Ställa in Familjedelning

Ställ in Familjedelning genom att följa dessa steg. Du kan starta en ny familjegrupp och bjuda in personer att gå med i din grupp. Du kan också gå med i någon annans familjegrupp.

Med Familjedelning kan upp till sex familjemedlemmar dela musik, filmer, tv-program, appar, böcker, en iCloud-lagringsplan, prenumerationer med mera utan att dela ett Apple-ID.1 Du kan ställa in ett Apple-ID för barn, ställa in behörigheter via fjärranslutning med Skärmtid och godkänna köp och hämtningar från förälderns enhet med Be att få köpa.2Du kan också ställa in Apple Cash åt barn och tonåringar, eller ställa in en Apple Watch åt dem. Läs mer om vad du kan göra med Familjedelning

Starta en familjegrupp

En vuxen i familjen, familjesamordnaren, kan ställa in Familjedelning för gruppen från en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Om du aktiverar delade köp ombeds du bekräfta att du betalar för köp som görs av familjemedlemmar som du bjuder in och att du har en giltig registrerad betalningsmetod. Giltiga betalningsmetoder för inställning av Familjedelning omfattar kreditkort och betalkort.3

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på Familjedelning och sedan på Ställ in din familj.
  3. Följ instruktionerna på skärmen för att ställa in familjen och bjuda in familjemedlemmar.

På din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familjedelning.
  2. Bekräfta vilket Apple-ID du vill använda för Familjedelning och se till att du har markerat Dela mina inköp.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Om du använder macOS Mojave eller tidigare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  2. Bekräfta vilket Apple-ID du vill använda för Familjedelning och se till att du har markerat Dela mina inköp.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Bjud in personer att gå med i din familj

Du kan skapa ett Apple-ID till ett barn och lägga till det i din grupp om du inte redan har gjort det. Följ stegen nedan för att lägga till en familjemedlem, som redan har ett Apple-ID, i din familjegrupp. Du kan bara vara med i en familjegrupp åt gången.

Om din familjemedlem befinner sig på samma plats som du kan de ange sitt Apple-ID-lösenord på din enhet för att acceptera inbjudan. Du kan även skicka inbjudan till dem och de kan acceptera inbjudan från sina egna enheter.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning.
  2. Tryck på Lägg till medlem.
  3. Ange familjemedlemmens namn eller e-postadress och följ instruktionerna på skärmen.
  4. Du väljer själv om du vill skicka en inbjudan via Meddelanden eller om du vill bjuda in familjemedlemmen personligen. Följ sedan anvisningarna på skärmen.

På din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på Familjedelning.
  3. Klicka på Lägg till familjemedlem och följ sedan anvisningarna på skärmen.

Om du använder macOS Mojave eller tidigare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  2. Klicka på Hantera familj.
  3. Klicka på knappen för att lägga till en familjemedlem (+) och följ sedan anvisningarna på skärmen.

Om du har flera Apple-ID:n i iTunes Store och App Store kan du bjuda in alla dina konton till gruppen. Då kan du dela köp från dina andra Apple-ID:n med din familj.

Se om dina familjemedlemmar har accepterat inbjudan

När du har skickat inbjudan kan du kontrollera dess status under personens namn.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Gå till Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning.

Välj sedan personens namn för att kontrollera status för inbjudan. Om du behöver skicka om inbjudan väljer du Skicka inbjudan igen.

På din Mac

Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familjedelning. Om du använder macOS Mojave eller tidigare väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar > iCloud och klickar sedan på Hantera familj.

Välj sedan personens namn för att kontrollera status för inbjudan. Om du behöver skicka om inbjudan väljer du Skicka inbjudan igen.

Gå med i en familjegrupp

Godkänn eller tacka nej till en inbjudan att gå med i en familjegrupp från din enhet. En inbjudan skickas till dig via mejl eller SMS. Du kan sedan svara direkt i inbjudan. Det gör inget om du har tappat bort en inbjudan som du har fått via mejl eller SMS. Du kan svara från enheten i Inställningar eller Systeminställningar.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Gå till Inställningar > [ditt namn] > Inbjudningar.

Acceptera inbjudan genom att följa anvisningarna på skärmen. När du går med i en familj kan du bli uppmanad att bekräfta din kontoinformation och om du vill gå med i olika funktioner eller tjänster som din familj har ställt in.

På din Mac

Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familjedelning. Om du använder macOS Mojave eller tidigare väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar > iCloud och klickar sedan på Hantera familj.

Acceptera inbjudan genom att följa anvisningarna på skärmen. När du går med i en familj kan du bli uppmanad att bekräfta din kontoinformation och om du vill gå med i olika funktioner eller tjänster som din familj har ställt in.

Om du inte kan acceptera inbjudan

Om du inte kan godkänna inbjudan kontrollerar du om någon annan gått med i en familj med ditt Apple-ID eller delar köpt innehåll från ditt Apple-ID. Kom ihåg att du endast kan vara med i en familj i taget, och du kan bara byta familj en gång per år.

Få hjälp

1. Allt innehåll kan inte delas.
3. Åldersgränserna varierar efter land och region.
3. Giltiga betalningsmetoder varierar efter land och region.