Om Thunderbolt till Thunderbolt-kabeln (2,0 m)

Läs mer om Thunderbolt till Thunderbolt-kabeln (2,0 m) och hitta svar på vanliga frågor, exempelvis hur du använder Thunderbolt-kablar på korrekt sätt.

Thunderbolt till Thunderbolt-kabeln (2 m) är en två meter lång kabel som har en Thunderbolt-kontakt i båda ändarna och som kan användas till att ansluta Thunderbolt-enheter och tillbehör till en Mac-dator som har minst en Thunderbolt-port.

1. Vilken är den maximala bandbredden som stöds av Thunderbolt till Thunderbolt-kabeln (2,0 m)?

2. Vilket är det rätta sättet att ansluta Thunderbolt-kabeln till min Thunderbolt-kompatibla enhet eller Mac?

3. Hur kontrollerar jag att en Thunderbolt-kompatibel enhet är ansluten till en Mac?

4. Kan jag använda en Thunderbolt-kabel till att ansluta en Promise, LaCie eller någon annan lagringsenhet från tredje part som använder Thunderbolt?

5. Finns det någon maximal längd som stöds för användning av Thunderbolt-kablar med andra Apple-produkter?

6. Varför visas en svart skärm då jag använder Thunderbolt-kabeln för att ansluta en Intel-baserad iMac som har stöd för Target Display-läge?

7. Vad gör jag om min Mac inte har något Thunderbolt-alternativ i Systeminformation och inga av de anslutna enheterna verkar upptäckas?

8. Jag har installerat alla tillgängliga uppdateringar, men inga Thunderbolt-enheter upptäcks när jag ansluter dem med en Thunderbolt-kabel.

9. Kan jag använda en Thunderbolt-kabel med kompatibla versioner av Microsoft Windows på en Thunderbolt-kompatibel Mac med Boot Camp?

Vilken är den maximala bandbredden som stöds för Thunderbolt till Thunderbolt-kabeln (2,0 m)?

Thunderbolt använder två olika 10 GB/s-länkar som är dubbelriktade, vilket gör det möjligt för varje kanal att läsa och skriva upp till 10 GB/s samtidigt. Välj fliken Hårddiskaktivitet i Aktivitetskontroll för att se sådan statistik om aktuell hårddiskaktivitet som kan vara till hjälp vid kontroll av diskaktiviteterna för lagringsenheter som använder Thunderbolt. De flesta lagringsenheter har en maximal överföringshastighet som är lägre än den potentiella bandbredden för Thunderbolt.

Tillbaka till början.

Vilket är det rätta sättet att ansluta en Thunderbolt-kabel till min Thunderbolt-kompatibla enhet eller Mac?

Du kan koppla in vilken ände som helst av kabeln i en enhet eller Mac-dator. Kontakterna i båda ändarna är likadana. Passa in kontakten med porten och använd formen på den för att avgöra korrekt riktning. Tvinga inte in Thunderbolt-kabeln i din Thunderbolt-kompatibla enhet eller Mac-datorns Thunderbolt-port.

Tillbaka till början.

Hur kontrollerar jag att en Thunderbolt-kompatibel enhet är ansluten till en Mac?

Öppna Systeminformation och kontrollera Thunderbolt-avsnittet under Maskinvara för att visa en lista över anslutna Thunderbolt-enheter.

Tillbaka till början.

Kan jag använda en Thunderbolt-kabel till att ansluta en Promise, LaCie eller någon annan lagringsenhet från tredje part som använder Thunderbolt?

Ja. Du kan använda Thunderbolt-kabel för att ansluta vilken Thunderbolt-kompatibel enhet eller Mac-dator som helst.

Tillbaka till början.

Finns det någon maximal längd som stöds för användning av Thunderbolt-kablar med andra Apple-produkter?

För bästa prestanda bör Thunderbolt-kablar inte vara längre än tre meter. Apples Thunderbolt till Thunderbolt-kabel (2,0 m) är två meter lång. Vissa Thunderbolt-enheter har en extra port som du kan använda för att ansluta andra Thunderbolt-enheter nedströms med ytterligare Thunderbolt-kablar.

Tillbaka till början.

Varför visas en svart skärm då jag använder en Thunderbolt-kabel för att ansluta en Intel-baserad iMac som har stöd för Target Display-läge?

Även om en Thunderbolt-kabel passar i Mini DisplayPort-anslutningar kan endast Mini DisplayPort-kablar användas i Target Display-läge med en iMac (sent 2009) eller en iMac (mitten av 2010) som är ansluten till en Thunderbolt-kompatibel Mac. iMac-modeller som tillverkats före 2011 har inte stöd för Thunderbolt-kablar eller -enheter. Om du har en iMac (sent 2009) ska du se till att du har SMC Firmware-uppdatering 1.0 för 27-tums iMac installerad för att undvika problem med väckning från viloläge i Target Display-läge.

Tillbaka till början.

Vad gör jag om min Mac inte har något Thunderbolt-alternativ i Systeminformation och inga av de anslutna enheterna verkar upptäckas?

För Mac-datorer med Thunderbolt ska du köra Programuppdatering för att installera alla tillgängliga uppdateringar för att använda Thunderbolt-enheter med din Mac.

Tillbaka till början.

Jag har installerat samtliga tillgängliga uppdateringar, men inga Thunderbolt-enheter känns igen när jag ansluter dem med Thunderbolt till Thunderbolt-kabeln (2 m).

Prova med att använda en annan Thunderbolt-kabel. Du kan också prova att stänga av din enhet eller dator, vänta några sekunder och sedan starta om den.

Obs! Om Thunderbolt fortfarande inte dyker upp i listan i Systeminformation efter att du har verkställt de senaste uppdateringarna på datorn, ska du försiktigt kontrollera Thunderbolt-porten på Mac-datorn efter Thunderbolt-symbolen (en blixtsymbol). Om porten har en Mini DisplayPort-symbol (en rektangulär form) så är datorn inte Thunderbolt-kompatibel. Även om Thunderbolt-kabeln passar i Mini DisplayPort-uttaget kan den inte användas med datorn.

Tillbaka till början.

Kan jag använda Thunderbolt till Thunderbolt-kabeln (2 m) med hanterade versioner av Microsoft Windows på en Thunderbolt-kompatibel Mac-dator med Boot Camp?

Ja. Mer information finns i Thunderbolt-portar och -skärmar: Vanliga frågor och svar.

Tillbaka till början.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.