Lösa in iTunes Store- eller Apple Music-presentkort och koder

Hämta musik, filmer, TV-program, appar, böcker, ljudböcker, medlemskap i Apple Music och mycket mer med presentkort eller innehålls- och kampanjkoder i iTunes Store eller Apple Music.

Lösa in snabbt

Redo att lösa in? Öppna iTunes med den här länken för att lösa in ditt presentkort eller din kod nu.

Behöver du hjälp? Du kan läsa mer om kort och koder eller ta reda på vad du kan göra om du inte kan lösa in ditt iTunes- eller Apple Music-presentkort eller kod.

Hitta din inlösningskod

Om du har ett presentkort till iTunes Store eller Apple Music tar du försiktigt bort etiketten på baksidan som sitter över den dolda koden. Du behöver den 16-siffriga koden, som börjar med X, för att lösa in kortet.

Beroende på typen av kort kan numret vara placerat på olika ställen. Här är några exempel:

Innehålls- och kampanjkoder kanske inte har en etikett. De kanske inte heller består av 16 tecken eller startar med X.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på iTunes Store, App Store eller iBooks Store på enheten. Belopp på iTunes Store- eller Apple Music-presentkort sätts in på ditt Apple-ID, så du kan använda dem i alla butiker under förutsättning att du loggar in i alla butiker med samma Apple-ID.
  2. Rulla längst ned i området I blickfånget och tryck på Lös in.
  3. Logga in med ditt Apple-ID. Läs om vad du ska göra om du har glömt bort ditt Apple-ID
  4. Tryck på Du kan även skriva in koden manuellt. I vissa länder kan du lösa in presentkort med hjälp av den inbyggda kameran.
  5. Om du har ett iTunes Store- eller Apple Music-presentkort anger du den 16-siffriga koden, som börjar med X, som finns på kortets baksida.
    Om du har en kampanj- eller innehållskod anger du koden från baksidan av kortet.
  6. Tryck på Lös in. Läs om vad du ska göra om du ser ett varningsmeddelande eller inte kan lösa in ditt iTunes- eller Apple Music-presentkort eller din innehållskod.

Vad som inträffar efter att du löst in koden beror på vilken typ av kod du löser in:

iTunes Store- eller Apple Music-presentkort

Ditt kontosaldo uppdateras automatiskt.

Innehålls- eller kampanjkod

Objektet som är kopplat till koden hämtas automatiskt.

Summan på ett iTunes- eller Apple Music-presentkort sätts in på det Apple-ID du använder för att köpa objekt i iTunes Store, App Store och iBooks Store. Tillgodohavandet används för alla inköp du gör i någon av butikerna, även medlemskap i Apple Music ingår, tills det är slut. Läs mer om hur du visar ditt kreditsaldo.

På Mac eller PC

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID. Läs om vad du kan göra om du har glömt bort ditt Apple-ID
  3. Välj Konto > Lös in i menyraden längst upp på datorskärmen, eller längst upp i iTunes-fönstret.

Om du använder Windows och inte kan se menyraden kan du lära dig hur man aktiverar den.
  4. Ange lösenordet och tryck sedan på returtangenten på tangentbordet eller klicka på Logga in.
  5. Om du har ett iTunes Store- eller Apple Music-presentkort anger du den 16-siffriga koden, som börjar med X, som finns på kortets baksida.
    Om du har en kampanj- eller innehållskod anger du koden från baksidan av kortet.
    I vissa länder kan du lösa in presentkort med hjälp av den inbyggda kameran.
  6. Klicka på Lös in.
    Läs om vad du ska göra om du ser ett varningsmeddelande eller inte kan lösa in ditt iTunes Store-presentkort eller din innehållskod.

När du har löst in ett presentkort på iTunes eller Apple Music uppdateras kontosaldot automatiskt. När du har löst in en innehålls- eller kampanjkod hämtas det objekt som är associerat med koden automatiskt.

Summan på ett iTunes- eller Apple Music-presentkort sätts in på det Apple-ID du använder för att köpa objekt i iTunes Store, App Store och iBooks Store. Tillgodohavandet används för alla inköp du gör i någon av butikerna, även medlemskap i Apple Music ingår, tills det är slut. Läs mer om hur du visar ditt kreditsaldo.

På din Android-telefon

1. Öppna appen Apple Music och tryck på menysymbolen i det övre vänstra hörnet.
  2. Tryck på ditt Apple-ID. Om du uppmanas till det anger du lösenordet till ditt Apple-ID.
  3. Tryck på Lös in.
  4. Ange koden på kortets baksida och tryck sedan på Lös in igen.

Om kort och koder

iTunes- eller Apple Music-presentkort:

• När du löser in ett iTunes- eller Apple Music-presentkort sätts presentkortets summa in på det Apple-ID som du använder för att köpa objekt i iTunes Store. Den kan du använda när som helst till att köpa objekt i iTunes Store, App Store och iBooks Store, betala för medlemskap i Apple Music, betala för prenumerationer i appar eller göra köp i program.
  • Om du har fått ett presentkort till iTunes eller Apple Music via e-post klickar du på Lösa in nu i e-postmeddelandet när du vill lösa in krediten.
  • När du har löst in ett presentkort uppdateras kontosaldot automatiskt i iTunes Store, App Store och iBooks Store. Du kan behöva logga ut och in igen på alla dina enheter för att saldot ska visas. Saldot visas under ditt Apple-ID.

Innehålls- och kampanjkoder:

• Du kan lösa in innehålls- och kampanjkoder för specifika objekt i iTunes Store, App Store och iBooks Store på din iPhone, iPad och iPod touch.
  • Alla innehålls- och kampanjkoder kan lösas in i iTunes för Mac eller Windows, utom koder som gäller specifikt i Mac App Store. Innehålls- eller kampanjkoder för Mac App Store ska lösas in i Mac App Store. Du kan också lösa in iBooks-koder i iBooks för Mac.

Andra presentkort:

Läs mer

Senast ändrad: