Ställa in din presentation i Keynote

Läs om hur du väljer ett tema, lägger till diabilder och ändrar utseendet och proportionen för presentationen på din iPhone, iPad, Mac eller online på iCloud.com.

Använda Keynote på en iPhone eller iPad

Läs om hur du väljer ett tema, lägger till innehåll, ändrar utseendet på en diabild och mycket mer.

Välja ett tema och lägga till innehåll

När du skapar en Keynote-presentation ska du först välja ett tema. Teman innehåller förinställda layouter för diabilder som du kan använda som startpunkt för din presentation.

1. I presentationshanteraren trycker du på knappen Skapa presentationNo alt supplied for Image högst upp på skärmen. Om du för närvarande redigerar en presentation trycker du på tillbaka-knappenNo alt supplied for Image för att öppna presentationshanteraren.

2. Tryck på Välj ett tema och sedan på ett tema.

3. Lägg till en diabild genom att trycka på knappen Lägg till diabildNo alt supplied for Image längst ned på skärmen och tryck sedan på en diabildslayout.

4. Lägg till egen text genom att dubbeltrycka på platshållartexten.

5. Om det finns en platshållarbild på diabilden och du vill ersätta den trycker du på knappen Ersätt medietNo alt supplied for Image på platshållarbilden och väljer sedan en egen bild.

Ändra diabildens storlek

Du kan ändra diabildens storlek så att den passar skärmar med andra proportioner. Befintligt innehåll kanske flyttas för att passa den nya proportionen.

1. Öppna presentationen i Keynote.

2. På iPhone trycker du på knappen MerNo alt supplied for Image. På en iPad trycker du på dokumentnamnet eller trycker på knappen Mer beroende på vad du ser i verktygsfältet.

3. Tryck på Presentationsalternativ och sedan på Presentationsinställning.

4. Tryck på Bildstorlek längst ned i fönstret, tryck på en ny storlek och tryck sedan på Klar.

5. Om du har valt Anpassad anger du diabildens dimensioner och trycker på Klar.

6. Tryck på knappen Föregående diabildNo alt supplied for Image eller Nästa diabildNo alt supplied for Image för att förhandsvisa diabilder i den nya storleken.

7. Tryck på Klar.

Ändra utseendet på en diabild

Du kan snabbt ändra utseendet på en diabild genom att tillämpa en annan layout på den. När du byter layout för en diabild visas allt innehåll som du redan har lagt till med den nya layouten.

1. Välj en eller flera diabilder.

2. Tryck på knappen FormatNo alt supplied for Image och tryck sedan på Layout.

3. Svep för att visa alla diabildslayouter och tryck sedan på den du vill använda.

4. Tryck på stängningsknappenNo alt supplied for Image.

Ändra utseendet på hela presentationen

Du kan välja ett nytt tema när du vill och på så sätt snabbt ändra utseendet på hela presentationen. Om du har lagt till innehåll placeras det ut i diabilderna i det nya temat. Eventuella anpassningar som du har gjort, till exempel av textfärgen, visas även med det nya temat.

1. Öppna presentationen i Keynote.

2. På iPhone trycker du på knappen MerNo alt supplied for Image. På en iPad trycker du på dokumentnamnet eller trycker på knappen Mer beroende på vad du ser i verktygsfältet.

3. Tryck på Presentationsalternativ och sedan på Presentationsinställning.

4. Tryck på Teman längst ner i fönstret.

5. Tryck på ett tema eller svep om du vill se fler teman.

6. Tryck på Klar när du är färdig.

Redigera diabildslayouter

Om du snabbt vill ändra flera diabilder i presentationen på en gång kan du redigera diabildslayouter. Du kan ändra layouten för en diabild, lägga till text, bilder och objekt. Om du ändrar layouterna påverkar det diabilderna i den presentation som använder samma layout.

1. Tryck på bakgrunden i en diabild och tryck sedan på Redigera diabildslayout i menyn som visas.

2. Tryck på en diabild som du vill redigera i sidofältet.

3. Välj vad du vill göra, ordna om innehåll, lägga till text, bilder och objekt.

4. När du är klar med redigeringen av bildlayouten trycker du på Klar längst upp till höger.

Använda Keynote för Mac

Läs om hur du väljer ett tema, lägger till innehåll, ändrar utseendet på en diabild och mycket mer.

Välja ett tema och lägga till innehåll

1. I Keynote väljer du Arkiv > Nytt och dubbelklickar på temat som du vill använda i temaväljaren. Om temaväljaren inte visas håller du ned alternativtangenten och väljer Arkiv > Nytt från temaväljare. Dubbelklicka sedan på temat som du vill använda.

2. Lägg till en diabild genom att klicka på knappen Lägg till diabildNo alt supplied for Image i verktygsfältet och klicka sedan på en diabildslayout.

3. Lägg till egen text genom att dubbelklicka på platshållartexten.

4. Ersätt en platshållarbild genom att klicka på knappen Ersätt medietNo alt supplied for Image på platshållarbilden och välj sedan en bild.

Ändra presentationsbildens storlek

Du kan ändra diabildens storlek så att den passar skärmar eller projektorer med andra proportioner. Befintligt innehåll kanske flyttas för att passa den nya proportionen.

1. Klicka på knappen DokumentNo alt supplied for Image och klicka sedan på fliken Dokument.

2. Välj en storlek för diabilden från popupmenyn för diabildstorlek.

3. Om du har valt Anpassad diabildstorlek anger du diabildens dimensioner och klickar på OK.

Ändra utseendet på en diabild

Du kan snabbt ändra utseendet på en diabild genom att tillämpa en annan layout på den. När du byter layout för en diabild visas allt innehåll som du redan har lagt till med den nya layouten.

1. Klicka på knappen InnehållNo alt supplied for Image, välj Navigator och markera sedan diabilderna som du vill ändra i Navigator.

2. Klicka på knappen FormatNo alt supplied for Image, klicka på Diabildslayout och klicka sedan på en layout för att tillämpa den på de valda diabilderna.

Ändra utseendet på hela presentationen

Du kan när som helst välja ett nytt tema om du vill ändra utseendet på hela presentationen. Om du har lagt till innehåll placeras det ut i diabilderna i det nya temat.

1. Klicka på knappen DokumentNo alt supplied for Image och klicka sedan på fliken Dokument.

2. Klicka på Byt tema.

3. Dubbelklicka på ett nytt tema.

4. Om du vill vara säker på att alla anpassningar, till exempel av textfärgen, följer med till det nya temat markerar du Behåll dina stiländringar.

Du kan alltid ångra temabytet om du föredrar det gamla.

Redigera diabildslayouter

Om du snabbt vill ändra flera diabilder i presentationen på en gång kan du redigera diabildslayouter.

1. Välj Visa > Redigera diabildslayouter i menyfältet.

2. Välj en diabildslayout som du vill redigera i sidofältet.

3. Välj vad du vill göra, ordna om innehåll, lägga till text, bilder och objekt.

4. När du är klar med redigeringen av diabildslayouten trycker du på Klar i det nedre högra hörnet.

Om du ändrar layouterna påverkar det diabilderna i den presentation som använder samma layout.

Keynote för iCloud

Du kan välja ett tema när du skapar en ny Keynote-presentation online på iCloud.com.

1. I presentationshanteraren klickar du på knappen Skapa presentationNo alt supplied for Image.

2. Dubbelklicka på ett tema. Presentationen öppnas på en ny flik eller i ett nytt fönster i din webbläsare.

3. Lägg till diabilder genom att klicka på knappen Lägg tillNo alt supplied for Image i diabildsnavigatorn och klicka sedan på en diabildslayout.

4. Lägg till egen text i en diabild genom att dubbelklicka på platshållartexten.

5. Lägg till en egen bild i en diabild genom att dra en bild från datorn till platshållarbilden.

Om du vill ändra utseendet på presentationsbilderna, ändra presentationsbildstorlek eller byta tema efter att du skapade presentationen i Keynote för iCloud, öppnar du den i Keynote för iPhone, iPad eller Mac.