Ansluta till äldre AFP-tjänster

Läs om hur du aktiverar äldre autentiseringsmetoder för AFP-klienten i OS X Lion eller senare, så att du kan ansluta till äldre AFP-servrar.

Äldre, mindre säkra autentiseringsmetoder är inte aktiverade som standard i OS X Lion och senare. Du kan aktivera en eller fler av de här metoderna för äldre enheter eller protokoll genom att följa de här stegen:

1. Öppna Terminal.
  2. Kör följande kommandon:
    sudo chmod o+w /Library/Preferences sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_host_prefs_version -int 1

3. Skapa en AFP-anslutning till ett annat system så att inställningsfilen för AFP-klienten fylls i med standarduppsättningen med värden. Obs! Du måste ansluta som en registrerad användare, inte som en gäst.
  4. Kör följande kommando för att visa en lista med inaktiverade metoder för användarautentisering (UAM):
    defaults read /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_disabled_uams

Som standard är de inaktiverade UAM "Cleartxt Passwrd", "MS2.0", "2-Way Randnum exchange" och "DHCAST128". Obs! Om ingen lista visas ska du starta om datorn och upprepa steg 3.
  5. Om du vill aktivera en av dessa UAM tar du bort den från listan med inaktiverade UAM. Följande kommando aktiverar exempelvis DHCAST128 genom att ta bort den från listan med inaktiverade autentiseringsmetoder:
    sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_disabled_uams -array "Cleartxt Passwrd" "MS2.0" "2-Way Randnum exchange"

6. När du har gjort de ändringar du vill återställer du behörigheten för mappen Preferences med följande kommando:
    sudo chmod o-w /Library/Preferences

Läs mer

Om du vill ångra ändringarna som beskrivs ovan kan du antingen radera filen /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient eller använda följande kommando för att inaktivera standarduppsättningen med äldre UAM på nytt:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_disabled_uams -array "Cleartxt Passwrd" "MS2.0" "2-Way Randnum exchange" "DHCAST128"