Familjedelning

Dela dina favoritsaker med dina favoritpersoner.

Familjedelning gör det enkelt för upp till sex familjemedlemmar att dela köp från App Store och köp av musik, film, tv och böcker, en Apple Music-familjeprenumeration, Apple Arcade-prenumeration, Apple News+-prenumeration, Apple TV+-prenumeration och iCloud-lagringsplan – allt utan att dela varandras Apple-konton. Det innehåller möjligheten att ställa in ett Apple-ID för barn, ställa in behörigheter via fjärranslutning med Skärmtid och att godkänna köp och hämtningar från förälderns enhet. Din familj kan även dela ett fotoalbum, kalender och påminnelser och också hitta varandras enheter om de försvinner.

Bli mer organiserad.

En vuxen i familjen blir familjesamordnare och väljer en funktion som din familj delar på och bjuder in familjemedlemmar. När familjemedlemmar går med ställs Familjedelning in automatiskt på deras enheter. Om du sedan vill lägga till flera tjänster att dela med din familj kan samordnaren uppdatera inställningarna för Familjedelning när som helst.

Det är enkelt att komma igång.

Det går att använda Familjedelning på en iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 8 eller senare, Mac med OS X Yosemite eller senare eller PC med iCloud för Windows

• På din iPhone, iPad eller iPod touch går du till Inställningar > [ditt namn]. Tryck sedan på Ställ in Familjedelning > Kom igång och följ stegen på skärmen.
  • På en Mac med macOS Catalina eller senare väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar och klickar sedan på Familjedelning. Tryck Nästa och bekräfta sedan det Apple-ID som du vill använda till Familjedelning. Följ sedan stegen på skärmen. På en Mac med macOS Mojave eller tidigare väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar, klickar på iCloud och sedan Ställa in Familjedelning och följer sedan instruktionerna på skärmen.

Du kan även ställa in Familjedelning på din iPhone, iPad eller iPod touch när du registrerar dig för en Apple Music-familjeprenumeration, Apple Arcade-prenumeration, Apple News+-prenumeration, Apple TV+-prenumeration eller när du köper en iCloud-lagringsplan som du tänker dela med din familj.

Familjens alla inköp, på familjens alla enheter.

När du ställer in delade köp blir alla låtar, album, filmer, tv-program, böcker och appar som familjemedlemmarna har köpt direkt tillgängliga för alla andra i gruppen. Samma sak gäller förstås även för alla nya inköp. Innehållet dyker automatiskt upp på sidan Köpt i App Store, iTunes Store eller Apple Books för alla familjemedlemmar. Välj helt enkelt vems samling du vill söka i. Därefter kan du hämta eller spela upp önskat innehåll. Andra familjemedlemmar kan komma åt din samling på precis samma sätt. Om du vill att några köp ska vara privata kan du välja att dölja enskilda objekt eller välja att inte dela dina köp i inställningarna för Familjedelning.

Köp inuti program kan inte delas med dina familjemedlemmar. Läs mer om de olika typerna av innehåll du kan dela.

Det är enkelt att handla. Och att införa begränsningar.

Med delade köp debiteras familjesamordnarens konto för alla nya köp från App Store och av musik, filmer, tv och böcker som familjen gör. Men samordnaren kan ändå få sista ordet. Du behöver bara att aktivera Be om köp för barnen i familjen. Varje gång ett barn påbörjar ett köp skickas en notis till samordnaren som kan granska hämtningen och godkänna eller avvisa köpet direkt från sin enhet. Det gäller både för köp och kostnadsfria hämtningar.

De frågar om de kan köpa

Innan dina barn handlar måste de be om ditt tillstånd.

Du kan svara var du än är

En notis visas på din enhet. Se vad de vill köpa och svara enkelt med ett ja eller nej.

Dela en iCloud-lagringsplan med din familj.

Nu kan du dela en iCloud-lagringsplan med hela familjen. Välj en lagringsplan med 200 GB eller 2 TB för att ge alla så mycket utrymme att de kan lagra bilder, videor, dokument med mera. Det är enkelt att se hur mycket alla använder och du kan uppgradera till en större plan när som helst. Läs mer om iCloud-lagringsplaner.

När du delar en lagringsplan får andra familjemedlemmar inte tillgång till ditt innehåll om du inte väljer att dela det. Och om vuxna familjemedlemmar behöver mer utrymme eller vill ha en egen iCloud-lagring kan de välja en egen lagringsplan och ändå fortsätta att ingå i familjen.

Dela prenumerationer med alla i din familj.

Med Familjedelning kan du dela en Apple Music-familjeprenumeration, Apple Arcade-prenumeration, Apple News+-prenumeration och Apple TV+-prenumeration – allt utan att dela varandras konton. Familjesamordnaren kan bjuda in familjemedlemmar att dela en av dessa prenumerationer via Meddelanden. Tryck bara på Bjud in via Meddelanden, ange familjemedlemmens namn eller telefonnummer och tryck på Skicka. Mottagaren kan acceptera inbjudan genom att öppna inbjudan och sedan trycka Gå med i familj.

Du kan hantera dina Familjedelningsprenumerationer under Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning.

Apple Music-familjeprenumeration

Med en Apple Music-familjeprenumeration kan din familj få obegränsad åtkomst till Apple Music på sina enheter. Alla får full tillgång till Apple Music-katalogen med över 50 miljoner låtar. Och varje familjemedlem får sitt eget personliga musikbibliotek och musikrekommendationer baserat på vad de tycker om att lyssna på. All världens musik för hela familjen.

Apple Arcade

När du prenumererar på Apple Arcade får du obegränsad tillgång till en utvald samling med över 100 nya spel på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac och Apple TV. Med Familjedelning kan upp till sex familjemedlemmar få tillgång.

Apple News+

Med en Apple News+-prenumeration får din familj tillgång till hundratals tidskrifter, populära dagstidningar och digitala premiumpublikationer i News-appen på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Apple News+ är endast tillgängligt i Australien, Kanada, Storbritannien och USA.

Apple TV+

När du prenumererar på Apple TV+ får du originalberättelser från de mest kreativa skaparna inom tv och film, on-demand och utan reklamavbrott. Nya originalserier och originalfilmer läggs till varje månad och du kan titta på Apple TV+ på alla dina enheter med Apple TV-appen.

Dela platsinformation och hitta enheter

Personer som ingår i familjegruppen kan dela platsinformation och hjälpa andra familjemedlemmar hitta enheter som tappats bort.

Se var alla i familjen håller hus.

Med Familjedelning kan du börja dela din plats med resten av familjen automatiskt. Om du verkar komma för sent till en restaurang eller behöver ta reda på om ditt barn kom i tid till träningen behöver du bara använda appen Hitta min eller appen Meddelanden för att hålla koll på varandra.

När du vill skydda din integritet kan du tillfälligt sluta dela din plats genom att stänga av Dela min plats i appen Hitta.

Hitta allas enheter.

Det är lätt att hitta familjens borttappade enheter när alla kan hjälpa till. Med Familjedelning och Hitta min [enhet] kan hela familjen hjälpa till att leta rätt på en borttappad enhet. Deras enheter visas i en lista i appen Hitta min och på iCloud.com. På så sätt är det enklare än någonsin att hitta en borttappad eller stulen iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac.

Håll familjen uppdaterad.

När du ställer in din familj skapas ett delat album automatiskt i appen Bilder på alla familjemedlemmars enheter. Alla kan lägga till bilder, videor och kommentarer i albumet när de vill och få notiser när någon i familjen lägger till något nytt.

Familjedelning skapar även en familjekalender där alla kan visa, lägga till eller ändra händelser och möten samt få notiser när något ändras. Alla kan dessutom använda appen Påminnelser för att skicka tids- eller platsbaserade notiser till de andra i familjen. Så när det är dags för skolfotografering, pizzakväll eller en tur till stranden vet alla om det.

Om du inte vill dela familjens fotoalbum, kalender eller påminnelser kan du avregistrera dig från dem direkt på din enhet eller på iCloud.com.

Se hur din familj använder sina enheter.

Med Familjedelning kan du dela musik, filmer, appar och mer med familjen – och nu fungerar det även med Skärmtid i iOS ochmacOS. Du kan visa rapporter och justera inställningar för barnen i din familj när du vill, direkt från din enhet.

I iOS går du till Inställningar > Skärmtid och trycker på barnets namn om du redan ingår i en familjegrupp. Om du behöver skapa ett Apple-ID åt ditt barn går du till Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning > Skärmtid. I macOS väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar, klickar på Familjedelning och väljer sedan Skärmtid och trycker på ditt barns namn. Om du vill skapa ett Apple-ID till ditt barn väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar, klickar på Familjedelning och sedan Lägg till .

Eller om du vill komma igång med Familjedelning trycker du på Ställ in skärmtid för familjen och följer instruktioner för att lägga till ett barn och ställa in familjen. Du kan lägga till fler familjemedlemmar när du vill från inställningarna för Familjedelning.

Du måste vara familjesamordnare eller förälder/målsman för att kunna använda Skärmtid med Familjedelning i din familjegrupp i iOS 12 eller senare eller macOS Catalina. Barnet måste vara under 18 år och ingå i din familjegrupp med användning av ett eget Apple-ID samt ha iOS 12 eller senare eller macOS Catalina.

Barn under 13 år kan också ha ett konto.

Barn under 13 år kan ha sina egna Apple-ID:n. Som förälder eller vårdnadshavare kan familjesamordnaren skapa ett Apple-ID för ett barn och lägga till barnet i familjegruppen. Samordnaren kan begränsa det innehåll barn har tillgång till på en enhet genom Skärmtid i iOS eller Skärmtid i macOSBe om köp är aktiverat som standard för barn under 13 år.

Läs mer.

Familjedelning kräver ett personligt Apple-ID som är inloggat på iCloud. Om din familj har delade inköp aktiverat kan appar, musik, filmer, tv-serier och böcker hämtas på upp till tio enheter per konto, varav fem kan vara datorer.

iOS 8 och OS X Yosemite eller senare krävs för att ställa in eller gå med i en grupp för Familjedelning och rekommenderas för att alla funktioner ska fungera som de ska. Allt innehåll kan inte väljas för delning. Innehåll kan döljas av familjemedlemmar. Dolt innehåll är inte tillgängligt för hämtning. Uppmaningen Be om köp visas inte för innehåll som hämtas från familjemedlemmar eller som skaffas via inlösningskoder.