Lägga till musik i iTunes

Läs om hur du lägger till musik från datorn eller från en ljud-CD-skiva, och hur du köper musik från iTunes Store.

Lägga till musik från datorn om biblioteket är tomt

iTunes kan söka automatiskt efter musikfiler. Så här söker du:

1. Öppna iTunes.
  2. Välj symbolen Musik längst upp till vänster.
  3. Klicka på Min musik överst i mitten.
  4. Klicka på Sök efter medier.

Läs om hur du hämtar tidigare inköp från iTunes-molnet om de inte redan har hämtats till din dator.

Lägga till musik från datorn om det redan finns musik i biblioteket

Så här lägger du till mer musik från datorn:

1. Öppna iTunes.
  2. Mac: Gå till Arkiv > Lägg till i bibliotek.
    Windows: Arkiv > Lägg till mapp i bibliotek. Läs om hur du aktiverar iTunes-menyerna i Windows 8 och 7.
  3. Navigera till och välj den fil eller mapp som du vill lägga till.
  4. Klicka på Öppna.

Godkända filtyper

Följande filtyper kan importeras till iTunes:

• AAC
  • MP3
  • AIFF
  • Apple Lossless
  • WAV
  • audible.com (.aa)
  • MPEG-4

iTunes för Windows kan också konvertera oskyddat WMA-innehåll till ett format som kan användas med iTunes.

Lägga till musik från ljud-CD-skivor

1. Sätt in en ljud-CD-skiva i datorns optiska enhet.
  2. Öppna iTunes.
  3. Det visas ett meddelande som frågar om du vill importera CD-skivan. Klicka på Ja om du vill importera alla låtar på CD-skivan.
    Klicka på Nej om du inte vill importera alla låtar. Avmarkera sedan låtarna som du inte vill importera.
  4. Klicka på Importera CD i det övre högra hörnet av iTunes-fönstret.
  5. För varje låt som importeras visas importförloppet i iTunes. Som standard kodar iTunes innehåll som importerats från CD-skivor som 256 Kbit/s AAC för att få hög kvalitet men liten storlek på filen. Om du hellre vill koda med ett annat format eller om du vill konvertera en tidigare importerad låt till ett annat format måste du ändra importinställningarna.

Om datorn är ansluten till internet gör iTunes en automatisk sökning efter CD-information, till exempel låttitel, album och artist. Detta fungerar för de flesta kommersiellt producerade ljud-CD-skivor.

Köpa musik från iTunes Store

iTunes Store har ett stort utbud av musik och annat innehåll, och utbudet varierar i olika länder.

Läs mer om att leta efter och köpa innehåll från iTunes Store.

Läs mer

Läs om hur du överför musik från en annan Mac-dator eller PC.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: