Så tar du en skärmbild på din iPhone, iPad och iPod touch

Läs om hur du tar en skärmavbild på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Ta en skärmbild

På en iPhone X eller senare

1. Tryck samtidigt på sidoknappen och volymhöjningsknappen. Släpp sedan båda knapparna.
  2. En miniatyr av skärmbilden visas i det nedre vänstra hörnet på iPhone-enheten. Tryck på miniatyren för att rita eller lägga till text med Märkning, eller tryck och håll ned miniatyren för att dela skärmbilden. Svep till vänster på miniatyren för att avfärda den.

På en iPad med Face ID

1. Tryck samtidigt på den övre knappen och volymhöjningsknappen. Släpp sedan båda knapparna.
  2. Tryck på miniatyren för att rita eller lägga till text med Märkning, eller tryck och håll ned miniatyren för att dela skärmbilden. Svep till vänster på miniatyren för att avfärda den.

På iPad-enheter som fungerar med Apple Pencil kan du svepa med din Apple Pencil från nedre hörnet på din iPad-skärm för att ta en skärmavbild.

På iPhone 8 eller tidigare, iPad och iPod touch

1. Tryck samtidigt på den övre knappen eller sidoknappen och hemknappen. Släpp sedan båda knapparna.
  2. En miniatyr av skärmbilden visas i det nedre vänstra hörnet på enheten. Tryck på miniatyren för att rita eller lägga till text med Märkning, eller tryck och håll ned miniatyren för att dela skärmbilden. Svep till vänster på miniatyren för att avfärda den.

Du hittar skärmbilden du precis tog, samt andra du tagit innan, genom att gå till Bilder > Album och trycka på Skärmavbilder.