Flytta ett barn till en annan grupp med Familjedelning

Du kan inte ta bort barn under 13 år från din familjegrupp, men du kan överföra dem till en annan grupp eller radera deras konto.

Om barnet redan finns i din familj

Du kan be en samordnare från en annan familjegrupp att bjuda in barnet till sin familj. När de bjuder in barnet får du ett meddelande. Du kan godkänna direkt i meddelandet eller följa stegen nedan:

• Tryck på Inställningar på en iPhone, iPad eller iPod touch. Leta reda på ett meddelande under ditt namn med texten ”Begäran om överföring av familj”. Tryck på meddelandet och följ anvisningarna på skärmen.
  • Välj Apple-menyn  > Systeminställningar på din Mac. Under ditt namn hittar du ett meddelande där det står att barnet har blivit inbjudet till Familjedelning. Klicka på Fortsätt och följ anvisningarna på skärmen. I macOS Mojave eller tidigare går du till Apple-menyn  > Systeminställningar. Klicka på iCloud och sedan på Hantera familj.

Efter ditt godkännande flyttas barnet från din familjegrupp till den andra familjegruppen. Läs om vad som händer när en familjemedlem lämnar gruppen.

* Åldersgränserna varierar beroende på land och region.

Om du vill bjuda in barnet till din familj

När du har skickat inbjudan måste barnets nuvarande familjesamordnare godkänna begäran på sin iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Då kommer barnet att flyttas från sin nuvarande familjegrupp till din familjegrupp.

Bjuda in ett barn från din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på ditt namn och sedan på Familjedelning.
  3. Tryck på Lägg till medlem.
    En iPhone som visar knappen Lägg till medlem under namnen på andra familjemedlemmar.
  4. Tryck på Bjud in personer.
  5. Tryck på Bjud in personligen.
  6. Be barnet att ange sitt Apple-ID och lösenord. Läs om vad du ska göra om barnet har glömt lösenordet.
  7. Följ stegen som visas på skärmen.
  8. Efter att barnets nuvarande familjesamordnare godkänner förfrågan, ger en förälder sitt samtycke i egenskap av förälder och en giltig betalningsmetod.

För att kontrollera status för begäran går du till Inställningar, trycker på ditt namn, på Familjedelning och sedan på barnets namn.

Bjuda in ett barn från din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familjedelning.
  2. Klicka på knappen Lägg till .
  3. Klicka på Bjud in personer.
    En Mac som visar knappen Bjud in personer.
  4. Klicka på Bjud in personligen och klicka sedan på Fortsätt.
  5. Be barnet att ange sitt Apple-ID och lösenord. Läs om vad du ska göra om barnet har glömt lösenordet.
  6. Följ stegen som visas på skärmen.
  7. Efter att barnets nuvarande familjesamordnare godkänner förfrågan, ger en förälder sitt samtycke i egenskap av förälder och en giltig betalningsmetod.

För att kontrollera status för begäran öppnar du Systeminställningar, klickar på Familjedelning och sedan på barnets namn.

Om du har macOS Catalina

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familjedelning.
  2. Klicka på knappen Lägg till .
  3. Be barnet att ange sitt Apple-ID och lösenord. Läs om vad du ska göra om barnet har glömt lösenordet.
  4. Följ stegen som visas på skärmen.
  5. Efter att barnets nuvarande familjesamordnare godkänner förfrågan, ger en förälder sitt samtycke i egenskap av förälder och en giltig betalningsmetod.

För att kontrollera status för begäran öppnar du Systeminställningar, klickar på Familjedelning och sedan på barnets namn.

Om du har macOS Mojave eller tidigare

1. I menyraden högst upp på skärmen väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar och klickar sedan på iCloud.
  2. Klicka på Hantera familj och sedan på knappen Lägg till .
  3. Be barnet att ange sitt Apple-ID och lösenord. Läs om vad du ska göra om barnet har glömt lösenordet.
  4. Följ stegen som visas på skärmen.
  5. Efter att barnets nuvarande familjesamordnare godkänner förfrågan, ger en förälder sitt samtycke i egenskap av förälder och en giltig betalningsmetod.

För att kontrollera status för begäran öppnar du Systeminställningar, klickar på iCloud, Hantera familj och sedan på barnets namn.