Lösa in presentkort på App Store och iTunes, Apple Music-presentkort och innehållskoder

Du kan lösa in presentkort för att lägga till butikskredit i ditt Apple-ID och sedan använda den till att göra köp i App Store eller iTunes Store eller till att uppgradera din iCloud-lagring.

Ett App Store- och iTunes-presentkort och ett Apple Music-presentkort.

Beroende på vilken typ av presentkort du har kan du få olika alternativ när du löser in:

• Om du har ett App Store- och iTunes-presentkort kan du lösa in det för butikskredit.
  • Om du har ett Apple Music-presentkort kan du lösa in det som betalning för en Apple Music-prenumeration1 eller för butikskredit.

Du kan även lösa in kampanjkoder för specifika artiklar i App Store, iTunes Store eller Book Store i Apple Books.

Lösa in ett presentkort eller en kod

Om du inte är inloggad på enheten med Apple-ID:t som du vill lägga till butikskredit på följer du stegen för inlösen nedan. Ta reda på vad du kan göra om kortet är inaktivt, redan har lösts in eller om du inte kan lösa in ett App Store- och iTunes-presentkort, ett Apple Music-presentkort eller en innehållskod.

1. Om du aldrig har prenumererat på Apple Music och löser in ett Apple Music-presentkort får du din provprenumeration (om tillämpligt) förutom det antal månader som finns på kortet. Antalet månader med Apple Music från ett Apple Music-presentkort kan inte användas för en familjeprenumeration, studentprenumeration eller prenumeration som är kombinerad med din mobiltelefonleverantör (genom operatörer som stöds).

Hitta din inlösenkod

När du försöker lösa in ett presentkort uppmanas du att ange kortets inlösenkod. Dra eller skrapa försiktigt bort etiketten på baksidan av kortet för att få fram en 16-siffrig kod som börjar med X.

Ett exempel på ett iTunes-presentkort med en 16-siffrig kod.

Kampanjkoder kanske inte har en etikett. De kanske inte heller består av 16 tecken eller startar med X.

Om du har ett äldre kort kan numret visas på andra platser. Här är några exempel:

Ett iTunes-presentkort med den 16-siffriga koden längst upp till höger.

Ett iTunes-presentkort med den 16-siffriga koden i mitten.

Ett iTunes-presentkort med den 16-siffriga koden till höger, ovanför streckkoden.

iPhone X som visar funktionen Använd kamera.

iPhone, iPad, iPod touch

1. På iPhone, iPad och iPod touch öppnar du App Store-appen.
  2. Tryck på Idag och tryck sedan på knappen Mitt konto eller din bild längst upp till höger.
  3. Tryck på Lös in presentkort eller kod och logga sedan in med ditt Apple-ID. Läs om vad du ska göra om du har glömt bort ditt Apple-ID
  4. Om du vill använda kameran på din iPhone, iPad eller iPod touch för att lägga till presentkort trycker du på Använd kamera. Var noga med att följa instruktionerna på skärmen när du läser in inlösenkoden.
    Om du befinner dig i vissa länder eller regioner eller om du har ett äldre kort kan du behöva ange kortet manuellt: Tryck på Du kan även skriva in koden manuellt och följ sedan uppmaningarna.
    • Om du har ett presentkort på App Store och iTunes eller ett Apple Music-presentkort, anger du den 16-siffriga kod som börjar med X och som finns på kortets baksida.
    • Om du har en kampanj- eller innehållskod anger du koden från baksidan av kortet.
  5. Tryck på Klar.

Läs vad du ska göra om det visas ett varningsmeddelande eller om du inte kan lösa in presentkort på App Store och iTunes, ett Apple Music-presentkort eller en innehållskod.

Apple-ID-butikskrediten används för alla inköp du gör i någon av butikerna, inklusive Apple Music-prenumerationer och för iCloud-lagring, tills den är slut. Läs om att se din butikskredit.

Mac eller pc

1. Öppna iTunes eller App Store.
  2. I App Store loggar du in med ditt Apple-ID, klickar på ditt namn eller din bild längst ned till vänster och sedan klickar du på Lös in presentkort.
    I iTunes väljer du Konto > Lös in från menyraden längst upp på bildskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret. Logga sedan in med ditt Apple-ID.Kontomenyn i iTunes, med Lös in valt.
  3. Om du vill använda datorns kamera för att lösa in ditt presentkort klickar du på Använd kamera. Var noga med att följa instruktionerna på skärmen när du läser in inlösenkoden.
    Om du befinner dig i vissa länder eller regioner eller om du har ett äldre kort kan du behöva ange kortet manuellt i rutan under Du kan även skriva in koden manuellt. Följ sedan uppmaningarna. Klicka på Lös in när du är klar.
    • Om du har ett App Store och iTunes-presentkort eller ett Apple Music-presentkort, anger du den 16-siffriga kod som börjar med X och som finns på kortets baksida.
    • Om du har en kampanj- eller innehållskod anger du koden från baksidan av kortet.

Läs om vad du ska göra om det visas ett varningsmeddelande eller om det inte går att lösa in ett presentkort på App Store och iTunes, ett Apple Music-presentkort eller en innehållskod.

Apple-ID-butikskrediten används för alla inköp du gör i någon av butikerna, inklusive Apple Music-prenumerationer och för iCloud-lagring, tills den är slut. Läs om att se din butikskredit.

Android-telefon

Du kan lösa in Apple Music-presentkort på din Android-telefon.

1. Öppna Apple Music-appen och tryck sedan på . Om Logga in visas trycker du på den och anger ditt Apple-ID och lösenord. Tryck sedan på knappen Logga in. Tryck sedan på  igen.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Kontoinställningar.
  4. Tryck på Lös in presentkort eller kod.
  5. Ange koden på kortets baksida och tryck sedan på Lös in igen.

Läs mer

App Store och iTunes Store-funktioner kan variera efter land eller region.