Dela din platsinformation med familjen

När du använder Familjedelning är det lätt att dela din platsinformation med dina familjemedlemmar i appen Hitta mina vänner eller Meddelanden. Du kan till och med hjälpa dina familjemedlemmar hitta enheter som saknas i Hitta min iPhone.

Så här fungerar det

Familjesamordnaren ställer in familjedelning i inställningarna för Familjedelning. När du har slagit på platsdelning delas samordnarens platsinformation automatiskt med alla i familjegruppen. Då kan varje familjemedlem välja om de vill dela sin platsinformation. Om du går med på att dela kommer dina familjemedlemmar att kunna se din plats i Hitta mina vänner och Meddelanden. Och du kan dessutom se var de befinner sig.

Dessutom, om du har platsdelning aktiverat och en av dina enheter förloras eller stjäls kan du be en familjemedlem att använda Hitta min iPhone för att underlätta för dig att hitta och få tillbaka den.

Platsdelning stöds inte i Sydkorea och är kanske inte tillgängligt i andrar regioner på grund av lokal lagstiftning.

Välja när du vill dela

Med Familjedelning kan du bestämma dig för om du vill dela din platsinformation med din familj.

Du ser om du delar med följande steg:

1. Gå till dina inställningar för platsdelning.
    • Om du använder iOS 11 eller senare trycker du på Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning.
    • Om du använder iOS 10.3 trycker du på Inställningar > [ditt namn] > iCloud.
    • Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud.
  2. Tryck på Dela min platsinfo.
  3. Om du vill välja en familjemedlem som du vill dela din platsinformation med trycker du på deras namn.

Om du vill sluta dela din platsinfo stänger du av Dela min platsinfo. Då döljs din platsinfo för alla familjemedlemmar och godkända vänner. När du är redo att dela din platsinformation igen kan du slå på det igen närsomhelst.

Välja vilken enhet som du vill dela din platsinfo från

Standardinställningen är att du delar din platsinfo från den enhet där du loggar in på Familjedelning. Om du vill dela din platsinfo från en annan enhet:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning. I iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud.
  2. Tryck på Dela min platsinfo > Från.
  3. Välj vilken enhet som du vill dela från.

Platsdelning och Hitta min iPhone

Om du börjar använda Familjedelning och väljer att dela din platsinfo med familjemedlemmar, kan de hjälpa dig att hitta en enhet som saknas.

Om du har aktiverat Hitta min iPhone på enheten som saknas, kan en familjemedlem hjälpa dig att:

• se platsen och om enheten är online eller offline
  • spela upp ett ljud på enheten så att den blir lättare att hitta
  • försätta enheten i Förlorat läge, om det har ställts in med en lösenkod sedan tidigare.

Om du inte delar din platsinfo kan familjemedlemmarna inte komma åt information om dina enheter. Familjemedlemmar kan även hjälpa dig utan platsinformationen. De kan kontrollera enhetens online- eller offlinestatus, spela upp ett ljud på enheten eller försätta den i Förlorat läge.

Läs mer om Hitta min iPhone.