Skapa ett Apple-ID för ett barn

Istället för att dela ett Apple-ID med ditt barn kan du skapa ett Apple-ID åt barnet. Då kan hen använda Familjedelning, Meddelanden, App Store och andra Apple-tjänster.

Så här skapar du ett Apple-ID åt ditt barn

Barn under 13 år kan inte skapa ett Apple-ID på egen hand. (Denna ålder varierar beroende på regionen.) Men om du är familjesamordnaren kan du skapa ett Apple-ID åt ditt barn.

Har ditt barn redan ett Game Center-konto, men inte ett Apple-ID? Du behöver inte skapa ett Apple-ID åt barnet. Använd bara barnets smeknamn i Game Center när du lägger till barnet i din Familjedelningsgrupp.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på ditt namn.
  3. Tryck på Familjedelning och sedan på Lägg till medlem.
  4. Tryck på Skapa ett konto för ett barn och sedan på Fortsätt.
  5. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra konfigurationen av kontot. Du kan använda barnets e-postadress för barnets Apple-ID. Se till att du anger rätt födelsedatum – det går inte att ändra det senare.

På din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på Familjedelning.
  3. Klicka på knappen Lägg till .
  4. Klicka på Skapa ett barnkonto.
  5. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra konfigurationen av kontot. Du kan använda barnets e-postadress för barnets Apple-ID. Se till att du anger rätt födelsedatum – det går inte att ändra det senare.

Läs mer

Om inställningar och funktioner för barn under 13 år

Vissa Apple-ID-inställningar och funktioner fungerar annorlunda för barn under 13 år. Ett barn under 13 år kan till exempel inte skapa ett Apple-ID utan tillstånd från en förälder eller vårdnadshavare. Lägsta åldern för att skapa konto kan variera mellan olika länder och regioner enligt följande: Under 14 år i Österrike, Bulgarien, Fastlandskina, Cypern, Italien, Litauen och Spanien. Under 15 år i Tjeckien, Frankrike och Grekland. Under 16 år i Brasilien, Kroatien, Tyskland, Ungern, Irland, Kosovo, Liechtenstein, Luxemburg, Nederländerna, Polen, Portugal, Rumänien, Singapore, Slovakien och Slovenien. Under 13 i alla andra länder och regioner.