Lösa in iTunes- eller Apple Music-presentkort och innehållskoder

Med kredit från ett presentkort kan du få musik, filmer, TV-program, appar, böcker, ljudböcker, Apple Music-medlemskap, lagringsutrymme i iCloud med mera.

iTunes-presentkort

iTunes-presentkort

När du löser in ett iTunes-presentkort läggs krediten från kortet till i ditt Apple-ID. Du kan använda krediten i iTunes Store, App Store eller iBooks Store så länge som du loggar in i varje butik med samma Apple-ID. Krediten används för varje inköp du gör i en butik tills den är slut.

Apple Music-presentkort

Apple Music-presentkort

När du löser in ett Apple Music-presentkort kan du välja att lägga till krediten direkt i ett enskilt Apple Music-medlemskap. Om du inte är Apple Music-medlem registreras ditt medlemskap* automatiskt när du lägger till krediten. Om du redan är Apple Music-medlem utökas förnyelsedatumet med det antal månader som anges på kortet när du lägger till kredit i ett medlemskap.

När du löser in en innehålls- eller kampanjkod hämtas det objekt som är associerat med koden automatiskt till din enhet.

*Om du inte varit Apple Music-medlem tidigare får du din provperiod utöver det antal månader som motsvarar kortets värde. Månader för ett Apple Music-medlemskap från ett Apple Music-presentkort kan inte användas med ett familje- eller studentmedlemskap eller ett paket från mobiloperatörer (via operatörer som stöds).

Lösa in snabbt

Redo att lösa in?

Behöver du hjälp? Du kan läsa mer om kort och koder eller ta reda på vad du kan göra om du inte kan lösa in ditt iTunes- eller Apple Music-presentkort eller din innehållskod.

Hitta din inlösenkod

Om du har ett presentkort till iTunes Store eller Apple Music skrapar du försiktigt av etiketten med den dolda koden på kortets baksida. Du behöver den 16-siffriga koden, som börjar med X, för att lösa in kortet.

Beroende på typen av kort kan numret vara placerat på olika ställen. Här är några exempel:

Innehålls- och kampanjkoder kanske inte har en etikett. De kanske inte heller består av 16 tecken eller startar med X.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på iTunes Store, iBooks Store eller App Store på enheten.
  2. Rulla längst ned i avsnittet I blickfånget och tryck på Lös in.
  3. Logga in med ditt Apple-ID. Läs om vad du ska göra om du har glömt bort ditt Apple-ID
  4. Tryck på Du kan även skriva in koden manuellt. I vissa länder och regioner kan du lösa in presentkort med hjälp av den inbyggda kameran.
  5. Om du har ett iTunes- eller Apple Music-presentkort anger du den 16-siffriga kod, som börjar med X, som finns på kortets baksida.
    Om du har en kampanj- eller innehållskod anger du koden från baksidan av kortet.
  6. Tryck på Klar för butikskredit.
    Om du får ett erbjudande om Apple Music, väljer du Förläng medlemskap för att lösa in flera månaders medlemskap för Apple Music-tjänsten. Om du vill lösa in som butikskredit, väljer du Använd kredit för iTunes eller App Store.

Läs om vad du ska göra om du ser ett varningsmeddelande eller inte kan lösa in ditt iTunes- eller Apple Music-presentkort eller din innehållskod.

Vad som inträffar efter att du löst in kortet eller koden beror på vilken typ av kort eller kod du löser in:

• När du löser in ett iTunes-presentkort läggs krediten på kortet till i det Apple-ID som du använder för att köpa objekt från iTunes Store, iBooks Store och App Store.
  • När du löser in ett Apple Music-presentkort läggs krediten till i ditt Apple Music-medlemskap.
  • När du löser in en innehålls- eller kampanjkod hämtas det objekt som är associerat med koden automatiskt till din enhet.

Om du väljer att inte lägga till Apple Music-presentkortskrediten i ett medlemskap, läggs krediten till i ditt Apple-ID som ett iTunes-presentkort.

Apple-ID-krediten används för alla inköp du gör i någon av butikerna, inklusive Apple Music-medlemskap, tills den är slut. Läs mer om hur du visar ditt kreditsaldo.

På Mac eller PC

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID. Läs om vad du kan göra om du har glömt bort ditt Apple-ID
  3. Välj Konto > Lös in i menyraden längst upp på datorskärmen, eller längst upp i iTunes-fönstret.
  4. Ange lösenordet och tryck sedan på returtangenten på tangentbordet eller klicka på Logga in.
  5. Om du har ett iTunes Store- eller Apple Music-presentkort anger du den 16-siffriga kod som börjar med X och som finns på kortets baksida.
    Om du har en kampanj- eller innehållskod anger du koden från baksidan av kortet.
    I vissa länder och regioner kan du lösa in presentkort med hjälp av den inbyggda kameran.
  6. Klicka på Lös in.
    Läs om vad du ska göra om du ser ett varningsmeddelande eller inte kan lösa in ditt iTunes- eller Apple Music-presentkort eller din innehållskod.

Vad som inträffar efter att du löst in kortet eller koden beror på vilken typ av kort eller kod du löser in.

• När du löser in ett iTunes-presentkort läggs krediten på kortet till i det Apple-ID som du använder för att köpa objekt från iTunes Store, iBooks Store och App Store.
  • När du löser in ett Apple Music-presentkort läggs krediten till i ditt Apple Music-medlemskap.
  • När du löser in en innehålls- eller kampanjkod hämtas det objekt som är associerat med koden automatiskt till din enhet.

Om du väljer att inte lägga till Apple Music-presentkortskrediten i ett medlemskap, läggs krediten till i ditt Apple-ID som ett iTunes-presentkort.

Apple-ID-krediten används för alla inköp du gör i någon av butikerna, inklusive Apple Music-medlemskap, tills den är slut. Läs mer om hur du visar ditt kreditsaldo.

På din Android-telefon

1. Öppna appen Apple Music och tryck på menysymbolen  i det övre vänstra hörnet.
  2. Tryck på ditt Apple-ID. Om du uppmanas till det anger du lösenordet till ditt Apple-ID.
  3. Tryck på Lös in.
  4. Ange koden på kortets baksida och tryck sedan på Lös in igen.

Om kort och koder

iTunes- eller Apple Music-presentkort:

• När du löser in ett iTunes- eller Apple Music-presentkort läggs krediten på kortet till i det Apple-ID som du använder för att köpa objekt från iTunes Store, iBooks Store eller App Store, eller det som du använde när du gick med i Apple Music. Du kan använda butikskredit för inköp du gör i någon av butikerna, till lagringsutrymme i iCloud eller för att betala för köp inuti program tills krediten är slut. Apple Music-kredit läggs till i ditt Apple Music-medlemskap. Om du väljer att inte lägga till Apple Music-presentkortskrediten i ett medlemskap, läggs krediten till i ditt Apple-ID som ett iTunes-presentkort.
  • När du har löst in ett iTunes-presentkort uppdateras kontosaldot automatiskt i iTunes Store, App Store och iBooks Store. Du kan behöva logga ut och in igen på alla dina enheter för att saldot ska visas. Saldot visas under ditt Apple-ID.
  • När du löser in ett Apple Music-presentkort läggs medlemskapskrediten till i det Apple Music-medlemskap som är länkat till ditt Apple-ID. Läs om hur du visar information om ditt Apple Music-medlemskap.
  • Om du har fått ett presentkort till iTunes eller Apple Music via e-post klickar du på Lösa in nu i e-postmeddelandet när du vill lösa in krediten.

Innehålls- och kampanjkoder:

• Du kan lösa in innehålls- och kampanjkoder för specifika objekt i iTunes Store, App Store och iBooks Store på din iPhone, iPad och iPod touch.
  • Alla innehålls- och kampanjkoder kan lösas in i iTunes för Mac eller Windows, utom koder som gäller specifikt i Mac App Store. Innehålls- eller kampanjkoder för Mac App Store ska lösas in i Mac App Store. Du kan också lösa in iBooks-koder i iBooks för Mac.

Andra presentkort:

Läs mer

Funktioner i iTunes kan variera beroende på land och region.