Spara ett dokument som ett paket eller en enskild fil i Pages, Numbers eller Keynote på en Mac

Om ditt dokument är större än 500 MB och du inte använder Apple File System (APFS), eller om du använder en äldre version av Pages, Numbers eller Keynote, kan appen uppmana dig att spara dokumentet som ett paket.

Ett paket är en samling filer som din Mac läser som en fil. Som standard sparar Pages, Numbers eller Keynote automatiskt ett dokument, kalkylblad eller en presentation som en enda fil. Så här gör du om Pages, Numbers eller Keynote uppmanar dig att spara ditt dokument som ett paket:

• Om du sparar ditt dokument på hårddisken, om du upplever väntemarkörer eller långsam prestanda när du redigerar dokumentet eller om du sparar dokumentet på iCloud Drive väljer du Spara paket.

• Om du planerar att överföra dokumentet till en tredjeparts molndelningstjänst som Box eller Dropbox via en webbläsare väljer du Spara som enskild fil.

Du kan växla mellan en enskild fil och ett paket när som helst. Öppna din fil. Välj sedan Arkiv > Avancerat > Byt filtyp och välj den typ som du vill använda.

Om paketet är skadat och inte går att öppna

Om du försöker öppna en fil som sparades som ett paket och du får en avisering som lyder ”[Dokument] kan inte öppnas just nu” är filen kanske skadad. Ett dokument som sparas som ett paket kan skadas om det skickades via e-post eller överförs till en tredjeparts molndelningstjänst som Box eller Dropbox via en webbläsare.

Om du får det här meddelandet ber du filägaren att spara filen som en enskild fil och skicka tillbaka den till dig.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.