Mac OS X 10.5.8-uppdateringen

Mac OS X 10.5.8-uppdateringen rekommenderas för användare av Mac OS X 10.5, och omfattar allmänna korrigeringar av operativsystemet som förbättrar stabilitet, kompatibilitet och säkerhet för din Mac.

Du bör säkerhetskopiera systemet innan du påbörjar installationen. Du kan använda Time Machine.

Avbryt inte installationsprocessen när du har börjat uppdatera systemet. Du kan få oväntade resultat om du har installerat modifieringar av systemprogramvaran från tredje part eller om du har modifierat operativsystemet på annat sätt.

Uppdatera till Mac OS X 10.5.8 via Programuppdatering eller det fristående installationsprogrammet.

Programuppdatering

Välj Programuppdatering från Apple-menyn när du vill att datorn ska söka automatiskt efter ny Apple-programvara, inklusive denna uppdatering, via internet. Om datorn inte är uppdaterad visas eventuellt andra programuppdateringar som du bör installera. Observera att storleken på en viss uppdatering kan variera mellan olika datorer när den installeras via Programuppdatering. Kom också ihåg att vissa uppdateringar måste installeras före andra uppdateringar, och att du därför bör köra Programuppdatering flera gånger så att du är säker på att du har alla tillgängliga uppdateringar.

Fristående installationsprogram

Hämta installationsprogrammet för uppdateringen och kör det manuellt. Detta är praktiskt om du behöver uppdatera flera datorer, men inte vill hämta uppdateringen mer än en gång. Dessa versioner av de fristående installationsprogrammen finns tillgängliga på hämtningssidan Apple Supporthämtningar.

Läs mer

Detta ingår i den här uppdateringen

Om du vill veta mer om säkerhetsinnehållet i denna uppdatering går du till den här webbsidan.

• Uppgraderar Safari till version 4.0.2.
  • Förbättrar noggrannheten i den fullständiga historiksökningen i Safari 4.
  • Åtgärdar ett problem där vissa upplösningar eventuellt inte dyker upp i rutan Bildskärm i Systeminställningar.
  • När du drar en Aperture-bild till Automator startas nu en Aperture-åtgärd istället för en felaktig iPhoto-åtgärd.
  • Åtgärdar ett problem som skulle kunna förhindra import av stora filer med bilder och filmer från digitalkameror.
  • Förbättrar övergripande Bluetooth-tillförlitlighet med externa enheter, USB-webbkameror och skrivare.
  • Åtgärdar ett problem som skulle kunna orsaka förlängda uppstarttider.
  • Förbättrar pålitligheten för iCal.
  • Åtgärdar problem med datapålitlighet i iDisk.
  • Förbättrar övergripande tillförlitlighet med AFP.
  • Förbättrar övergripande tillförlitlighet med Managed Client.
  • Förbättrar kompatibiliteten och tillförlitligheten för anslutning till AirPort-nätverk.
  • Förbättrar tillförlitligheten för Sync Service.
  • Omfattar ytterligare stöd för RAW-bilder för flera kameror från tredje part.
  • Förbättrar kompatibiliteten med vissa externa USB-hårddiskar.
  • Innehåller de senaste säkerhetskorrigeringarna.
  • Löser problem med DictionaryTrainer och Japanese Language Analysis.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.