Lösa in och använda presentkort och innehållskoder från iTunes

Följ de här anvisningarna när du ska lösa in och använda presentkort och innehållskoder från iTunes.

Du kan lösa in presentkort och innehållskoder från iTunes Store i iTunes Store, App Store, iBooks Store och Mac App Store.

• Om du har en Mac App Store-innehållskod, måste du lösa in den i Mac App Store.
  • Om du har en kampanjkod, måste du lösa in den före datumet som är tryckt på kortet.
  • Om du har ett Apple Store-presentkort kan du lösa in det på webben eller i en butik istället för att följa stegen nedan.
  • Om du fick ett iTunes Store-presentkort via e-post behöver du inte lösa in en kod. Klicka bara på Lös in nu i e-postmeddelandet.

Om du redan har ett Apple-ID som du kan använda för iTunes Store, App Store, iBooks Store eller Mac App Store kan du lösa in ditt presentkort utan att använda ett betalkort. Om du inte har något konto kan du skapa ett konto utan ett betalkort eller annan betalningsmetod.

Om du har problem med att lösa in ett kort eller en kod kan du få hjälp.

Lösa in

Välj var du vill lösa in ditt kort:

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på iTunes Store, App Store eller iBooks Store på enheten.
  2. Rulla längst ned i området I blickfånget och tryck på Lös in. Du måste logga in med ditt Apple-ID.
  3. Tryck på Du kan även skriva in koden manuellt.
    I vissa länder kan du lösa in presentkort med hjälp av den inbyggda kameran.
  4. Ange din presentkorts- eller innehållskod och tryck på Lös in. Om du har ett iTunes-presentkort använder du den 16-siffriga koden som finns på kortets baksida och som börjar med X.
  5. När du har löst in en presentkortskod uppdateras saldot för ditt iTunes-konto. Du kan behöva logga ut och in igen på alla dina enheter för att saldot ska visas. Saldot visas under ditt Apple ID.

Om du har löst in en innehållskod börjar hämtningen av innehållet.

När du löser in ett presentkort överförs summan på kortet till dina iTunes Store-, App Store-, iBooks Store- eller Mac App Store-konton. Varje gång du köper innehåll, drar iTunes pengar från krediten tills du har tömt hela summan. Läs om hur du kontrollerar ditt kreditsaldo.

Om du har problem med att lösa in ett kort eller en kod kan du få hjälp.

iTunes för Mac eller PC, Mac App Store eller iBooks Store

1. Beroende på var du vill lösa in din kod öppnar du iTunes, Mac App Store eller iBooks. (Kontrollera att du har den senaste versionen av iTunes.)
  2. Från menyraden klickar du på Affär > Logga in för att logga in med ditt Apple-ID om du inte redan är inloggad. Läs om hur du slår på menyer i Windows 7 och 8.
  3. Klicka på iTunes Store i iTunes, I blickfånget i Mac App Store eller iBooks Store i iBooks.
  4. Under avsnittet Snabblänkar till höger klickar du på Lös in.
  5. Ange din presentkorts- eller innehållskod och tryck på Retur. Om du har ett iTunes-presentkort använder du den 16-siffriga koden på kortets baksida som börjar med X. I vissa länder kan du lösa in presentkort med hjälp av den inbyggda kameran.
  6. Om du löste in en innehållskod börjar hämtningen av ditt innehåll, din app eller din bok automatiskt.
    När du har löst in en presentkortskod uppdateras saldot för ditt iTunes-konto. Du kan behöva logga ut och logga in igen för att saldot ska visas. Du kan kontrollera ditt saldo när som helst i kontoinformationen.

När du löser in ett presentkort överförs summan på kortet till dina iTunes Store-, App Store-, iBooks Store- eller Mac App Store-konton. Varje gång du köper innehåll, drar iTunes pengar från krediten tills du har tömt hela summan. Läs om hur du kontrollerar ditt kreditsaldo.

Om du har problem med att lösa in ett kort eller en kod kan du få hjälp.

Få hjälp

Om du har problem med att lösa in din kod eller ditt kort:

Fakturering och köp

• Du kan handla med dina butikskrediter och tillgodohavanden tills de tar slut. Läs om hur du kontrollerar ditt kreditsaldo.
  • Ditt iTunes-konto kan på samma gång innehålla presentkort, förbetalda kort, tillgodohavandekrediter och fria låtkrediter. Läs om hur dina köp faktureras.
  • Du behöver ett betalkort om du ska köpa en iTunes-present på webben. Du kan inte lösa in presenter utanför det land där de köptes. Det går till exempel inte att lösa in en iTunes-present som köpts i Frankrike i en iTunes Store utanför Frankrike. Du kan inte heller använda presentkortskredit till att köpa fler presentkort eller lägga till iTunes-tillgodohavanden.
  • Din kredit gäller endast för ditt konto. Om du använder Familjedelning kan andra familjemedlemmar inte göra inköp med din kredit.
Senast ändrad: