Uppdatera dina operatörsinställningar på iPhone eller iPad

Lär dig mer om uppdateringar av operatörsinställningar på iPhone eller iPad.

Med uppdateringar av operatörsinställningar kan din operatör uppdatera nätverk och relaterade inställningar för att förbättra mobilnätverksanslutningar och prestanda. Med uppdateringar av operatörsinställningar kan också support för funktioner som VoLTE eller wifi-samtal läggas till. Vill du veta mer om uppdateringar av operatörsinställningar kontaktar du din operatör.

När en uppdatering av operatörsinställningar är tillgänglig blir du ombedd att installera den. Om din operatör släpper en obligatorisk uppdatering visas knappen OK i stället för knappen Uppdatera för att visa att uppdateringen har hämtats och installerats.

Du kan manuellt söka efter och installera en uppdatering av operatörsinställningar med hjälp av dessa steg:

1. Se till att din enhet är ansluten till ett wifi- eller mobilnätverk.
  2. Tryck på Inställningar > Allmänt > Om. Om uppdateringen är tillgänglig visas ett alternativ att uppdatera dina operatörsinställningar.

Tryck på Inställningar > Allmänt > Om och titta bredvid Operatör för att se vilken version av operatörsinställningarna enheten har. Tryck på versionsnumret för att se mer information om operatören.

Om du sätter i ett nytt SIM-kort i din iPhone eller iPad måste du hämta operatörsinställningarna för din nya operatör.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.