Publicera och sälj böcker med iBooks Author

Använd iBooks Author för att skapa och skicka böcker till Apple Books eller för att distribuera dem var som helst på webben.

En MacBook Air visar ett projekt i iBooks Author med bilder av en tropisk fisk och hela boken på iPad.

iBooks Author-symbol

iBooks Author är en gratis app som är tillgänglig i App Store på din Mac. Du kan använda den för att skapa och publicera e-böcker. Du kan lägga till bildmaterial och metadata i en bok med hjälp av verktygen i appen. Du kan också exportera EPUB-filer som du har skapat i ett annat program i iBooks Author och sedan sälja dem i Apple Books eller distribuera dem gratis.

Om du vill publicera din bok i iBooks Author måste först exportera den som PDF- eller textfil eller som EPUB- eller ibooks-fil. Bestäm först hur du ska distribuera boken så att du kan välja det format som passar bäst.

Publicera din bok i bokhandeln

Du kan skapa en bok i iBooks Author i formatet EPUB- (.epub) eller iBooks (.ibooks) och publicera arbetet i bokhandeln i Apple Books. Du kan även använda Pages för att publicera en bok.

Ställ in iTunes Connect för Apple Books och hämta iTunes Producer om du vill registrera dig för att sälja dina böcker i bokhandeln. Du kan även göra böcker tillgängliga gratis i bokhandeln.

Publicera din bok för en iTunes U-kurs

Spara ditt arbete som en .ibooks- eller EPUB-fil för att skicka in det för publicering på iTunes U.

Du måste ha en iTunes U-plats för att kunna publicera en bok på iTunes U. Om du inte har en iTunes U-plats kan du ansöka om att få en.

Läs mer om iTunes U och hur du hanterar ditt klassrum eller kurs.

Distribuera dina böcker på webben

Du kan distribuera arbeten du skapat med iBooks Author på webben som fristående inköp eller prenumerationsprodukter eller -tjänster. När du säljer din bok på webben måste du använda ett annat format än ibooks, till exempel PDF eller EPUB. Om du vill sälja arbetet i ibooks-formatet kan du bara sälja det genom bokhandeln i Apple Books. När du publicerar ett arbete kostnadsfritt kan du distribuera det i alla format (även .ibooks-format) via bokhandeln eller på andra sätt.

Om copyright

Du har kvar alla rättigheter till innehållet i arbetet du skapar i iBooks Author. Om du distribuerar ditt arbete i iBooks-format gäller begränsningarna som beskrivs ovan.