Lösa in iTunes-presentkort och koder

Hämta musik, filmer, TV-program, appar, böcker, ljudböcker och mycket mer med presentkort eller innehålls- och kampanjkoder i iTunes Store.

Lösa in snabbt

Redo att lösa in? Öppna iTunes med den här länken för att lösa in ditt presentkort eller kod nu.

Behöver du hjälp? Du kan läsa mer om kort och koder eller ta reda på vad du kan göra om du inte kan lösa in ditt iTunes Store presentkort eller kod.

Hitta din inlösningskod

Om du har ett presentkort till iTunes Store tar du försiktigt bort etiketten på baksidan som sitter över den dolda koden. Du behöver den 16-siffriga koden, som börjar med X, för att lösa in kortet.

Beroende på typen av kort kan numret vara placerat på olika ställen. Här är några exempel:

Innehålls- och kampanjkoder kanske inte har en etikett. De kanske inte heller består av 16 tecken eller startar med X.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på iTunes Store, App Store eller iBooks Store på enheten. Belopp på iTunes Store-presentkort är kopplade till ditt Apple-ID, så du kan använda dem i alla butiker under förutsättning att du loggar in i alla butiker med samma Apple-ID.
  2. Rulla längst ned i området I blickfånget och tryck på Lös in.
  3. Logga in med ditt Apple-ID. Läs om vad du ska göra om du har glömt bort ditt Apple-ID
  4. Tryck på Du kan även skriva in koden manuellt. I vissa länder kan du lösa in presentkort med hjälp av den inbyggda kameran.
  5. Om du har ett iTunes Store-presentkort anger du den 16-siffriga koden, som börjar med X, som finns på kortets baksida.
    Om du har en kampanj- eller innehållskod anger du koden från baksidan av kortet.
  6. Tryck på Lös in. Läs om vad du ska göra om du ser ett varningsmeddelande eller inte kan lösa in ditt iTunes Store-presentkort eller din innehållskod.

När du har löst in ett iTunes Store-presentkort uppdateras saldot på ditt iTunes-konto automatiskt.

När du har löst in en innehålls- eller kampanjkod hämtas det objekt som är associerat med koden automatiskt.

Beloppet på ett iTunes Store-presentkort sätts in som ett tillgodohavande på de iTunes Store-, App Store- och iBooks Store-konton som är kopplade till ditt Apple-ID. Tillgodohavandet används för alla inköp du gör i någon av butikerna tills det är slut. Läs mer om hur du visar ditt kreditsaldo.

På Mac eller PC

1. Öppna iTunes.
  2. Klicka på Logga in och ange ditt Apple-ID och lösenord. Läs om vad du ska göra om du har glömt bort ditt Apple-ID
  3. Klicka på ditt namn och välj Lös in från den nedrullningsbara menyn.
  4. Ange lösenordet igen.
  5. Om du har ett iTunes Store-presentkort anger du den 16-siffriga koden, som börjar med X, som finns på kortets baksida.
    Om du har en kampanj- eller innehållskod anger du koden från baksidan av kortet.
    I vissa länder kan du lösa in presentkort med hjälp av den inbyggda kameran.
  6. Klicka på Lös in.Läs om vad du ska göra om du ser ett varningsmeddelande eller inte kan lösa in ditt iTunes Store-presentkort eller din innehållskod.

När du har löst in ett iTunes Store-presentkort uppdateras saldot på ditt iTunes-konto automatiskt. När du har löst in en innehålls- eller kampanjkod hämtas det objekt som är associerat med koden automatiskt.

Beloppet på ett iTunes Store-presentkort sätts in som ett tillgodohavande på de iTunes Store-, App Store- och iBooks Store-konton som är kopplade till ditt Apple-ID. Tillgodohavandet används för alla inköp du gör i någon av butikerna tills det är slut. Läs mer om hur du visar ditt kreditsaldo.

Om kort och koder

iTunes Store-presentkort:

• När du löser in ett presentkort i iTunes Store läggs krediten på kortet till i ditt iTunes Store-konto. Den kan du använda när som helst till att köpa objekt i iTunes Store, App Store och iBooks Store, betala för prenumerationer i appar eller göra köp i appar.
  • Om du har fått ett presentkort till iTunes Store via e-post klickar du på Lösa in nu i e-postmeddelandet när du vill lösa in krediten.
  • När du har löst in ett presentkort uppdateras saldot i ditt iTunes-konto automatiskt. Du kan behöva logga ut och in igen på alla dina enheter för att saldot ska visas. Saldot visas under ditt Apple-ID.

Innehålls- och kampanjkoder:

• Du kan lösa in innehålls- och kampanjkoder för specifika objekt i iTunes Store, App Store och iBooks Store på din iPhone, iPad och iPod touch.
  • Alla innehålls- och kampanjkoder kan lösas in i iTunes för Mac eller Windows, utom koder som gäller specifikt i Mac App Store. Innehålls- eller kampanjkoder för Mac App Store ska lösas in i Mac App Store. Du kan också lösa in iBooks-koder i iBooks för Mac.

Andra presentkort:

Läs mer

Senast ändrad: