Betala med avbetalningar med Apple Pay

Betala för ditt köp med avbetalning när du checkar ut med Apple Pay, online och i appar på din iPhone eller iPad.

För att vara berättigad att betala med avbetalning med Apple Pay online och i appar behöver du:

Så här fungerar det

Köp nu, betala senare (BNPL) och månatliga avbetalningslån gör att du kan köpa utan att behöva göra hela betalningen i förskott. Dessa avbetalningslån gör att du kan finansiera ett köp och betala tillbaka det i fasta avbetalningar över tid. Du kan nu köpa med avbetalning när du betalar med Apple Pay online och i appar på din iPhone eller iPad och väljer det alternativ för betala senare som fungerar för dig.* Avbetalningserbjudanden är tillgängliga på betal- och kreditkort som stöds från banker och avbetalningsleverantörer.

Om ditt kort stöder delbetalningar kommer du att se ett Betala senare-tips under ditt kort när du checkar ut med Apple Pay online och i appar. Vissa banker och avbetalningsleverantörer kan kräva att du fyller i en ansökan för att få behörighet och godkännande.

Göra ett köp med avbetalning

1. Tryck på knappen för Apple Pay eller välj Apple Pay som din betalningsmetod.

2. Tryck på ett kort som stöder betala senare. Om du vill se om ditt standardkort stöder betalning senare tittar du efter tipset Betala senare under kortet. Om du vill använda ett annat kort trycker du på Ändra betalningsmetod eller Andra kort och Betala senare-alternativ.

”Betala i sin helhet-” och ”Betala senare-” tips på det valda betalkortet.
  3. Tryck på Betala senare på skärmen Betalningsalternativ.

4. Om det godkänns ser du de avbetalningsplaner som är tillgängliga för ditt köp från din kortutgivare.

5. Välj den betalningsplan som du vill använda. Granska detaljerna i planen, inklusive eventuella villkor.

6. Tryck på Godkänn och Fortsätt.

7. Bekräfta betalningen med Face ID, Touch ID eller din lösenkod.

Köp som görs med avbetalning kommer att märkas Pay Later i din transaktionshistorik i Plånbok. Du kan trycka på en transaktion för att se mer information om ditt köp och för att besöka kortleverantörens app eller webbplats för att hantera din avbetalningsplan eller ditt lån.

Ansöka om och använda ytterligare betala senare-alternativ

När det är tillgängligt kan du ansöka om ett avbetalningslån för ditt Apple Pay-köp från en avbetalningsleverantör som stöds i kassan.

1. Tryck på knappen för Apple Pay eller välj Apple Pay som din betalningsmetod.

2. Tryck på Andra kort och Betala senare-alternativ. Om det finns tillgängliga alternativ kommer de att listas under Fler betala senare-alternativ.

3. Tryck på Ställ in bredvid alternativet betala senare som du vill använda.

Skärmen Betalningsmetod. Tillgängliga betala senare-leverantörer listas under Fler betala senare-alternativ.
  4. Information om avbetalningsleverantören kommer att visas. Tryck på Fortsätt till [Leverantörens namn] för att bli överförd till avbetalningsleverantören och följ instruktionerna för att slutföra din ansökan om avbetalningslån.

5. Om din ansökan godkänns och du väljer ett avbetalningserbjudande för ditt köp kommer ett kort att läggas till i Plånbok-appen för att slutföra köpet med Apple Pay.

6. När kortet har ställts in för Apple Pay bekräftar du betalningen med Face ID, Touch ID eller din lösenkod.

Du har ett kort från avbetalningsleverantören i Plånbok-appen som du kan använda för framtida berättigade Apple Pay-köp.

Om du inte ser alternativ för att betala senare

• Ditt kort stöder inte att betala senare.

• Transaktionsbeloppet kan vara under det lägsta inköpsbeloppet, eller över det högsta inköpsbeloppet som tillåts för kortprogrammet.

• Valutan för ditt köp stöds inte av kortutgivaren.

• Vissa typer av köp kanske inte stöds, till exempel prenumerationer.

Kontakta din kortutgivare för att kontrollera behörighet och ta reda på om ditt kort är kompatibelt med delbetalning.

Hur man hanterar orderjusteringar, returer eller återbetalningar

När du delbetalar med Apple Pay kan du göra ändringar i din beställning på samma sätt som du gör för andra kortköp du gör med Apple Pay.

Alla avbetalningserbjudanden, planer och lån tillhandahålls av kortutgivaren och är föremål för kortutgivarens behörighetskrav och godkännande. Kontakta kortutgivaren för frågor eller frågor om avbetalningar, betalningar och hantering av din avbetalningsplan.

* Alla lån erbjuds av din utlåningsleverantör och är föremål för utlåningsleverantörens behörighetskrav och godkännande, såväl som andra låneleverantörsvillkor. Inte tillgängligt på alla marknader och kanske inte tillgängligt för alla typer av köp, såsom prenumerationer och återkommande transaktioner. Kan behöva ett berättigat kort. Den här funktionen är endast tillgänglig med Apple Pay online och i appar, på iPhone eller iPad. Finns inte i butik. Mjukvarukrav gäller. För att säkerställa att du har alla funktioner i denna produkt uppdaterar du din enhet till den senaste mjukvaruversionen.Beroende på ditt kort, för att undvika att betala av ditt lån i förtid, kan du behöva justera hur du betalar räkningen för kortet. Hela ditt lån kan till exempel återspeglas i kontoutdraget på ditt kort, och att betala ditt kontoutdrag (istället för till exempel den lägsta betalningen eller ett justerat saldo) skulle betala av hela ditt lån i förtid. Kontakta kortutfärdaren för mer information.

Apple Pay är en tjänst som tillhandahålls av vissa Apple-dotterbolag, enligt vad som anges av Apple Pay och integritet. Varken Apple Inc. eller dess dotterbolag är en bank. Alla kort som används med Apple Pay erbjuds av kortutgivaren.