Vad är familjedelning?

Det enkla sättet att dela prenumerationer, inköp, iCloud-lagring och mer med upp till sex personer i hushållet. Skärmtid och andra föräldrafunktioner ingår och gör det möjligt för barnfamiljer att hantera inköp, hämtningar och tillstånd för barn och ungdomar.

Familjedelning gör det enkelt för upp till sex familjemedlemmar att dela App Store-, musik-, film-, tv- och bokinköp, prenumerationer på tjänster som Apple Music, Apple TV+, Apple News+ och Apple Arcade och en iCloud-plan utan att behöva använda varandras Apple-konton. Du kan ställa in ett Apple-ID för barnen, ordna Apple Cash, ställa in tillstånd på distans med Skärmtid och godkänna pengautlägg och hämtningar från en av föräldrarnas enheter. Familjen kan också hjälpa till med att hitta varandras borttappade enheter.

Ställa in Familjedelning

En vuxen i hushållet, familjesamordnaren, kan ställa in familjen genom att välja funktioner som ska delas och bjuda in familjemedlemmar. När familjemedlemmar går med får de genast tillgång till tjänsterna som samordnaren har ställt in och till tjänsterna som redan används av de andra familjemedlemmarna. Du kan när som helst lägga till fler funktioner eller tjänster i inställningarna för Familjedelning.

Dela inköp med hela familjen

När du ställer in delning av inköp blir låtarna, albumen, filmerna, tv-programmen, böckerna och appar som köpts av familjemedlemmarna genast tillgängliga för alla andra i gruppen. Detsamma gäller för nya inköp. Innehållet dyker automatiskt upp på sidan Köpt i App Store, iTunes Store eller Apple Books för varje familjemedlem. Välj bara en familjemedlem vars samling du vill söka i och hämta och spela upp önskat innehåll. Andra familjemedlemmar kan komma åt din samling på precis samma sätt. Om du vill att några köp ska vara privata kan du välja att dölja enskilda objekt eller välja att inte dela dina köp i inställningarna för Familjedelning. Alla nya App Store-, musik-, film- och tv- och bokinköp som görs av familjen debiteras till samordnarens konto. Läs mer om hur hur delning av inköp fungerar och vad du kan dela med din familj

För barn i familjen kan du helt enkelt aktivera Be om köp och då kan familjesamordnaren granska och godkänna hämtningar. Läs mer om Be om köp

Köp inuti appar kan inte delas med dina familjemedlemmar. Läs mer om de olika typerna av innehåll du kan dela.

Dela prenumerationer med alla i din familj

Det är enkelt att dela åtkomsten till Apple Music, Apple TV+, iCloud-lagring och andra Apple-tjänster. Du kan hantera dina Familjedelningsprenumerationer under Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning.

Dela musik, spel och mer

Med Familjedelning kan du dela prenumerationer för Apple MusicApple ArcadeApple News+ och Apple TV+ utan att behöva använda varandras konton. Familjesamordnaren kan bjuda in familjemedlemmar att ta del av en prenumeration via Meddelanden. Tryck bara på Bjud in via Meddelanden, ange familjemedlemmens namn eller telefonnummer och tryck på Skicka. Mottagaren kan acceptera inbjudan genom att öppna inbjudan och sedan trycka Gå med i familj.

Dela en iCloud-lagringsplan

Du kan dela en iCloud-lagringsplan med hela familjen. Välj en lagringsplan med 200 GB eller 2 TB för att ge alla så mycket utrymme att de kan lagra bilder, videor, dokument med mera. Det är enkelt att se hur mycket alla använder och du kan uppgradera till en större plan när som helst. Läs mer om iCloud-lagringsplaner.

När du delar en lagringsplan förblir allas personliga bilder, filer och dokument privata. Familjemedlemmarna delar endast på lagringsplanen. De kan inte se varandras innehåll. Om vuxna familjemedlemmar behöver mer utrymme eller vill ha en egen iCloud-lagring kan de välja en egen lagringsplan och ändå fortsätta att ingå i familjen.

Dela platsinformation och hitta enheter

Personer som ingår i familjegruppen kan dela platsinformation och hjälpa andra familjemedlemmar hitta enheter som tappats bort.

Se var alla i familjen håller hus

Med familjedelning kan du dela din plats automatiskt med resten av familjen. Om du verkar komma för sent till en restaurang eller behöver ta reda på om ditt barn i tid till träningen behöver du bara använda appen Hitta min eller appen Meddelanden för att hålla koll på varandra.

När du vill skydda din integritet kan du tillfälligt sluta dela din plats i appen Hitta.

Hitta allas enheter

Det är lätt att hitta familjens borttappade enheter när alla kan hjälpa till. Med Familjedelning och Hitta min [enhet] kan hela familjen hjälpa till att leta rätt på en borttappad enhet. Deras enheter visas i en lista i Hitta min-appen och på iCloud.com. På så sätt är det enklare än någonsin att hitta en borttappad eller stulen iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac.

Konfigurera föräldrakontroller för barn och tonåringar

Har du barn eller tonåringar kan vuxna eller förmyndare ställa in gränser för innehåll, godkänna hämtningar och inköp och ordna Apple Cash med Familjedelning. Börja med att skapa ett Apple-ID för varje barn och lägg sedan till dem i gruppen i Familjedelning.

Begränsa inköpen med Be om köp

Be om köp är aktiverat som standard för barn under 13 år.* När ett barn försöker göra ett köp med Be om köp skickas en avisering till samordnaren som kan granska inköpet och godkänna eller neka det. Det gäller både för köp och kostnadsfria hämtningar.

De frågar om de kan köpa

Innan dina barn handlar måste de be om ditt tillstånd.

Du kan svara var du än är

En notis visas på din enhet. Se vad de vill köpa och svara enkelt med ett ja eller nej.

Ställ in Apple Cash för barn eller tonåringar

Med Apple Cash Family kan du ordna ett Apple Cash-konto åt ditt barn eller din tonåring så att de kan skicka eller ta emot pengar i Meddelanden och göra inköp med Apple Pay. När du har ställt in Apple Cash åt dina barn kan du se och begränsa deras pengautlägg.

Läs hur du ställer in Apple Cash Family

Konfigurera Apple Watch åt ett barn

Hjälp barnen hålla kontakt med övriga familjen med bara en Apple Watch. Familjeinställning innehåller Skoltid som ser till att barnet slipper distraktioner under skoltimmarna. Be om köp gör det möjligt för dig att godkänna eller neka inköp och du kan också ställa in vilka ditt barn kan skicka meddelanden till.

Läs hur du ställer in en Apple Watch åt en familjemedlem.

Se hur din familj använder sina enheter

Använd Skärmtid för att se rapporter och justera inställningar för barnen i gruppen i Familjedelning när som helst från din egen enhet.

Läs hur du använder Skärmtid på iOS och Skärmtid på macOS.

Ålder varierar beroende på land eller region

Läs mer

För Familjedelning krävs att du loggar in med ett personligt Apple-ID i iCloud. Om din familj har delade inköp aktiverat kan appar, musik, filmer, tv-program och böcker hämtas på upp till tio enheter per konto, varav fem kan vara datorer.

iOS 8 och OS X Yosemite eller senare krävs för att ställa in eller gå med i en grupp för Familjedelning och rekommenderas för att alla funktioner ska fungera som de ska. Allt innehåll kan inte väljas för delning. Innehåll kan döljas av familjemedlemmar. Dolt innehåll är inte tillgängligt för hämtning. Uppmaningen Be om köp visas inte för innehåll som hämtas från familjemedlemmar eller som skaffas via inlösningskoder.