Så här delar du köp med din familj

En vuxen i familjen, familjesamordnaren, betalar för allas köp. Du kan dela appar, musik, böcker med mera.

Vad är Delning av köp?

När du aktiverar Delning av köp får alla i familjen tillgång till appar, musik, filmer, tv-program och böcker som familjemedlemmar köper. Familjesamordnaren debiteras för familjemedlemmarnas köp.

Vissa objekt kan inte delas. Upptäck vilka typer av innehåll som inte kan delas.

Aktivera Delning av köp med din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Ställ in Familjedelning om du inte har gjort det än.
  2. Öppna appen Inställningar.
  3. Tryck på ditt namn och sedan på Familjedelning.
  4. Tryck på Delning av köp.
  5. Tryck på Fortsätt och följ anvisningarna på skärmen.
  6. För att se vilken betalningsmetod som debiteras trycker du på Delning av köp igen och hittar den delade betalningsmetoden.
    iPhone som visar att ett Visa-kort är den delade betalningsmetoden.

Använda din Mac till att aktivera Delning av köp

1. Ställ in Familjedelning om du inte har gjort det än.
  2. Välj Apple-menyn > Systeminställningar på din Mac.
  3. Klicka på Familjedelning.
  4. Klicka på Delning av köp i sidofältet.
  5. Klicka på Ställ in delning av köp och följ anvisningarna på skärmen.
  6. För att se vilken betalningsmetod som debiteras tittar du under den delade betalningsmetoden.
    Mac som visar att ett Visa-kort är den delade betalningsmetoden.

Inaktivera delning av köp

1. Se dina inställningar för delning av köp i Inställningar på din iPhone eller iPad eller i Systeminställningar på din Mac.
  2. Inaktivera delning av köp:
    • Tryck på Sluta delning av köp på din iPhone, iPad eller iPod touch.
    • Klicka på Inaktivera och sedan på Sluta delning av köp på din Mac.

Vilken betalningsmetod debiteras för köp som familjemedlemmar gör?

När Delning av köp är aktiverat debiteras familjesamordnarens betalningsmetod för allas köp.* Om det finns ett problem med betalningsmetoden kan familjesamordnaren ändra eller uppdatera sin betalningsmetod.

Om du är familjesamordnaren och du inte vill dela en betalningsmetod med din familj kan du inaktivera Delning av köp. När Delning av köp är inaktiverat kan du fortsätta dela prenumerationer som Apple TV+ och Apple Arcade.

* Läs om hur köp debiteras om en familjemedlem har saldo på sitt Apple-ID.

Läs mer

Om du vill att barnen ska be om tillåtelse innan de köper något aktiverar du Be att få köpa.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.