Organisera påminnelser på iPhone eller iPad

Använd listor och taggar i appen Påminnelser för att organisera dina påminnelser. Få mer gjort med verktyg som inköpslistor, där du kan kategorisera varor automatiskt, eller med mallar som gör det enkelt att spara och återanvända listor.

Skapa, ändra och gruppera påminnelselistor

Lägg till listor för att hantera olika delar av livet, som jobbet eller skolan, eller skapa en inköpslista med kategorier för varor.

Skapa en lista

1. Öppna appen Påminnelser och tryck sedan på Lägg till lista. Om du tillfrågas väljer du det konto som du vill använda.

2. Ange ett namn för listan.

3. Anpassa listan genom att välja en färg och en symbol eller emoji som gör att du känner igen den med ett ögonkast. Du kan också göra listan till en smart lista.

När du skapar en ny lista kan du anpassa den. Välj saker som en symbol eller ett namn, eller använd verktyg som mallar och smarta listor.
  4. Tryck på Klar.

Symboler är bara tillgängliga för listor som du har skapat i ditt iCloud-konto.

Ändra en lista

1. Tryck på listan som du vill redigera och tryck sedan på knappen MerNo alt supplied for Image.

2. Tryck på Visa listinformation.

3. Ändra listans namn, färg eller symbol.

4. Tryck på Klar.

Gruppera listor

Listor kan ordnas i grupper. Du kan till exempel skapa en grupp med namnet Arbete som innehåller alla dina jobbrelaterade listor.

1. Tryck och håll ned på en lista. Dra sedan listan till en annan lista.

2. Ge den nya gruppen ett namn.

3. Tryck på Skapa.

Flytta en påminnelse till en annan lista

1. Tryck på en lista och tryck sedan på påminnelsen som du vill flytta.

2. Tryck på knappen Redigera detaljerNo alt supplied for Image.

3. Tryck på Lista och välj sedan listan dit du vill flytta påminnelsen.

4. Tryck på Klar.

Du kan också dra en påminnelse till en annan lista:

1. Tryck och håll ned påminnelsen med ett finger.

2. Medan du håller ned påminnelsen trycker du på knappen Listor för att gå tillbaka till dina listor.*

3. Släpp påminnelsen på listan dit du vill flytta den.

4. Du flyttar flera påminnelser genom att trycka på en och hålla ned. Sedan använder du ett annat finger för att trycka på de övriga som du vill ta med.

* Om du använder en iPad fortsätter dina listor att vara synliga, så du kan helt enkelt dra påminnelser mellan listorna.

Ändra ordningen för påminnelser i en lista

Tryck och håll ned en påminnelse och dra den sedan dit du vill att den ska visas i listan. Se till att placera den mellan påminnelser. Om du drar den ovanpå en påminnelse, blir den en deluppgift.

Om påminnelsen du drar även har deluppgifter flyttas de också med.

Skapa och använda listmallar

I iOS 16, iPadOS 16 och senare kan du spara en lista som mall och använda den för rutiner, packlistor och annat. Du kan dela din mall och hämta mallar som andra delar med dig.

Göra en lista till en mall

1. I appen Påminnelser öppnar du listan som du vill använda som en mall.

2. Tryck på Mer-knappenIngen bildtext för denna bild.

3. Tryck på Spara som mall.

4. Välj namn på mallen och tryck sedan på Spara.

När du har gjort en mall kommer ändringar som du gör i listan inte att påverka mallen.

Läs hur du delar mallar med andra. Du behöver ha Påminnelser och iOS 16, iPadOS 16, macOS Ventura eller senare för att kunna hämta och använda mallar.

Redigera dina mallar

1. Tryck på knappen MerNo alt supplied for Image i appen Påminnelser.

2. Tryck på Mallar.

3. Tryck på infoknappenNo alt supplied for Image på mallen som du vill redigera.

4. Tryck på Redigera mall för att göra ändringarna. Eller tryck på Radera mall för att ta bort mallen.

5. Tryck på Klar eller Radera.

När du redigerar en mall som du har delat måste alla som du delat mallen med hämta den på nytt för att få uppdateringarna. Om du raderar en mall påverkas inte versioner av mallen som hämtats tidigare.

Skapa en lista från dina mallar

1. Tryck på knappen MerNo alt supplied for Image i appen Påminnelser.

2. Tryck på Mallar.

3. Tryck på den mall som du vill använda.

4. Skriv in ett namn på din nya lista och tryck sedan på Skapa.

Ordna listor med taggar

Med taggar är det lätt att ordna dina påminnelser automatiskt utifrån nyckelord. Du kan till exempel skapa en påminnelse om att köpa växtnäring med taggar som #ärenden #trädgårdsarbete eller #shoppa. Du kan också använda taggar tillsammans med befintliga listor du redan har för att söka efter och filtrera fram påminnelser i flera listor samtidigt.

Skapa en tagg

1. Tryck på taggknappenNo alt supplied for Image i verktygsfältet när du skapar eller redigerar en påminnelse.

2. Skriv ett nyckelord. En tagg får bara vara ett enda ord men du kan använda bindestreck och understreck för att göra längre taggnamn.

Du kan också lägga till en tagg direkt i påminnelsen genom att skriva tecknet #. Håll utkik efter förslag på taggar, även sådana som används i Anteckningar, ovanför tangentbordet medan du skriver.

Symboler är bara tillgängliga för påminnelser som du har skapat på ditt iCloud-konto.

Visa påminnelser med vissa taggar med hjälp av taggbläddraren

Alla taggar som du skapar läggs automatiskt till som knappar i taggbläddraren längst ned i listvyn.

Se alla taggar som används i Påminnelser i taggbläddraren.

Tryck bara på en eller flera taggknappar i avsnittet Taggar så visas taggmärkta påminnelser i alla dina listor. Om du väljer fler än en tagg visas påminnelser som innehåller alla de valda taggarna.

I taggbläddraren visas alla taggar som just nu används i dina påminnelser. Om en tagg inte längre används visas den inte i taggbläddraren.

Lägg till en tagg i flera påminnelser på samma gång

1. Öppna en lista och tryck sedan på knappen MerNo alt supplied for Image.

När du visar en anteckning kan du trycka på knappen Mer för att visa fler alternativ.
  2. Tryck på Markera påminnelser och välj sedan de påminnelser du vill tagga.

3. Tryck på knappen Fler åtgärderNo alt supplied for Imageoch tryck sedan på Lägg till tagg.

Du kan lägga till taggar i enskilda påminnelser i en lista.
  4. Välj den eller de taggar du vill lägga till och tryck sedan på Använd.

Ta bort en tagg från en påminnelse

1. Tryck och håll ner på en tagg i en påminnelse.

2. Tryck på raderingssymbolen på tangentbordet.

Radera eller byta namn på en tagg

1. I taggbläddraren längst ned i listvyn trycker du på taggen du vill radera eller byta namn på.

2. Tryck på Mer-knappenIngen bildtext för denna bild.

3. Tryck på Radera tagg eller Byt namn på tagg.

4. Tryck på Radera för att bekräfta, eller skriv ett nytt namn och tryck på OK för att bekräfta.

Om du skapar en tagg på en enhet med iOS 15 eller iPadOS 15 eller senare, visas den som en tagg i Påminnelser på dina andra Apple-enheter med iOS 15, iPadOS 15 eller macOS Monterey eller senare. Om dina andra enheter använder en äldre mjukvaruversion ser du inte taggen om den inte är en del av påminnelsens titel eller anteckning, där du ser taggen som vanlig text.

När du delar en taggad påminnelse med någon som använder iOS 15, iPadOS 15 eller macOS Monterey eller senare, ser hen det taggade ordet, men det blir inte en faktisk tagg förrän hen konverterar det till en tagg. Om du försöker dela en taggad anteckning med någon som använder en äldre mjukvaruversion, ser hen inte taggen alls om den inte finns i påminnelsens titel eller anteckning, där hen ser taggen som vanlig text.

Använda smarta listor

I Påminnelser finns inbyggda smarta listor som ger en snabb överblick över alla påminnelser i dina listor. Du kan också skapa egna smarta listor som automatiskt samlar in påminnelser baserat på regler som du ställer in. Påminnelser som matchar tagg- och filterkraven i en smart lista läggs automatiskt till i den listan.

Smarta listor kan bara användas för listor som du har skapat på ditt iCloud-konto.

Visa påminnelser i utvalda smarta listor

På huvudskärmen i appen Påminnelser visas inbyggda smarta listor som automatiskt kan ordna dina påminnelser i snabbvyer:

• Idag visar alla dina påminnelser som du har markerat som uppgifter för idag. Här visas också påminnelser som är försenade.

• Schemalagda visar alla dina påminnelser som har ett klardatum – i förfluten tid, idag och i framtiden.

• Flaggade visar alla dina påminnelser som du har tilldelat en flagga.

• Alla visar alla påminnelser, ordnade efter lista.

Smarta listor innehåller påminnelser från alla dina anpassade listor. I de smarta listorna Schemalagt, Alla och Flaggat kan du trycka på knappen MerNo alt supplied for Image och välja Visa slutförda för att inkludera dina slutförda påminnelser.

Du kan också se de smarta listorna Tilldelad till mig och Siri-förslag. Tilldelad till mig visar alla dina påminnelser i delade listor som har tilldelats dig. Siri-förslag visar föreslagna påminnelser som du kan skapa baserat på din Mail och Meddelanden.

Skapa egna smarta listor

1. Tryck på Lägg till lista på huvudskärmen i appen Påminnelser.

2. Välj ett iCloud-konto om du uppmanas till det. Skriv ett namn på listan och tryck sedan på Gör till smart lista.

När du skapar en ny lista kan du välja att göra den till en smart lista i alternativen för Listtyp.
  3. Välj taggar som du vill använda för den här listan. Du kan också trycka på något av följande filter för att ställa in dem.

När du skapar en smart lista kan du lägga till filter, som påminnelser om förfallodatum.
    • Datum: Lägg till påminnelser i listan med utgångsdatum inom ett visst intervall, där du anger datumen eller ett relativt intervall, till exempel nästa vecka eller under de senaste två månaderna.

• Tid: Lägg till påminnelser i listan med utgångsdatum vid vissa tider, till exempel morgon, eftermiddag, kväll eller natt.

• Plats: Lägg till påminnelser i listan som matchar en viss plats.

• Flagga: Lägg till påminnelser i listan som är flaggade.

• Prioritet: Lägg till påminnelser i listan som har samma prioritet: Hög, medel eller låg.

4. Anpassa listan genom att välja en färg och en symbol eller emoji som gör att du känner igen den med ett ögonkast.

5. Tryck på Klar.

Du kan också göra om vanliga listor1 till smarta listor:

1. Tryck på knappen MerNo alt supplied for Image medan du visar en påminnelselista.

2. Tryck på Visa listinformation.

3. Rulla ned under symbolerna och tryck sedan på Konvertera till smart lista.2

1. Du kan inte göra om en delad lista

2. När du har gjort om en vanlig lista till en smart lista kan du inte göra om den till en vanlig lista igen.