Om Mac OS X 10.4.10-uppdateringen (delta)

Mac OS X 10.4.10-uppdateringen (delta) uppdaterar Mac OS X version 10.4.9 till version 10.4.10 i Intel-baserade och PowerPC-baserade Mac-datorer. (Om du uppdaterar till Mac OS X 10.4.10 från en tidigare version av Mac OS X 10.4.x bör du läsa denna artikel.)

Viktigt: Läs detta innan du installerar

• Du kan råka ut för oväntade resultat om du har installerat modifieringar av systemprogramvaran från tredje part eller om du har modifierat operativsystemet på annat sätt. (Detta gäller inte installation av vanliga tillämpningsprogram.)

• Installationsprocessen bör inte avbrytas. Om ett strömavbrott eller något annat avbrott inträffar under installationen bör du använda det fristående installationsprogrammet (se nedan) från hämtningssidan Apple Downloads för att utföra uppdateringen.

• Om det uppstår problem under installationen, t.ex. Programuppdatering avslutas oväntat, bör du läsa denna artikel.

Installation

Uppdatera till Mac OS X 10.4.10 via Programuppdatering eller det fristående installationsprogrammet. Du behöver endast använda en av dessa metoder för att uppdatera din dator.

Programuppdatering

Programuppdatering kan öppnas via Apple-menyn och söker automatiskt efter senaste Apple-programvara med hjälp av Internet. (Det kan hända att Programuppdatering länkade dig till denna artikel så att du kan läsa mer om uppdateringen.) Om din dator inte är uppdaterad visas programuppdateringar för din dator som du kan installera härifrån. Observera att storleken på en viss uppdatering kan variera mellan olika datorer när den installeras via Programuppdatering. Kom också ihåg att vissa uppdateringar måste installeras före andra och att du därför bör köra Programuppdatering flera gånger för att se till att du har alla tillgängliga uppdateringar.

Fristående installationsprogram

Hämta installationsprogrammet för uppdateringen och kör det manuellt. Detta alternativ är praktiskt när du behöver uppdatera flera datorer och inte vill hämta uppdateringen fler än en gång. Det finns två versioner av den fristående uppdateringen på sidan Apple Downloads: delta och combo.

• Delta-uppdateringen för PowerPC- och Intel-baserade Mac-datorer (beskrivs i denna artikel som du läser nu) uppdaterar Mac OS X 10.4.9 till 10.4.10.

• Combo-uppdateringen (beskrivs i denna artikel) uppdaterar Mac OS X 10.4, 10.4.1, 10.4.2, 10.4.3, 10.4.4, 10.4.5, 10.4.6, 10.4.7, 10.4.8 eller 10.4.9 till 10.4.10.

Vad ingår?

Följande förbättringar gäller både Intel- och PowerPC-baserade Mac-datorer om inget annat anges:

Bluetooth

• Åtgärdar ett problem där Bluetooth-hörlurar kan uppträda som tillgängliga enheter för utmatning av ljud på inställningspanelen Ljud efter att de har tagits bort från Bluetooth-inställningarna.

Tredje part

• Lägger till stöd för avkodning av RAW-bilder för följande kameror: Panasonic DMC-LX1, Panasonic DMC-LX2, Leica M8, Leica D-LUX 2, Leica D-LUX 3, Fuji S5 Pro, Nikon D40x och Canon EOS 1D Mk III.

• Löser ett problem där vissa DNG-kan verka vara färgade eller förvrängda.

• Förbättrar kompatibiliteten med Mathematica 6 i 64-bitars Mac-datorer.

USB

• Förbättrar tillförlitligheten vid användning av IR-fjärrkontrollen efter uppvaknande efter vila.

• Förbättrar tillförlitligheten vid montering av externa USB-hårddiskar.

• Löser ett problem där en TomTom GO 910 eventuellt inte kan identifieras när den är ansluten till en Intel-baserad Mac via USB.

Övrigt

• Förbättrar reaktionen när tangentkombinationen kontroll-mata ut används för att visa dialogrutan för avstängning.

• Åtgärdar ett specifikt problem där användare som importerar video från en DV-kamera kan råka ut för borttappade bildrutor.

• Omfattar Apples senaste säkerhetsuppdateringar.

• Åtgärdar ett problem med kalenderberäkningar i vissa program.

• Åtgärdar ett problem med avrundning av decimaltal för visning i vissa program.

• Åtgärdar ett problem i Motion i Intel-baserade Mac-datorer, där viss strukturförsämring kan uppstå i Motion om VRAM-minnet är fullt.

Viktigt: Information om produkter som inte tillverkas av Apple tillhandahålls endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation från Apple. Kontakta leverantören om du vill veta mer.