Importera bilder och videor från iPhone, iPad eller iPod touch till datorn

Lär dig hur du importerar bilder och videor du har tagit eller sparat på din iOS-enhet till en Mac- eller Windows-dator.

Importera bilder och videor till Mac-datorn

Du kan använda Bilder eller Bildinsamling för att importera dina mediefiler från en iOS-enhet. När du har importerat kan du redigera dina bilder och videor. Du kan även beskära videoklipp, skapa fotoböcker och mera.

När du har importerat dina bilder från din iOS-enhet eller till datorn kan du använda iTunes till att synkronisera dem tillbaka till din enhet. Du kan importera bilder eller videor synkroniserade med iTunes. Du kan endast importera bilder och videor från Kamerarullen på enheten.

Bilder och Bildinsamling

Om du har bilder och videor sparade på en hårddisk eller en annan lagringsenhet kan du importera dem till Bilder på din Mac.

Om du har bilder tagna med en filmkamera kan du importera dessa till Bilder genom att konvertera bilderna till digitala filer med en skanner. Du kan även ändra datum och tid på skannade bilder i Bilder. Markera bilden och välj Bild > Justera datum och tid.

Läs mer om att använda Bildinsamling för att importera bilder.

Importera bilder och videor till en Windows-dator

Innan du importerar bilder och videor:

När du importerar bilder och videor från enheten till datorn kan en del vridas fel. Om du vill spela upp videor med rätt bildriktning på datorn använder du iTunes för Windows.

Om du inte kan importera dina bilder till datorn eller om datorn inte känner igen iPhone, iPad eller iPod touch som en kamera läser du vad du kan göra. I Windows XP går det kanske inte att importera videor som är större än 500 MB utan iTunes installerat, ett tredjepartsprogram eller uppdaterade drivrutiner.

Lär dig hur du importerar bilder och videor för Windows 10Windows 8 eller Windows 7

Läs mer

Använd iCloud-bildbiblioteket med programmet Bilder för att lagra dina bilder och videor i iCloud samt för att hålla dem uppdaterade på iPhone, iPad, iPod touch, Mac och iCloud.com. Läs mer om hur du använder en kamera med din Mac.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: