder och videor från iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om hur du överför bilder och videor från en iPhone, iPad eller iPod touch till en Mac eller pc. Vi visar också hur du gör bilder tillgängliga på alla dina enheter med iCloud-bilder.

Appen Bilder på iPhone och Mac

Välja var du vill spara bilder och videor

Bestäm först var du vill ha din samling med bilder och videor. Du kan göra dem tillgängliga på alla dina enheter med iCloud-bilder. Du kan också välja att spara dem lokalt på bara din Mac eller pc.

iCloud-bilder

Med iCloud-bilder kan du komma åt dina bilder och videor från iPhone, iPad, iPod touch, Mac och Apple TV, samt på iCloud.com och till och med från en Windows-dator.Dina senaste tagna bilder läggs till automatiskt i iCloud-bilder och organisationsmässiga ändringar eller redigeringar som du gör hålls alltid uppdaterade på alla dina enheter.*

Innan du börjar:

1. Kontrollera att mjukvaran är uppdaterad påiPhone, iPad eller iPod touch, Mac och Apple TV.
  2. Ställ in iCloud på alla dina enheter. Hämta iCloud för Windows om du har en pc. Se till att du är inloggad på iCloud med samma Apple-ID på alla dina enheter.
  3. Se till att din enhet är ansluten till wifi.

Aktivera iCloud-bilder:

• Öppna Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Bilder på iPhone, iPad eller iPod touch och aktivera sedan iCloud-bilder.
  • Öppna Systeminställningar > iCloud på en Mac. Klicka på knappen Alternativ bredvid Bilder och välj sedan iCloud-bilder.
  • Öppna Inställningar > Konton > iCloud > iCloud-bilder på Apple TV.
  • Följ stegen för att ställa in iCloud-bilder på pc.

Om du redan har synkroniserat bilder till din iOS-enhet från iTunes och sedan aktiverar iCloud-bilder på din iOS-enhet ser du meddelandet Bilder och videor som synkroniserats från iTunes tas bort. Bilder och videor som du har synkroniserat från din dator finns kvar på datorn men försvinner från iOS-enheten.

Du kan få tillbaka dessa bilder och videor på iOS-enheten genom att aktivera iCloud-bilder på din Mac eller pc. När du gör det överförs bilderna från datorn till iCloud så att du får tillgång till dem på alla dina enheter. När iCloud-bilder är aktiverat är alla bilder i iCloud tillgängliga från appen Bilder på din Mac eller en mapp på din pc.

Du kan få mer hjälp med att använda iCloud-bilder på Mac eller pc.

* De bilder och videor som du förvarar i iCloud-bilder använder ditt lagringsutrymme i iCloud. Innan du slår på iCloud-bilder ska du kontrollera att du har tillräckligt med lagringsutrymme i iCloud för att lagra hela samlingen. Du kan ta reda på hur mycket plats du behöver och sedan vid behov uppgradera lagringsutrymmet.

Importera till en Mac-dator

Du kan använda appen Bilder för att importera bilder från iPhone, iPad eller iPod touch till Mac-datorn utan att använda iCloud-bilder. Dessa steg fungerar även för att importera bilder från digitalkameror och SD-kort.

1. Se till att du har den senaste versionen av iTunes på din Mac.För att importera bilder till en Mac-dator krävs iTunes 12.5.1 eller senare.
  2. Anslut din iPhone, iPad, iPod touch eller digitalkamera till Mac-datorn med en USB-kabel. Om du använder ett SD-kort ska du sätta in det i SD-kortplatsen på Mac eller ansluta det med en kortläsare.
  3. Du kan behöva låsa upp iOS-enheten med lösenkoden. Du kan även se en uppmaning på iOS-enheten som uppmanar dig att Lita på den här datorn. Tryck på Lita på för att fortsätta.
  4. Appen Bilder öppnas automatiskt på Mac. Om den inte gör det ska du öppna appen Bilder.
  5. Appen Bilder visar skärmen Importera med alla bilder och videor som finns på den anslutna enheten. Klicka på fliken Importera högst upp i appen Bilder eller på enhetens namn i sidofältet i Bilder om skärmen Importera inte visas automatiskt.
  6. Vill du bara importera vissa bilder? Klicka på bilderna du vill ha och sedan på Importera markerade. Klicka på Importera alla nya bilder om du vill importera alla nya bilder.
    Skärmen Importera i iTunes
  7. Du kan nu koppla bort enheten från din Mac. Om du har importerat bilder från ett SD-kort eller en annan USB-enhet ska du mata ut enheten säkert först.

I macOS High Sierra eller senare visas importerade bilder i albumet Import i appen Bilder. Om du använder en tidigare version av macOS visas de i albumet Senaste import.

Bilder och videor som du synkroniserat från datorn till iPhone, iPad eller iPod touch med iTunes kan inte importeras tillbaka till datorn.

Läs om vad du kan göraom du inte kan importera bilder från iPhone, iPad eller iPod touch till datorn.

Importera till pc

Du kan importera bilder till din pc genom att ansluta enheten till datorn och använda appen Bilder i Windows:

1. Kontrollera att du har den senaste versionen av iTunes på din pc. För att importera bilder till en pc krävs iTunes 12.5.1 eller senare.
  2. Anslut iPhone, iPad eller iPod touch till din pc med en USB-kabel.
  3. Du kan behöva låsa upp iOS-enheten med lösenkoden.
  4. Du kan även se en uppmaning på iOS-enheten som uppmanar dig att Lita på den här datorn. Tryck på Lita på eller Tillåt för att fortsätta.

Följ sedan stegen i dessa Microsoft Knowledge Base-artiklar för att lära dig hur du importerar bilder till appen Bilder i Windows:

När du importerar videor från en iOS-enhet till din pc kan vissa vara felaktigt roterade i appen Bilder i Windows. Lägg till dessa videor i iTunes, så kan du spela upp dem i rätt riktning.

Bilder och videor som du synkroniserar från datorn till din iOS-enhet med iTunes kan inte importeras tillbaka till datorn.

Läs vad du kan göra om du inte kan importera bilder från iPhone, iPad, or iPod touch till din dator.

Hämta bilder från datorn till en iOS-enhet

Du kan välja bland flera alternativ för att överföra bilder och videor från datorn till iPhone, iPad eller iPod touch:

• Använd iCloud-bilder med Bilder på macOS eller iCloud för Windows för att ha bilderna säkert sparade och aktuella på alla enheter.
  • Skicka bilder och videor trådlöst från Mac till en iOS-enhet med AirDrop. Det är ett snabbt och enkelt sätt som bara finns på Mac om du bara vill skicka några objekt. När du skickar bilder och videor till en iOS-enhet via AirDrop visas de i enhetens Bilder-app.
  • Synkronisera bilder manuellt med iTunes. Varje gång som du synkroniserar din iOS-enhet med iTunes uppdateras bilder och videor på din iOS-enhet så att de matchar albumen på datorn.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.