Mac Pro (mitten av 2012 och tidigare): Vanliga frågor om Mac Pro RAID-kortet och Xserve RAID-kortet

Det här dokumentet innehåller vanliga frågor om Mac Pro RAID-kortet och Xserve RAID-kortet samt svar på frågorna.

Frågor som besvaras i det här dokumentet:

Fråga: Vad är ett Mac Pro RAID-kort och ett Xserve RAID-kort?

Svar: Mac Pro RAID-kortet och Xserve RAID-kortet är interna RAID-lösningar för Mac Pro respektive Xserve. Det finns två versioner av varje kort. Den ena versionen släpptes i april 2009 och den andra i slutet av 2007. Information om hur du tar reda på vilken version du har finns i Mac Pro RAID-kort: Identifiering och kompatibilitet eller Xserve RAID-kort: Identifiering och kompatibilitet.

Fråga: Går det att byta enheterna under drift?

Svar: Alla hårddiskar i Xserve-produktserien går att byta under drift. Ingen hårddisk i Mac Pro-produktserien går att byta under drift.

Fråga: Behövs det särskild mjukvara för att hantera ett Mac Pro RAID-kort eller ett Xserve RAID-kort?

Svar: Vid normal hantering kan du använda RAID-verktyget (finns i /Program/Verktygsprogram) eller kommandot raidutil. Mer information finns i användarhandboken eller man raidutil.

Fråga: Hur fjärrhanterar jag RAID-kortet?

Svar: Du kan hantera RAID-kortet genom att använda Apple Remote Desktop för åtkomst till RAID-verktyget, eller genom ett kommandoradsgränssnitt för fjärrinloggning, till exempel ssh eller raidutil.

Fråga: Mitt Mac Pro RAID-kort är konfigurerat med RAID 5 för fyra enheter och det lediga diskutrymmet är mindre än jag förväntade mig. Varför?

Svar: Det är en normal och förväntad situation. Den totala effektiva kapaciteten minskar på grund av hur informationen fördelas på RAID 5-uppsättningen med fyra enheter. Mer information finns i Mac Pro RAID-kort: Annan kapacitet än förväntat för RAID 5-konfigurationer med fyra enheter.

Fråga: Varför syns inte hårddiskarna när datorn startar?

Svar: Det är viktigt att du använder den mjukvara som medföljde datorn. Kontrollera att kortet fungerar genom att starta från den installationsskiva som medföljde datorn.

Fråga: Hur vet jag om det är något problem med RAID-systemet?

Svar: En dialogruta med ett varningsmeddelande visas på huvudskärmen när en användare loggar in. Dialogrutan innehåller en kortfattad beskrivning av problemet och ett alternativ för att öppna RAID-verktyget.

Fråga: Vilka enheter har stöd för Mac Pro RAID-kortet och Xserve RAID-kortet?

Svar: Endast SATA-enheter från Apple samt Promise SAS-enhetsmoduler på 450 GB som säljs via Apple Store är kompatibla med Mac Pro RAID (tidigt 2009) och Xserve RAID (tidigt 2009). Apples SAS-enhetsmoduler på 300 GB är kompatibla med Mac Pro RAID-kortet (sent 2007) och Xserve RAID-kortet (tidigt 2007). Enheterna måste antingen alla vara av typen SATA (Serial ATA) eller alla vara av typen SAS (Serial Attached SCSI). SSD-enhetsmoduler rekommenderas inte för användning med Apple RAID-kortet, eftersom de har ett inbyggt cacheminne och därför inte skyddas av det batteriförsörjda cacheminnet på RAID-kortet.

Fråga: Varför visas en gul lampa och statusen ”Write cache disabled” (skrivcacheminnet inaktiverat) i RAID-verktyget?

Svar: Skrivcacheminnet inaktiveras automatiskt så att inga data kan skrivas till RAID-volymerna när batteriladdningen inte räcker för att cachelagra data i 72 timmar. Meddelandet brukar visas när ett RAID-kort används första gången, när batteriets konditioneringscykel startar (var tredje månad) eller när en dator med ett installerat RAID-kort stängs av under längre tid.

Om ditt RAID-korts fasta mjukvara är M-2.0.3.3 eller senare, eller E-1.2.2.4 eller senare, kan du använda RAID-verktyget för att tvångsaktivera skrivcacheminnet medan batteriet konditioneras automatiskt. Varning! Om du aktiverar skrivcacheminnet innan batteriet är fullständigt laddat kan data gå förlorade om strömförsörjningen till datorn avbryts.

Fråga: Hur ofta konditioneras batteriet automatiskt?

Svar: Vid normal användning konditioneras batteriet automatiskt ca var tredje månad. Datumet för den senast utförda konditioneringscykeln visas i avsnittet för hårdvaru-RAID i Apple Systeminformation. Under en konditioneringscykel laddas batteriet ur och laddas sedan upp fullständigt, vilket bibehåller batteritiden. Det är viktigt att låta konditioneringscykeln slutföras, det vill säga att inte stänga av eller starta om datorn under en pågående cykel.

Fråga: Hur stor effekt i watt drar Mac Pro RAID-kortet från PCI Express-bussen?

Svar: Mac Pro RAID-kortet drar högst 26 W.

Fråga: Varför visas varningsmeddelandet ”The Apple RAID Card installed in your system requires your attention” (Apple RAID-kortet som är installerat i datorn kräver din uppmärksamhet) när datorn har startats om?

Svar: När Xserve eller Mac Pro startas om visas en dialogruta där du blir ombedd att ta bort varningsmeddelandet, om du inte har tagit bort samtliga varningsmeddelanden tidigare i RAID-verktyget. Dialogrutan visas inte vid start efter att alla meddelanden har tagits bort.

Fråga: Varför försätts inte datorn i viloläge?

Svar: Det ursprungliga RAID-kortet har inte stöd för viloläge. RAID-kortet som lanserades 2009 har stöd för viloläge under vissa förhållanden, enligt beskrivningen i RAID-kort (tidigt 2009): Aktivera viloläget.

Fråga: Varför går det inte att installera Boot Camp på min Mac Pro eller Xserve där RAID används?

Svar: Boot Camp stöder inte installation av Windows på en Mac med en hårdvaru- eller mjukvarubaserad RAID (Redundant Array of Independent Drives). Boot Camp stöds inte på Xserve med eller utan installerat Xserve RAID-kort.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.