Lägga till en bostadslösenkod i Apple Plånbok på iPhone eller Apple Watch

Följ instruktionerna från ditt fastighetsbolag för att lägga till en bostadslösenkod för hyreshuset, bostadsrätten och andra gemensamma bostadsutrymmen i appen Plånbok.

Följande behövs om du vill lägga till en bostadslösenkod på iPhone eller Apple Watch:

• Senaste versionen av iOS eller watchOS.

• Ett Apple-ID inloggat på iCloud med tvåfaktorsautentisering aktiverat.

Endast hyreslägenheter och bostadsrätter som deltar har stöd för bostadsnycklar. Om du bor i en fastighet som deltar kan du behöva ett användarkonto hos fastigheten för att lägga till nyckeln i appen Plånbok. Kontakta fastighetsbolaget om du har frågor om deltagande eller ditt användarkonto.

Lägga till en bostadslösenkod på din iPhone för din hyreslägenhet eller bostadsrätt

1. Öppna appen, e-postmeddelandet, SMS:et eller den kommunikation du fått från fastighetsbolaget och följ instruktionerna för att lägga till nyckeln.

2. Tryck på Lägg till i Apple Plånbok.

Ingen bildtext för denna bild
  3. Följ instruktionerna på skärmen för att lägga till nyckeln.

Om du hyr eller äger flera bostäder i samma byggnad ska du kontakta fastighetsbolaget för att se om du kan lägga till en lösenkod för alla bostäder.

När du lägger till en nyckel aktiveras Expressläge automatiskt. Det gör att du bara behöver hålla enheten mot låset för att använda nyckeln.

Om du inte längre behöver nyckeln kan du läsa om hur du tar bort den från appen Plånbok.

Lägga till en lösenkod i Apple Watch

När du har lagt till nyckeln på iPhone läggs den automatiskt till i Apple Watch. Du kan också lägga till den manuellt.

1. Öppna Apple Watch-appen på din parkopplade iPhone.

2. Tryck på Plånbok och Apple Pay.

3. Tryck på knappen Lägg tillNo alt supplied for Image bredvid nyckeln.

Lägga till en tidigare tillagd bostadsnyckel

Om du får en ny enhet kan vissa bostadsnycklar som har lagts till tidigare läggas till igen direkt i appen Plånbok.

1. Öppna appen Plånbok på din iPhone.

2. Tryck på knappen Lägg tillIngen bildtext för denna bild.

3. Tryck på Tidigare kort.

4. Tryck sedan på bostadsnyckeln och följ instruktionerna på skärmen.

Använda bostadsnyckeln på iPhone eller Apple Watch

1. Håll den övre delen av din iPhone eller skärmen på din Apple Watch nära låset.

2. Om nyckeln ger åtkomst låses dörren upp. En bockmarkering och Klar visas på enheten.

Om du har stängt av Expressläge kan du använda bostadsnyckeln i appen Plånbok:

• Öppna appen Plånbok:

• iPhone med Face ID: Dubbeltryck på sidoknappen.

• iPhone med Touch ID: Lägg ditt finger på Touch ID-sensorn.

• Apple Watch: Dubbelklicka på sidoknappen.

• Välj din nyckel:

• iPhone: Tryck på ditt standardkort för att visa andra kort och nycklar. Tryck på nyckeln och autentisera med Face ID, Touch ID eller din lösenkod.

• Apple Watch: rulla ned för att hitta din nyckel.

• Håll den övre delen av din iPhone eller skärmen på din Apple Watch nära låset.

• Om nyckeln ger åtkomst låses dörren upp. En bockmarkering och Klar visas på enheten.

Om din iPhone behöver laddas

Beroende på iPhone-modell kan du använda bostadsnyckeln även om iPhone-batteriet är tömt.

Om du behöver hjälp med bostadsnyckeln

• Fastighetsbolaget kan inaktivera din nyckel. Om det sker kan du inte använda nyckeln på din enhet och du kan ta bort den från appen Plånbok

• Om din enhet försvinner eller blir stulen kan du markera enheten som förlorad. Åtgärden stänger automatiskt av alla kort och kuponger i appen Plånbok, inklusive din nyckel.

Ställa in en hemlösenkod på iPhone för ditt HomeKit-lås

I Home-appen kan du lägga till ett smartlås och ställa in en hemnyckel. Sedan kan du låsa upp dörren och dela åtkomst med gäster.