Lösa in App Store och iTunes-presentkort och innehållskoder

Du kan lösa in presentkort för att lägga till butikskredit i ditt Apple-ID och sedan använda den till att göra köp i App Store, iTunes Store eller Apple Books, prenumerera på Apple Music eller till att uppgradera din iCloud-lagring.

Ett App Store och iTunes-presentkort och ett Apple Music-presentkort.

Beroende på presentkortets belopp* kan du kanske lösa in det som månatlig individuell Apple Music-prenumeration. Läs om vad du kan göra om du har ett presentkort på Apple Store eller inte känner till vilket typ av presentkort du har.

Du kan även lösa in kampanjkoder för specifika artiklar i App Store, iTunes Store eller Book Store i Apple Books.

Lösa in ett presentkort eller en kod

Om du inte är inloggad på enheten med Apple-ID:t som du vill lägga till kredit på följer du stegen för inlösen nedan. Läs om vad du kan göra om det visas ett varningsmeddelande eller om du inte kan lösa in presentkort till App Store och iTunes eller en innehållskod

* App Store och iTunes-presentkort är inte tillgängliga i alla länder och regioner. Ta reda på om Apple-ID-saldo från presentkort är tillgängligt i ditt land eller din region.

Hitta din inlösenkod

När du försöker lösa in ett presentkort uppmanas du att ange kortets inlösenkod. Dra eller skrapa försiktigt bort etiketten på baksidan av kortet för att få fram en 16-siffrig kod som börjar med X. Kontakta Apple-supporten om din kod är skadad eller oläsbar.

Ett exempel på ett iTunes-presentkort med en 16-siffrig kod.

Kampanjkoder kanske inte har en etikett. De kanske inte heller består av 16 tecken eller startar med X.

Om du har ett äldre kort kan numret visas på andra platser. Här är några exempel:

Ett iTunes-presentkort med den 16-siffriga koden längst upp till höger.

Ett iTunes-presentkort med den 16-siffriga koden i mitten.

Ett iTunes-presentkort med den 16-siffriga koden till höger, ovanför streckkoden.

iPhone X som visar funktionen Använd kamera.

iPhone, iPad, iPod touch

1. På iPhone, iPad och iPod touch öppnar du App Store-appen.
  2. Tryck på Idag och tryck sedan på knappen Mitt konto eller din bild längst upp till höger.
  3. Tryck på Lös in presentkort eller kod och logga sedan in med ditt Apple-ID. Läs om vad du ska göra om du har glömt bort ditt Apple-ID
  4. Om du vill använda kameran på din iPhone, iPad eller iPod touch för att lägga till presentkort trycker du på Använd kamera. Var noga med att följa instruktionerna på skärmen när du läser in inlösenkoden.
    Om du befinner dig i vissa länder eller regioner eller om du har ett äldre kort kan du behöva ange kortet manuellt: Tryck på Du kan även skriva in koden manuellt och följ sedan uppmaningarna.
    • Om du har ett App Store och iTunes-presentkort anger du den 16-siffriga kod som börjar med X och som finns på kortets baksida.
    • Om du har en kampanj- eller innehållskod anger du koden från baksidan av kortet.
  5. Tryck på Klar.

Läs vad du ska göra om det visas ett varningsmeddelande eller om du inte kan lösa in presentkort på App Store och iTunes, ett Apple Music-presentkort eller en innehållskod.

Mac eller pc

1. Öppna iTunes eller App Store.
  2. I App Store loggar du in med ditt Apple-ID, klickar på ditt namn eller din bild längst ned till vänster och sedan klickar du på Lös in presentkort.
    I iTunes väljer du Konto > Lös in från menyraden längst upp på bildskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret. Logga sedan in med ditt Apple-ID.Kontomenyn i iTunes, med Lös in valt.
  3. Om du vill använda datorns kamera för att lösa in ditt presentkort klickar du på Använd kamera. Var noga med att följa instruktionerna på skärmen när du läser in inlösenkoden.
    Om du befinner dig i vissa länder eller regioner eller om du har ett äldre kort kan du behöva ange kortet manuellt i rutan under Du kan även skriva in koden manuellt. Följ sedan uppmaningarna. Klicka på Lös in när du är klar.
    • Om du har ett App Store och iTunes-presentkort anger du den 16-siffriga kod som börjar med X och som finns på kortets baksida.
    • Om du har en kampanj- eller innehållskod anger du koden från baksidan av kortet.

Läs om hur du visar ditt Apple-ID-saldo när du har löst in. Läs om vad du ska göra om det visas ett varningsmeddelande eller om det inte går att lösa in ett App Store och iTunes-presentkort eller en innehållskod.

Android-telefon

Du kan lösa in App Store och iTunes-presentkort för månatlig enskild Apple Music-prenumeration på din Android-telefon.

1. Öppna Apple Music-appen.
  2. Tryck på Bibliotek, För dig, Bläddra eller Radio längst ned på skärmen.
  3. Tryck på menyknappen knappen Sorteringsalternativ och tryck sedan på Kontoinställningar. Om Kontoinställningar inte visas trycker du på Inställningar och tryck på Logga in. Logga in med ditt Apple-ID, tryck på bakåtknappen knappen Navigera upp och tryck på menyknappen knappen Sorteringsalternativ igen.
  4. Tryck på Lös in presentkort eller kod.
  5. Ange koden på kortets baksida och tryck sedan på Lös in.

Du kanske blir ombedd att lösa in ett kort för månadstjänster. Om du inte väljer det här alternativet blir kortet inlöst som Apple-ID-krediter som används varje månad tills det inte finns tillräckligt med krediter att täcka nästa månad.

Läs mer

App Store och iTunes Store-funktioner kan variera efter land eller region. Ta reda på vad som finns tillgängligt i ditt land och region.