Lösa in presentkort på App Store och iTunes, Apple Music-presentkort och innehållskoder

Du kan lösa in presentkort för att lägga till butikskredit i ditt Apple-ID och sedan använda den till att göra köp i App Store eller iTunes Store eller till att uppgradera din iCloud-lagring.

Beroende på vilken typ av presentkort du har kan du få olika alternativ när du löser in:

• Om du har ett App Store- och iTunes-presentkort kan du lösa in det för butikskredit.
  • Om du har ett Apple Music-presentkort kan du lösa in det som betalning för en Apple Music-prenumeration1 eller för butikskredit.

Du kan även lösa in kampanjkoder för specifika artiklar i App Store, iTunes Store och iBooks Store.

Lösa in ett presentkort eller en kod

Om du inte är inloggad på enheten med Apple-ID:t som du vill lägga till butikskredit på följer du stegen för inlösen nedan. Ta reda på vad du kan göra om kortet är inaktivt, redan har lösts in eller om du inte kan lösa in ett App Store- och iTunes-presentkort, ett Apple Music-presentkort eller en innehållskod.

1 Om du aldrig har prenumererat på Apple Music och löser in ett Apple Music-presentkort får du din provprenumeration (om tillämpligt) förutom det antal månader som finns på kortet. Antalet månader med Apple Music från ett Apple Music-presentkort kan inte användas för en familjeprenumeration, studentprenumeration eller prenumeration som är kombinerad med din mobiltelefonleverantör (genom operatörer som stöds).

Hitta din inlösenkod

När du försöker lösa in ett presentkort uppmanas du att ange kortets inlösenkod. Dra eller skrapa försiktigt bort etiketten på baksidan av kortet för att få fram en 16-siffrig kod som börjar med X.

Kampanjkoder kanske inte har en etikett. De kanske inte heller består av 16 tecken eller startar med X.

Om du har ett äldre kort kan numret visas på andra platser. Här är några exempel:

iPhone, iPad, iPod touch

1. På iPhone, iPad och iPod touch öppnar du App Store-appen.
  2. Tryck på Idag och tryck sedan på  eller din bild i det övre högra hörnet.
  3. Tryck på Lös in presentkort eller kod och logga sedan in med ditt Apple-ID. Läs om vad du ska göra om du har glömt bort ditt Apple-ID
  4. Om du vill använda kameran på din iPhone, iPad eller iPod touch för att lägga till presentkort trycker du på Använd kamera. Var noga med att följa instruktionerna på skärmen när du läser in inlösenkoden.
    Om du befinner dig i vissa länder eller regioner eller om du har ett äldre kort kan du behöva ange kortet manuellt: Tryck på Du kan även skriva in koden manuellt och följ sedan uppmaningarna.
    • Om du har ett presentkort på App Store och iTunes eller ett Apple Music-presentkort, anger du den 16-siffriga kod som börjar med X och som finns på kortets baksida.
    • Om du har en kampanj- eller innehållskod anger du koden från baksidan av kortet.
  5. Tryck på Klar.

Läs vad du ska göra om det visas ett varningsmeddelande eller om du inte kan lösa in ett App Store- och iTunes-presentkort, ett Apple Music-presentkort eller en innehållskod.

Apple-ID-butikskrediten används för alla inköp du gör i någon av butikerna, inklusive Apple Music-prenumerationer och för iCloud-lagring, tills den är slut. Läs om att se din butikskredit.

Mac eller pc

1. Öppna iTunes. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Välj Konto > Lös in i menyraden längst upp på datorskärmen, eller längst upp i iTunes-fönstret.
  3. Logga in med ditt Apple-ID.
  4. Om du vill använda datorns kamera för att lösa in ditt presentkort klickar du på Använd kamera. Var noga med att följa instruktionerna på skärmen när du läser in inlösenkoden.
    Om du befinner dig i vissa länder eller regioner eller om du har ett äldre kort kan du behöva ange kortet manuellt i rutan under Du kan även skriva in koden manuellt. Följ sedan uppmaningarna. Klicka på Lös in när du är klar.
    • Om du har ett App Store och iTunes-presentkort eller ett Apple Music-presentkort, anger du den 16-siffriga kod som börjar med X och som finns på kortets baksida.
    • Om du har en kampanj- eller innehållskod anger du koden från baksidan av kortet.

Läs om vad du ska göra om det visas ett varningsmeddelande eller om det inte går att lösa in ett App Store- och iTunes-presentkort, ett Apple Music-presentkort eller en innehållskod.

Apple-ID-butikskrediten används för alla inköp du gör i någon av butikerna, inklusive Apple Music-prenumerationer och för iCloud-lagring, tills den är slut. Läs om att se din butikskredit.

Android-telefon

Du kan lösa in Apple Music-presentkort på din Android-telefon.

1. Öppna Apple Music-appen och tryck sedan på .
  2. Tryck på ditt Apple-ID. Om du uppmanas till det anger du lösenordet till ditt Apple-ID. Om du har skapat en Apple Music-profil sveper du för att komma längst ned på sidan och trycker sedan på Visa konto.
  3. På kontosidan trycker du på Lös in.
  4. Ange koden på kortets baksida och tryck sedan på Lös in igen.

Läs mer

App Store och iTunes Store-funktioner kan variera efter land eller region.