Familjeköp och betalningar

Läs om hur delade köp fungerar med Familjedelning, vad familjesamordnaren ansvarar för och hur du uppdaterar dina betalningsmetoder.

När du konfigurerar inköpsdelning accepterar en vuxen i familjen, familjesamordnaren, att betala för familjemedlemmars köp när de ingår i familjegruppen. Med Be om köp kan du hantera familjens inköp. Och det är lätt att ändra betalningsmetoden som du använder med Familjedelning när som helst.

Så här fungerar delade köp

Varje gång en familjemedlem genomför ett nytt köp faktureras det direkt till samordnarens konto. Det innebär att familjesamordnaren betalar för alla köp i iTunes, iBooks och App Store de andra familjemedlemmarna utför. Det omfattar även innehåll som familjemedlemmar inte kan dela. Exempelvis betalas pågående prenumerationer, som enskilt eller personligt medlemskap i Apple Music, av familjesamordnaren. Alla transaktionskvitton skickas direkt till familjesamordnaren.

När ett objekt är betalat läggs det till i kontot för den familjemedlem som genomförde köpet. Om du stänger av inköpsdelning behåller respektive familjemedlem sina köp, även om de betalades av familjesamordnaren.

Om du inte vill betala för köp för en viss vuxen familjemedlem kan du ta bort dem från familjegruppen eller stänga av inköpsdelning för alla.

Ändra betalningsmetod för Familjedelning

Familjesamordnaren kan se och visa familjens kontoinformation som det delade kreditkortsnumret, faktureringsadressen med mera i Inställningar eller Systeminställningar. Se bara till att kontot är uppdaterat med en betalningsmetod som fungerar med Familjedelning.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på Betalning och leverans. Du kan behöva ange lösenordet för ditt Apple-ID.
  3. Tryck på din nuvarande betalningsmetod.
  4. Uppdatera ditt konto och tryck sedan på Spara.

På Mac-datorn

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  2. Klicka på Kontodetaljer.
  3. Ange Apple-ID-lösenordet för ditt konto.
  4. Välj Betalning och klicka sedan på Detaljer vid kreditkortsinformationen.

På en Windows-dator

1. Öppna iCloud för Windows.
  2. Klicka på Kontouppgifter > Hantera Apple-ID.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord.
  4. Klicka på Redigera betalningsinformation i avsnittet Betalning och leverans, och följ sedan instruktionerna.

Läs mer

För Familjedelning krävs att du loggar in med ett personligt Apple-ID på iCloud och iTunes. Om familjen har inköpsdelning aktiverat går det att hämta musik, filmer, tv-program och böcker på upp till 10 enheter per konto, varav fem kan vara datorer. iOS 8 eller senare och OS X Yosemite eller senare krävs för att konfigurera eller gå med i en familjedelningsgrupp. Men vi rekommenderar att du uppdaterar till den senaste versionen av iOS och macOS för att få tillgång till alla funktioner. Allt innehåll är inte berättigat att delas. Innehåll kan döljas av familjemedlemmar. Dolt innehåll är inte tillgängligt för hämtning. Uppmaningen Be om köp visas inte för innehåll som hämtas från familjemedlemmar eller som skaffas via inlösningskoder.

Läs mer om hur inköp från iTunes och App Store faktureras.

*Åldersgränserna kan variera beroende på land eller region.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.