Dela din platsinformation med familjen

När du använder Familjedelning är det lätt att dela din platsinformation med dina familjemedlemmar i appen Hitta mina vänner eller Meddelanden. Du kan till och med hjälpa dina familjemedlemmar hitta enheter som saknas i Hitta min iPhone.

Så här fungerar det

Familjesamordnaren ställer in familjedelning i inställningarna för Familjedelning. När du har slagit på platsdelning delas samordnarens platsinformation automatiskt med alla i familjegruppen. Då kan varje familjemedlem välja om hen vill dela sin platsinformation. Om du går med på att dela kommer dina familjemedlemmar att kunna se din plats i Hitta mina vänner och Meddelanden. Och du kan dessutom se var de befinner sig.

Och om du har platsdelning aktiverat och en av dina enheter förloras eller blir stulen kan du be en familjemedlem att använda Hitta min iPhone för att hjälpa dig att hitta och få tillbaka den.

Platsdelning stöds inte i Sydkorea och är kanske inte tillgängligt i andra regioner på grund av lokal lagstiftning.

iPhone visar Dela din platsinfo med familjen

iPhone visar Hitta mina vänner

iPhone visar skärmen Dela min platsinfo med Dela min platsinfo aktiverat

Välja när du vill dela

Med Familjedelning kan du bestämma om du vill dela din platsinformation med din familj.

Kontrollera om du delar med följande steg:

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn].
    • Om du använder iOS 11 trycker du på Inställningar > [ditt namn] > iCloud.
  2. Tryck på Dela min plats.
  3. Tryck på [familjemedlemmens namn] för att dela med den personen.

Om du vill sluta dela din platsinfo stänger du av Dela min plats. Då döljs din platsinfo för alla familjemedlemmar och godkända vänner. När du är redo att dela din platsinformation igen kan du slå på det igen.

Välja vilken enhet som du vill dela din platsinfo från

Standardinställningen är att du delar din platsinfo från den enhet där du loggar in på Familjedelning. Om du vill dela din platsinfo från en annan enhet:

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på Familjedelning > Platsdelning.
  3. Tryck på Dela min plats > från.
  4. Välj enheten du vill dela från.

Platsdelning och Hitta min iPhone

Om du börjar använda Familjedelning och väljer att dela din platsinfo med familjemedlemmar kan de hjälpa dig att hitta en enhet som saknas.

Om du har aktiverat Hitta min iPhone på enheten som saknas kan en familjemedlem hjälpa dig att:

• Visa platsen och om enheten är online eller offline.
  • Spela upp ett ljud på enheten så att den blir lättare att hitta.
  • Försätta enheten i Förlorat läge om den har ställts in med en lösenkod sedan tidigare.

Om du inte delar din platsinfo kan familjemedlemmarna inte komma åt information om dina enheter. Familjemedlemmar kan även hjälpa dig utan platsinformationen. De kan kontrollera enhetens online- eller offlinestatus, spela upp ett ljud på enheten eller försätta den i Förlorat läge.

Läs mer om Hitta min iPhone.