Familjedelning

Dela dina favoritsaker med dina favoritpersoner.

Familjedelning gör det enkelt för upp till sex familjemedlemmar att dela köp från iTunes, iBooks och App Store, ett Apple Music-familjemedlemskap och en iCloud-lagringsplan. Din familj kan även dela ett fotoalbum, en kalender och påminnelser och kan även hitta varandras enheter om de försvinner.

Bli mer organiserad.

En vuxen i familjen blir familjesamordnare och väljer en funktion som din familj delar på och bjuder in familjemedlemmar. När familjemedlemmar går med ställs Familjedelning in automatiskt på deras enheter. Om du sedan vill lägga till flera tjänster att dela med din familj kan samordnaren uppdatera inställningarna för Familjedelning när som helst.

Välja en funktion

Skicka en inbjudan

Det är enkelt att komma igång.

Det går att använda Familjedelning på en iPhone, iPad och iPod touch med iOS 8 eller senare, Mac med OS X Yosemite eller senare och iTunes 12 eller PC med iCloud för Windows.

• På din iPhone, iPad eller iPod touch går du till Inställningar > [ditt namn]. Tryck sedan på Ställ in Familjedelning > Kom igång och följ stegen på skärmen. Om du har iOS 10.2 eller tidigare trycker du på Inställningar > iCloud > Ställ in Familjedelning och följer sedan instruktionerna på skärmen.
  • På Mac-datorn går du till Apple-menyn > Systeminställningar > iCloud, klickar på Ställ in familj och följer sedan stegen som visas på skärmen.

Du kan även ställa in Familjedelning när du har registrerat dig för ett Apple Music-familjemedlemskap eller när du köper en iCloud-lagringsplan för att dela med din familj.

Familjens alla inköp, på familjens alla enheter.

När du ställer in delade inköp blir alla låtar, album, filmer, tv-program, böcker och appar som familjemedlemmarna tidigare har köpt och som omfattas av Familjedelning tillgängliga direkt för alla andra i gruppen. Samma sak gäller förstås även för alla nya inköp. Innehållet visas automatiskt under fliken Köpt i iTunes, iBooks eller App Store på medlemmarnas enheter. Välj helt enkelt vems samling du vill söka i. Därefter kan du hämta eller spela upp önskat innehåll. Andra familjemedlemmar kan komma åt din samling på precis samma sätt. Om du vill att några köp ska vara privata kan du välja att dölja enskilda objekt eller välja att inte dela dina köp i inställningarna för Familjedelning.

Köp inuti program kan inte delas med dina familjemedlemmar. Läs mer om de olika typerna av innehåll du kan dela.

Det är enkelt att handla. Och att införa begränsningar.

Med delade inköp debiteras samordnarens konto för alla nya inköp från iTunes, iBooks och App Store som familjen gör. Men samordnaren kan ändå få sista ordet. Du behöver bara att aktivera Be om köp för barnen i familjen. Varje gång ett barn påbörjar ett köp skickas en notis till samordnaren som kan granska hämtningen och godkänna eller avvisa köpet direkt från sin enhet. Det gäller både för köp och kostnadsfria hämtningar.

De frågar om de kan köpa

Innan dina barn handlar måste de be om ditt tillstånd.

Du kan svara var du än är

En notis visas på din enhet. Se vad de vill köpa och svara enkelt med ett ja eller nej.

Ett Apple Music-medlemskap för alla i familjen.

Med ett Apple Music-familjemedlemskap kan din familj få obegränsad åtkomst till Apple Music på sina enheter. Alla får full tillgång till Apple Music-biblioteket med över 40 miljoner låtar. Och varje familjemedlem får ett privat konto med ett personligt musikbibliotek och rekommendationer från experter. All världens musik för hela familjen.

Dela en iCloud-lagringsplan med din familj.

Nu kan du dela en iCloud-lagringsplan med hela familjen. Välj en lagringsplan med 200 GB eller 2 TB för att ge alla så mycket utrymme att de kan lagra bilder, videor, dokument med mera. Det är enkelt att se hur mycket alla använder och du kan uppgradera till en större plan när som helst. Lär dig om iCloud-lagringsplaner.

När du delar en lagringsplan får andra familjemedlemmar inte tillgång till ditt innehåll om du inte väljer att dela det. Och om vuxna familjemedlemmar behöver mer utrymme eller vill ha en egen iCloud-lagring kan de välja en egen lagringsplan och ändå fortsätta att ingå i familjen.

Se var alla i familjen håller hus.

Med Familjedelning kan du automatiskt börja att dela din platsinformation med resten av familjen. Om du är sen till en middag eller vill veta om din son repar med sitt band kan ni använda Hitta mina vänner eller Meddelanden för att se var alla är.

Om du behöver lite lugn och ro kan du sluta dela din platsinfo en stund genom att stänga av Dela min platsinfo i iCloud-inställningarna.

Hitta allas enheter.

Det är lätt att hitta familjens borttappade enheter när alla kan hjälpa till. Med Familjedelning och Hitta min iPhone kan hela familjen hjälpa till att leta rätt på en borttappad enhet. Deras enheter visas i en lista i appen Hitta min iPhone och på iCloud.com. På så sätt är det enklare än någonsin att hitta en borttappad eller stulen iPhone, iPad eller Mac.

Håll familjen uppdaterad.

När du ställer in din familj skapas ett delat album automatiskt i appen Bilder på alla familjemedlemmars enheter. Alla kan lägga till bilder, videor och kommentarer i albumet när de vill och få notiser när någon i familjen lägger till något nytt.

Familjedelning skapar även en familjekalender där alla kan visa, lägga till eller ändra händelser och möten samt få notiser när något ändras. Alla kan dessutom använda appen Påminnelser för att skicka tids- eller platsbaserade notiser till de andra i familjen. Så när det är dags för skolfotografering, pizzakväll eller en tur till stranden vet alla om det.

Om du inte vill dela familjens fotoalbum, kalender eller påminnelser kan du avregistrera dig från dem direkt på din enhet eller på iCloud.com.

Barn under 13 år kan också ha ett konto.

Barn under 13 år kan ha sina egna Apple-ID:n. Som förälder eller vårdnadshavare kan familjesamordnaren skapa ett Apple-ID för ett barn och lägga till barnet i familjegruppen. Funktionen Be om köp är automatiskt aktiverad och samordnaren kan också begränsa vilket innehåll barnen får åtkomst till med hjälp av Begränsningar på en iOS-enhet eller Föräldrakontroll i macOS och iTunes.

Läs mer.

Familjedelning kräver ett personligt Apple-ID som är inloggat på iCloud. Om din familj har delade inköp aktiverat kan musik, filmer, tv-serier och böcker hämtas på upp till tio enheter per konto, varav fem kan vara datorer.

iOS 8 och OS X Yosemite eller senare krävs för att ställa in eller gå med i en grupp för Familjedelning och rekommenderas för att alla funktioner ska fungera som de ska. Allt innehåll kan inte delas. Innehåll kan döljas av familjemedlemmar. Dolt innehåll är inte tillgängligt för hämtning. Uppmaningen Be om köp visas inte för innehåll som hämtas från familjemedlemmar eller som skaffas via inlösningskoder.