Dela din platsinformation med familjen

Med Familjedelning är det lätt att dela din platsinformation med familjemedlemmar i appen Hitta mina vänner eller Meddelanden. Du kan till och med hjälpa dina familjemedlemmar att hitta enheter som saknas i Hitta min iPhone.

Om enheten har iOS 13 eller senare kan du dela din platsinformation med vänner eller familjemedlemmar i appen Hitta. Om din Apple Watch har watchOS 6 kan du använda appen Hitta personer.

Så här fungerar det

Familjesamordnaren ställer in platsdelning i inställningarna för Familjedelning. När du har slagit på platsdelning delas samordnarens platsinformation automatiskt med alla i familjegruppen. Då kan varje familjemedlem välja om hen vill dela sin platsinformation. Om du går med på att dela kommer dina familjemedlemmar att kunna se din platsinformation i Hitta mina vänner och Meddelanden. Om dina familjemedlemmar har iOS 13 eller senare kan de se din platsinformation i appen Hitta. Om de har watchOS 6 kan de se din platsinformation i appen Hitta personer. Och du kan dessutom se var de befinner sig.

Om du har platsdelning aktiverat och en av dina enheter tappas bort eller blir stulen kan du dessutom be en familjemedlem att använda Hitta min iPhone för att hjälpa dig att hitta och få tillbaka den. Om dina familjemedlemmar har iOS 13 eller senare kan du be dem att använda appen Hitta.

Platsdelning stöds inte i Sydkorea och är kanske inte tillgängligt i andra regioner på grund av lokal lagstiftning.

Välja när du vill dela

Med Familjedelning kan du bestämma om du vill dela din platsinformation med din familj.

Kontrollera om du delar med följande steg:

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn].
    • Om du använder iOS 11 trycker du på Inställningar > [ditt namn] > iCloud.
  2. Tryck på Dela min plats.
  3. Tryck på [familjemedlemmens namn] för att dela med den personen.

Om du vill sluta dela din platsinformation inaktiverar du Dela min plats. Då döljs din platsinformation för alla familjemedlemmar och godkända vänner. När du är redo att dela din platsinformation igen kan du slå på det igen.

Välja vilken enhet som du vill dela din platsinformation från

Standardinställningen är att du delar din platsinformation från den enhet där du loggar in på Familjedelning. Om du vill dela din platsinformation från en annan enhet:

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på Familjedelning > Platsdelning.
  3. Tryck på Dela min plats > Från.
  4. Välj enheten du vill dela från.

Platsdelning och Hitta min iPhone

Om du börjar använda Familjedelning och väljer att dela din platsinfo med familjemedlemmar kan de hjälpa dig att hitta en enhet som saknas.

Om du har aktiverat Hitta min iPhone på enheten som saknas kan en familjemedlem hjälpa dig med följande:

• Visa platsen och om enheten är online eller offline.
  • Spela upp ett ljud på enheten så att den blir lättare att hitta.
  • Försätta enheten i Förlorat läge om den har ställts in med en lösenkod sedan tidigare.

Om du inte delar din platsinfo kan familjemedlemmarna inte komma åt platsinformation om dina enheter. Familjemedlemmar kan även hjälpa dig utan platsinformationen. De kan kontrollera enhetens online- eller offlinestatus, spela upp ett ljud på enheten eller försätta den i Förlorat läge.

Läs mer

• Om du har iOS 13 eller senare kan du läsa om platsdelning i appen Hitta. Om du har watchOS 6 kan du använda appen Hitta personer.