iPhone 16 Plus – Övre högtalare

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande delar innan du börjar:

iPhone med mmWave

iPhone utan mmWave

Verktyg

1. Vridmomentnyckel (orange, 0,85 kgf cm) (923-08131)

2. Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm) (923-0448)

3. JCIS-bit för fast nyckel (923-0246)

4. Nylonpetverktyg (svart) (922-5065)

5. ESD-säker pincett

Se en fullständig lista över verktyg som krävs vid alla reparationer.

Borttagning

Obs! Antennen till baksidans glas 1 (för mmWave-modeller) eller mellanlägget (för modeller utan mmWave) måste överföras till den nya övre högtalaren.

1. Dra bort skyddsskiktet från den övre högtalaren.

2. Ta bort de sju stjärnskruvarna från den övre högtalaren med en vridmomentnyckel och JCIS-biten. Lägg skruvarna åt sidan.

3. Lyft bort ändarna på antennflexkabeln till baksidans glas 1, kameraflexkabeln och den övre högtalarens flexkabel från kontakterna.

• Obs! Om iPhone-enheten inte har en mmWave-antenn lyfter du bort ändarna på kameraflexkabeln och den övre högtalarens flexkabel från kontakterna.

4. Använd en ESD-säker pincett för att ta tag i fästfliken på den nedre högra kanten av antennen till baksidans glas 1 (för modeller med mmWave-antenn) eller mellanlägget (för modeller utan mmWave-antenn) och börja försiktigt dra ut fliken. Vrid fästfliken runt pincetten och fortsätt sedan att dra och vrida tills antennen är fri. Lägg antennen eller mellanlägget åt sidan för återmontering.

5. Ta ut den övre högtalaren ur höljet.

Återmontering

1. Placera den nya övre högtalaren i höljet.

2. Tryck ändarna på den övre högtalarens flexkabel och kameraflexkabeln mot kontakterna.

3. Använd den orange vridmomentnyckeln och JCIS-biten för att sätta fast följande tre nya stjärnskruvar i den övre högtalaren:

• Två stjärnskruvar (923-11185) (1)

• En stjärnskruv (923-11207) (2)

4. Skruva i följande fyra nya stjärnskruvar i den övre högtalaren med den blå vridmomentnyckeln och JCIS-biten:

• Tre stjärnskruvar (923-11182) (3)

• En stjärnskruv (923-11201) (4)

5. Använd en ESD-säker pincett för att avlägsna fästmaterialet från antennen till baksidans glas 1 eller mellanlägget.

• null Var försiktig! Om antennen till baksidans glas 1 skadas avbryter du reparationen och byter ut iPhone-enheten.

6. Dra bort skyddsskiktet från fästmaterialet på den nya övre högtalaren.

7. Placera antennen till baksidans glas 1 eller mellanlägget genom att anpassa den med den övre högtalarens övre vänstra hörn. För mmWave-modeller trycker du änden av antennflexkabeln till baksidans glas 1 mot kontakten. Tryck slutligen antennen till baksidans glas 1 eller mellanlägget mot den övre högtalaren i 15 sekunder.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: