Lägga till en personalbricka i Plånbok

När du lägger till din personalbricka i Plånbok kan du använda din iPhone eller Apple Watch för att komma in på alla platser i kontorsbyggnaden där din fysiska bricka används.

Du måste ha följande för att lägga till en personalbricka på din iPhone eller Apple Watch:

• En iPhone 6s eller senare, eller en Apple Watch Series 3 eller senare, med den senaste versionen av iOS eller den senaste versionen av watchOS.

• Ett Apple-ID som är inloggat på din enhet.

• En arbetsgivare som deltar. Kontakta arbetsgivaren för mer information.

• En app som tillhandahålls av din arbetsgivare och dina inloggningsuppgifter som medarbetare.

Så här lägger du till en personalbricka på din iPhone och Apple Watch

1. Logga in på appen från din arbetsgivare med tillhörande inloggningsuppgifter.

2. Följ anvisningarna som visas i appen för att lägga till din personalbricka i Plånbok.

3. Tryck på knappen Lägg till i Plånbok.

Knappen Lägg till i Apple Plånbok
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra uppgiften med att lägga till personalbrickan.

När du lägger till en personalbricka på din iPhone läggs den automatiskt till på din parkopplade Apple Watch.

Expressläge aktiveras automatiskt och gör att du kan använda brickan genom att bara hålla din enhet mot läsaren.

När du har lagt till din personalbricka i Plånbok kan du se medarbetarinformation som ditt namn och medarbetar-ID:

• iPhone: I appen Plånbok trycker du på din bricka och sedan på knappen MerNo alt supplied for Image.

• Apple Watch: i appen Plånbok trycker du på din bricka och sedan på Information om bricka.

Så använder du din personalbricka på din iPhone eller Apple Watch

1. Håll den övre delen av din iPhone eller skärmen på din Apple Watch nära personalbrickan.

2. När det är klart visas ett bockmärke på din enhet.

Om du stänger av Expressläge behöver du öppna din personalbricka i Plånbok innan du håller din enhet i närheten av läsaren för personalbrickor:

• iPhone med Face ID: Dubbeltryck på sidoknappen och autentisera med Face ID. Sedan trycker du på ditt standardkort för att se dina andra kort och pass, trycker på personalbrickan och autentiserar.

• iPhone med Touch ID: Dubbeltryck på hemknappen. Sedan trycker du på ditt standardkort för att se dina andra kort och pass, trycker på personalbrickan och autentiserar.

• Apple Watch: Dubbelklicka på sidoknappen och rulla ned för att hitta din personalbricka.

Om din enhet försvinner eller blir stulen

• Markera din enhet som försvunnen

• Det inaktiverar åtkomsten till Plånbok och tar tillfälligt bort dina kort och pass, inklusive din personalbricka. När du stänger av Förlorat läge för din enhet behöver du även stänga av Förlorat läge för din personalbricka. På iPhone ska du öppna appen Inställningar och trycka på Plånbok och Apple Pay. Sedan trycker du på din personalbricka, trycker på Ange lösenkod och anger ditt Apple-ID-lösenord.

• Radera en enhet i Hitta på iCloud.com