Lösa in presentkort till App Store och iTunes, Apple Music-presentkort och innehållskoder

Med kredit från ett presentkort kan du skaffa musik, filmer, TV-program, appar, böcker, ljudböcker, Apple Music-medlemskap, lagringsutrymme i iCloud med mera.

Presentkort till App Store och iTunes

När du löser in ett presentkort till App Store och iTunes läggs krediten från kortet till på ditt Apple-ID. Du kan använda krediten i iTunes Store, App Store eller iBooks Store så länge som du loggar in i varje butik med samma Apple-ID. Krediten används för varje inköp du gör i en butik tills den är slut.

Apple Music-presentkort

När du löser in ett Apple Music-presentkort kan du välja att lägga till krediten direkt i ett enskilt Apple Music-medlemskap. Om du inte är Apple Music-medlem registreras ditt medlemskap automatiskt när du lägger till krediten. Om du redan är Apple Music-medlem utökas förnyelsedatumet med det antal månader som anges på kortet när du lägger till kredit till ditt medlemskap.

När du löser in en innehålls- eller kampanjkod hämtas det objekt som är associerat med koden automatiskt till din enhet.

Läs mer om kort och koder eller ta reda på vad du kan göra om kortet är inaktivt, redan har lösts in eller om du inte kan lösa in ditt presentkort till App Store och iTunes, Apple Music-presentkort eller din innehållskod.

Om du inte varit Apple Music-medlem tidigare får du en provperiod utöver det antal månader som motsvarar kortets värde. Månader för ett Apple Music-medlemskap från ett Apple Music-presentkort kan inte användas med ett familje- eller studentmedlemskap eller ett paket från mobiloperatörer (via operatörer som stöds).

Hitta din inlösenkod

Dra eller skrapa försiktigt bort etiketten på baksidan av presentkortet för att se den dolda koden. Du behöver den 16-siffriga koden, som börjar med X, för att lösa in kortet.

Om du har ett äldre kort kan numret visas på andra platser. Här är några exempel:

Innehålls- och kampanjkoder kanske inte har en etikett. De kanske inte heller består av 16 tecken eller startar med X.

På iPhone, iPad och iPod touch

1. På iPhone, iPad och iPod touch trycker du på App Store. Du kan även öppna inlösensidan och sedan hoppa över till steg 5.
  2. Tryck på Idag och tryck sedan på symbolen för ditt Apple-ID.
  3. Tryck på Lös in.
  4. Logga in med ditt Apple-ID. Läs om vad du ska göra om du har glömt bort ditt Apple-ID
  5. Om du vill använda kameran på iPhone, iPad eller iPod touch för att lägga till presentkort trycker du på Använd kamera. Var noga med att följa instruktionerna på skärmen när du läser in inlösenkoden. I vissa länder och regioner kan du behöva ange kortet manuellt istället. Det gäller också om du har ett äldre kort.
  6. Om du har ett presentkort till App Store och iTunes eller ett Apple Music-presentkort, anger du den 16-siffriga kod som börjar med X och som finns på kortets baksida.
    Om du har en kampanj- eller innehållskod anger du koden från baksidan av kortet.
  7. Tryck på Klar för butikskredit.
    Om du får ett erbjudande om Apple Music, väljer du Förläng medlemskap för att lösa in flera månaders medlemskap för Apple Music-tjänsten. Om du vill lösa in som butikskredit, väljer du Använd kredit för iTunes eller App Store.

Läs vad du ska göra om det visas ett varningsmeddelande eller om du inte kan lösa in presentkort till App Store och iTunes, ett Apple Music-presentkort eller en innehållskod.

Apple-ID-krediten används för alla inköp du gör i någon av butikerna, inklusive Apple Music-medlemskap, tills den är slut. Läs mer om hur du visar ditt kreditsaldo.

På Mac eller PC

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret. Om du uppmanas till det anger du ditt lösenord igen.
  4. Ange lösenordet och tryck sedan på returtangenten på tangentbordet eller klicka på Logga in.
  5. Om du har ett presentkort till App Store och iTunes Store eller ett Apple Music-presentkort, anger du den 16-siffriga kod som finns på kortets baksida. Koden börjar med X.
    Om du har en kampanj- eller innehållskod anger du koden från baksidan av kortet. I vissa länder och regioner kan du klicka på Använd kamera och använda enhetens kamera till att visa hela den svarta fokusrutan runt inlösenkoden.
    Om presentkortet är äldre, om kameran inte kan läsa inlösenkoden eller om inlösenkoden inte har en fokusruta runt sig, trycker du på Du kan även skriva in koden manuellt.
  6. Klicka på Lös in.

Läs om vad du ska göra om det visas ett varningsmeddelande eller om det inte går att lösa in ett presentkort till App Store och iTunes, ett Apple Music-presentkort eller en innehållskod.

Apple-ID-krediten används för alla inköp du gör i någon av butikerna, inklusive Apple Music-medlemskap, tills den är slut. Läs mer om hur du visar ditt kreditsaldo.

På din Android-telefon

1. Öppna Apple Music-appen och tryck sedan på .
  2. Tryck på ditt Apple-ID. Om du uppmanas till det anger du lösenordet till ditt Apple-ID.
  3. Om du redan är Apple Music-medlem kan du rulla längst ned på sidan och trycka på Visa konto.
    Om du inte är Apple Music-medlem går du vidare till steg 5.
  4. Tryck på Lös in.
  5. Ange koden på kortets baksida och tryck sedan på Lös in igen.

Om kort och koder

Digitala presentkort:

•  Om du har fått ett presentkort till App Store och iTunes eller ett Apple Music-presentkort via e-post, klickar du på Lös in nu i e-postmeddelandet när du vill lösa in krediten.

Innehålls- och kampanjkoder:

• Du kan lösa in innehålls- och kampanjkoder för specifika objekt i iTunes Store, App Store och iBooks Store på din iPhone, iPad och iPod touch.
  • Alla innehålls- och kampanjkoder kan lösas in i iTunes för Mac eller Windows, utom koder som gäller specifikt i App Store på Mac-datorn. Innehålls- eller kampanjkoder för Mac App Store ska lösas in i App Store på Mac-datorn. Du kan också lösa in iBooks-koder i iBooks för Mac.
  • Om du försöker lösa in en Apple Music-kampanjkod måste koden antingen motsvara den typ av medlemskap som du redan har, till exempel en individuell kampanjkod för ett individuellt medlemskap, eller så måste du registrera dig för Apple Music med den typ av medlemskap som anges på kampanjkoden.

Andra presentkort:

Läs mer

Funktioner i iTunes kan variera beroende på land och region.