Lösa problem med Profilhanteraren i macOS Server

Läs om hur du hittar och åtgärdar problem om Profilhanteraren inte fungerar som du förväntar dig.

Om du inte kan komma åt administrationssidan

Profilhanterarens grundläggande konfiguration finns i Server-appen. Du måste använda Safari för att komma åt webbsidan för Profilhanteraren/mina enheter och administrationswebbsidan.

Endast serveradministratörer kan komma åt administrationssidan. URL-formatet för administrationssidan är:

• https://your_server's_fully_qualified_domain_name/profilemanager

• Exempel: Https://www.example.com/profilemanager

Om du vill registrera en iPhone, iPad, iPod touch eller en Mac går du till:

• https://your_server's_fully_qualified_domain_name/mydevices

• Exempel: Https://www.example.com/mydevices

Om du inte kan komma åt administrationssidan med en annan webbläsare än Safari kan du prova med Safari. Om du inte kan komma åt den med Safari kontrollerar du DNS-servern. DNS-inställningar är viktiga när du hanterar en distribution med Profilhanteraren. Om Profilhanteraren inte öppnas kontrollerar du att servern pekar på en tillförlitlig DNS-server.

Om du inte kan skicka profiler eller appar till klienter

Om du får problem när du skicka profiler eller appar till klientsystem kontrollerar du systemloggfilen i Systemmeddelanden. Om den rapporterar att servern inte kan nå Apples servrar för pushnotiser kontrollerar du nätverkets konfiguration. Se till att alla nödvändiga portar är öppna.

Om du vill ha mer information aktiverar du APNS-felsökningsloggning med följande Terminal-kommandon:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.apsd APSWriteLogs -bool TRUE

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.apsd APSLogLevel -int 7

sudo killall apsd

Du kan visa loggarna i Systemmeddelanden genom att filtrera på undersystemen com.apple.apsd och com.apple.apspd.

När APNS-transaktionerna har loggats använder du dessa Terminal-kommandon för att inaktivera felsökningsloggning:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.apsd APSWriteLogs -bool FALSE

sudo defaults delete /Library/Preferences/com.apple.apsd APSLogLevel

sudo killall apsd

Om du får andra problem med Profilhanteraren

Profilhanterarens loggar kan hjälpa dig att åtgärda problem med Profilhanteraren. Du kan hitta en symbolisk länk med namnet ”devicemgr” vid /var/log. Den här filen pekar på /Library/Logs/ProfileManager, där du kan hitta dessa loggar:

AuditLogs

• Filer i den här katalogen tillhandahåller CSV-formaterad loggning av begäranden och svar från motsvarande tjänstloggar, till exempel alla kommandon som skickas till en enhet eller alla åtgärder som initierats av en viss användare. Varje fil har ett sidhuvud som beskriver de data som loggas i varje kolumn.

devicemgrd.log

• Ger status för frågor och synkronisering av Open Directory- och Active Directory-användare och -grupper.

• Rapporterar fel som uppstår från frågor som körs av devicemgrd.

• Visar poster som är relaterade till att skicka pushnotiser.

• Visar poster relaterade till transaktioner som rör DEP- och VPP-transaktioner.

dmAuthService.log

• Loggar statusen för webbaserade autentiseringsförsök för användare.

dmDeviceService.log

• Loggar interaktioner mellan Profilhanteraren och de enheter som hanteras.

dmhttpd.log

• Loggar HTTP-data på hög nivå för begäranden och svar från Profilhanteringstjänster.

dmPortalService.log

• Loggar begäranden och fel från användarportalen /mydevices.

dmSCEPService.log

• Loggar begäranden och fel för SCEP-tjänsten (används under enhetsregistrering)

dmWebAdminService.log

• Loggar begäranden och fel när du använder webbadministratören /profilemanager.

dm_helper.log

• Loggar information kopplad till MDM-relaterad användarautentisering från macOS-nätverksanvändare.

dmrunnerd.log

• Visar start- och stoppstatus för de hanterade ruby-processerna som stöder webbsidan för profilhanterare (/profilemanager och /mydevices). Den här loggen är ibland tom.

migration_tool.log

• Visar status och information om migrering från en tidigare Server.app-version.

php-fpm.log

• Visar start- och stoppstatus för de enskilda php-fpm-hjälpprocesserna.

php-fpm.devicemgr.log

• Problem med PHP loggas i den här filen.

PostgreSQL-

• Loggar alla frågor med Profilhanterarens PostgreSQL-databas som resulterar i ett fel.

• Detta loggar också kommandon som ändrar databasschemat.

servermgr_devicemgr.log

• Loggar start och stopp för profilhanterartjänsten.

Den här loggen kan ge användbar information relaterad till webbservern:

• /var/log/apache2/service_proxy_error.log

Följande terminalkommando kan ge dig ytterligare information:

sudo log show --info --debug --predicate "(eventMessage contains[cd] 'devicemgr') or (category contains[cd] 'HTTPServer')"

Om ”misslyckade” transaktioner

Vissa av dessa loggar kan lista transaktionen ”misslyckanden” eller återförsök. De flesta av dessa poster är förväntade och visar inte på något problem. Dessa loggade händelser är konflikter mellan försök att ändra den underliggande PostgreSQL-databasen samtidigt. Den här typen av misslyckanden försöker igen tills de lyckas.

Du kan identifiera transaktionskonflikter när du ser någon av dessa anteckningar i loggfilerna:

• Avbröts vid konflikt med pivot

• Det gick inte att serialisera åtkomsten på grund av samtidig uppdatering

• @@@ Retry #X

• @@@ Retry X

Kontrollera apspd CFPrefs-filen

Navigera till /Library/Preferences/ApplePushServiceProvider, välj com.apple.apspd.plist och välj sedan Arkiv > Hämta information. Om filen är större än 5 kB tar du bort den och startar om apspd-processen med följande Terminal-kommando:

sudo killall apspd

Använd utförlig loggning för att hitta mer information

Mer information om hur du åtgärdar ett problem är ibland tillgängligt om du ökar loggnivån. Om du vill samla in den information du behöver återskapar du problemet när du har ökat loggningsnivån.

När du är klar återgår du till den ursprungliga loggningsnivån. Om du har kvar loggningsnivån vid en högre inställning minskar det tillgängliga utrymmet på startenheten.

Aktivera utförlig loggning

Om du vill öka loggningsnivån använder du det här kommandot i Terminal:

sudo debugDeviceMgr 4

Detta startar automatiskt om profilhanterartjänsten.

Inaktivera utförlig loggning

Om du vill återställa loggningsnivån till den ursprungliga inställningen använder du det här kommandot i Terminal:

sudo debugDeviceMgr 1

Detta startar automatiskt om profilhanterartjänsten.