Ställa in Familjedelning

Ställ in Familjedelning genom att följa dessa steg. Du kan starta en ny familjegrupp och bjuda in personer att gå med i din grupp. Du kan också gå med i någon annans familjegrupp.

Familjedelning gör det enkelt för upp till sex personer i en familj att dela köp i iTunes, iBooks och App Store, ett Apple Music-familjemedlemskap och en iCloud-lagringsplan, utan att dela konton. När familjesamordnaren aktiverar delade inköp kan du betala för familjeköp med samma kreditkort och godkänna barnens köp från en förälders enhet. Familjedelning låter dig även dela bilder, en familjekalender med mera så att alla kan hålla sig uppdaterade.

Kom igång

Du kan bara vara med i en familjegrupp åt gången. Du behöver följande för att ställa in Familjedelning:

• Ett Apple-ID som är inloggat på iCloud och iTunes
  • En iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 8 eller senare, eller en Mac med OS X Yosemite eller senare

Om du behöver kan du skapa Apple-ID:n åt dina barn och sedan lägga till dem i familjegruppen

Starta en familjegrupp

En vuxen i familjen, familjesamordnaren, kan ställa in Familjedelning för gruppen från en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Om du aktiverar delade inköp ombeds du bekräfta att du betalar för inköp som görs av familjemedlemmar som du bjuder in och att du har en giltig betalningsmetod inlagd. Giltiga betalningsmetoder för inställning av Familjedelning omfattar kredit- och betalkort.*

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn]. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud.
  2. Tryck på Ställ in familjedelning och välj Kom igång. Följ instruktionerna på skärmen för att ställa in familjen och bjuda in familjemedlemmar.
  3. Om du använder iOS 11 eller senare väljer du den första funktionen som du vill dela med din familj. Bjud sedan in dina familjemedlemmar med iMessage enligt instruktionerna.

På Mac-datorn:

1. Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  2. Klicka på Ställ in familj.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

När du har ställt in Familjedelning kan du bjuda in dina familjemedlemmar att gå med.

Bjud in personer att gå med i din familj

Förutsatt att alla använder både iOS 8 och senare eller OS X Yosemite och senare kan du lägga till alla som har ett Apple-ID till din familj. Använd följande steg för att skapa Apple-ID för dina barn och lägg till dem i din grupp. Följ stegen nedan för att lägga till en person som redan har ett Apple-ID.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud > Familj.
  2. Tryck på Lägg till familjemedlem.
  3. Ange familjemedlemmens namn eller e-postadress och följ instruktionerna på skärmen.
  4. Om du använder iOS 11 eller senare väljer du om du vill skicka en inbjudan via Meddelanden eller om du vill bjuda in dem personligen. Följ sedan anvisningarna på skärmen.

På Mac-datorn:

1. Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  2. Klicka på Hantera familj.
  3. Klicka på + och följ sedan anvisningarna på skärmen.

Om din familjemedlem befinner sig på samma plats som du kan de ange sitt Apple-ID-lösenord på din enhet för att acceptera inbjudan. Du kan även skicka inbjudan till dem och de kan acceptera inbjudan från sina egna enheter. Om du har flera Apple-ID:n i iTunes kan du bjuda in alla dina konton till gruppen. Då kan du dela köp från dina andra Apple-ID:n med din familj.

Se om dina familjemedlemmar har accepterat inbjudan

När du har skickat inbjudan kan du kontrollera dess status under personens namn.

• Gå till Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning på din iPhone, iPad eller iPod touch. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud > Familj.
  • På Mac-datorn går du till Apple-menyn > Systeminställningar, klickar på iCloud och sedan på Hantera familj.

Välj sedan personens namn för att kontrollera status för inbjudan. Om du behöver skicka om inbjudan väljer du Skicka inbjudan igen.

Gå med i en familjegrupp

Godkänn eller tacka nej till en inbjudan att gå med i en familjegrupp från din enhet. En inbjudan skickas till dig via e-post eller SMS. Du kan sedan svara direkt i inbjudan. Det gör inget om du har tappat bort en inbjudan som du har fått via e-post eller SMS. Du kan svara från enheten i Inställningar eller Systeminställningar:

• Gå till Inställningar > [ditt namn] > Inbjudningar på din iPhone, iPad eller iPod touch. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud > Inbjudningar.
  • På din Mac väljer du Apple-menyn > Systeminställningar > iCloud > Hantera familj.

Acceptera inbjudan genom att följa anvisningarna på skärmen. När du går med i en familj kan du bli uppmanad att bekräfta din kontoinformation och om du vill gå med i olika funktioner eller tjänster som din familj har ställt in.

Om du inte kan godkänna inbjudan kontrollerar du om någon annan gått med i en familj med ditt Apple-ID eller delar köpt innehåll från ditt Apple-ID. Kom ihåg att du endast kan gå med i en familj i taget, och du kan bara byta till en annan familj en gång per år.

Börja dela

När familjemedlemmarna har gått med i gruppen ställs funktionerna för Familjedelning in på deras enheter. Detta kan du göra:

Om du inte vill dela familjens fotoalbum, kalender eller påminnelser kan du avregistrera dig från dem direkt på din enhet eller på iCloud.com.

Få hjälp

Familjedelning kräver ett personligt Apple-ID som är inloggat på iCloud och iTunes. Om din familj har delade inköp aktiverat kan musik, filmer, tv-serier och böcker hämtas på upp till tio enheter per konto, varav fem kan vara datorer. iOS 8 eller OS X Yosemite eller senare krävs för att konfigurera eller gå med i en familjedelningsgrupp. Allt innehåll är inte berättigat för delning. Innehåll kan döljas av familjemedlemmar. Dolt innehåll är inte tillgängligt för hämtning. Uppmaningen Be om köp visas inte för innehåll som hämtas från familjemedlemmar eller som skaffas via inlösningskoder.

*Giltiga betalningsmetoder varierar efter land eller region.
**Åldersgränserna varierar beroende på land och region.