Om watchOS 10-uppdateringar

watchOS 10 är den största uppdateringen sedan Apple Watch lanserades. Det har ett nytt utseende för samtliga appar, nya navigeringssätt och den nya smarta traven som visar all information du behöver, precis när du behöver den, från vilken urtavla som helst. Det introducerar förbättrade funktioner för cykelträningar och vandring, en ny upplevelse för psykisk hälsa i appen Mindfulness där du kan reflektera över ditt sinnestillstånd samt möjlighet att spåra hur mycket tid du vistas i dagsljus.

Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 10.4

watchOS 10.4 innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar, bland annat:

• Med inställningen Tryck för att visa hela notisen kan du använda gesten dubbeltryck för att visa hela notisen.

• För extra säkerhet kräver Apple Pay nu en säkerhetskod och dubbelklick på sidoknappen avaktiveras när Bekräfta med AssistiveTouch är påslaget.

• Löser ett fel som leder till att en del användare upplever falska tryck på skärmen.

• Åtgärdar ett fel som förhindrar att kontakter synkroniseras till Apple Watch för vissa användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 10.3.1

watchOS 10.3 innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar, inklusive den nya urtavlan Sammanhållning: blomma som hyllar svart historia och kultur för att uppmärksamma Black history month.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns påhttps://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 10.3

watchOS 10.3 innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar, inklusive den nya urtavlan Sammanhållning: blomma som hyllar svart historia och kultur för att uppmärksamma Black history month.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns påhttps://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 10.2

watchOS 10.2 innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar, bland annat:

• Spelas nu visas automatiskt när du är i närheten av HomePod (andra generationen) eller HomePod mini som spelar upp medier från Musik eller Podcaster (tillgängligt på Apple Watch Series 6 och senare samt Apple Watch Ultra).

• Aktivera funktionen att svepa för att byta urtavla i Inställningar.

• Aktivera funktionen att bekräfta avslutade träningar i Inställningar.

• Prioritera volymen för antingen musiken eller tränares röster i de flesta Fitness+-träningarna.

• Löser ett problem som kan leda till att urtavlor som lagts till via appen Watch på iPhone inte visas på Apple Watch.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 10.1.1

Den här uppdateringen innehåller viktiga buggfixar och åtgärdar ett problem som kunde leda till att batteriet töms snabbare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 10.1

watchOS 10.1 innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar, bland annat:

• Gesten Dubbeltryck kan användas till att utföra den primära åtgärden i notiser och de flesta appar så att du kan svara på ett samtal, spela upp och pausa musik, stoppa en timer med mera (tillgängligt på Apple Watch Series 9 och Apple Watch Ultra 2).

• NameDrop gör det möjligt att utbyta kontaktinformation med någon ny genom att helt enkelt hålla din Apple Watch nära dennas iPhone med iOS 17 eller Apple Watch (tillgängligt på Apple Watch SE 2, Apple Watch Series 7 och senare samt Apple Watch Ultra).

• Mitt kort kan användas som en komplikation för snabb åtkomst till NameDrop.

• En bugg som fick avsnittet Klimat i appen Hem att vara tomt är åtgärdad.

• Åtgärdar ett fel som orsakade att en vit markeringsram oväntat visades efter att AssistiveTouch stängts av.

• Rättar till ett fel där städer eventuellt inte synkroniserades mellan iPhone och Apple Watch i appen Väder.

• Löser ett problem där rullningslisten oväntat visas på bildskärmen.

• Åtgärdar en bugg som gjorde att felaktig höjdinformation visades för vissa användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 10.0.2

Den här uppdateringen innehåller buggfixar och viktiga säkerhetsuppdateringar för Apple Watch.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 10.0.1

Den här uppdateringen innehåller buggfixar och viktiga säkerhetsuppdateringar för Apple Watch.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 10

watchOS 10 är den största uppdateringen sedan Apple Watch lanserades. Det har ett nytt utseende för samtliga appar, nya navigeringssätt och den nya smarta traven som visar all information du behöver, precis när du behöver den, från vilken urtavla som helst. Det introducerar förbättrade funktioner för cykelträningar och vandring, en ny upplevelse för psykisk hälsa i appen Mindfulness där du kan reflektera över ditt sinnestillstånd samt möjlighet att spåra hur mycket tid du vistas i dagsljus.

Upplevelse

• Använd omdesignade appar som drar nytta av de rundade hörnen och hela skärmens yta.

• Visa snabbt information som anpassar sig efter sammanhanget, t.ex. tiden på dagen och var du befinner dig, med den smarta traven som du öppnar genom att vrida på Digital Crown från vilken urtavla som helst.

• Öppna Kontrollcenter genom att klicka på sidoknappen.

• Tryck en gång på Digital Crown för att öppna appmenyn och två gånger för att se de senast använda apparna.

Urtavlor

• Snobben har över 100 olika animationer med Snobben och Woodstock som reagerar på klockslag, lokalt väder och aktiviteter som träningar.

• Palett visar tiden som färg med hjälp av tre distinkta överlappande lager som ändras med tidens gång.

• Solen analog har klassiska timangivelser på en upplyst urtavla. Ljus och skuggor skiftar under dagen beroende på var solen befinner sig.

• Modular Ultra utilizes the edges of the display for real time data through three user selectable options and seven different complications (Available on Apple Watch Ultra)

Meddelanden

• Visa Memoji eller bilder på kontakter.

• Fäst favoriter.

• Ändra, Dra tillbaka och sortera efter oläst.

Träning

• Cykelträningar har nu stöd för sensorer med Bluetooth-funktion som kraftmätare, hastighetssensorer och kadenssensorer med nya kraft- och kadensvärden.

• Vyn Cykelkraft visar kraftintensiteten under träningen mätt i watt.

• Vyn Kraftintervall använder mjölksyretröskeln, som är ett mått på den högsta kraft du kan upprätthålla under ett 60-minuterspass, till att skapa personliga intervall och visa hur länge du befinner dig i varje intervall.

• Vyn Cykelhastighet visar aktuell och högsta hastighet, avstånd, puls och/eller kraft.

• Cykelvärden, träningsvyer och cyklingsupplevelser från Apple Watch kan nu visas som liveaktiviteter på iPhone som kan fästas på cykelstyret.

Aktivitet

• Symboler i hörnen ger snabb tillgång till veckosammanfattning, delning och utmärkelser.

• Ringarna Rörelse, Träning och Stå går att se på individuella skärmar genom att vrida på Digital Crown. Du kan också justera mål, visa antal steg och trappor, distans samt aktivitetshistorik.

• Veckosammanfattningen inkluderar nu totalsumma för Träning och Stå utöver totalsumma för Rörelse.

• Aktivitetsdelning visar avatarer eller bilder på dina vänner.

• Träningstips från experttränarna i Fitness+ ger vägledning i områden som träningsteknik, mindfulness, hälsosamma vanor och att hålla motivationen uppe i appen Fitness på iPhone.

Fitness+

• Skapa ett schema för träning och meditation med anpassade planer.

• Välj aktivitetsdagar, träningslängd och -typ, tränare, musik och hur länge planen ska pågå så skapar Fitness+ planen automatiskt.

• Använd travar till att bygga en kö av träningar och meditationer som du vill göra i rad.

Kompass

• Hållpunkt för sista platsen med mobilanslutning beräknar automatiskt den plats längs rutten som din enhet sist kunde ansluta till operatörens mobilnätverk.

• Senaste hållpunkt för nödsamtal uppskattar automatiskt den plats där du sist kunde ansluta till något operatörsnätverk och kontakta räddningstjänst.

• POI-hållpunkter visar landmärken som du har sparat i guider i appen Kartor.

• Höjdhållpunkter är en ny vy som använder data från höjdmätaren för att skapa en 3D-representation av höjden på dina sparade hållpunkter.

• Höjdnotiser meddelar dig när du har passerat en särskild höjdnivå.

Kartor

• Gångradie visar ungefär hur lång tid det kan ta att gå till närliggande restauranger, butiker och andra ställen med detaljerad information som öppettider, betyg med mera.

• Offlinekartor som har hämtats till iPhone kan visas på din parkopplade Apple Watch när iPhone är påslagen och inom räckvidd.

• Rutter för att köra, cykla, gå eller åka kollektivt stöds i offlinekartor, inklusive beräknad ankomsttid baserat på beräknad trafik.

• Topografiska kartor visar intressanta delar av nationalparker i USA, t.ex. vandringsleder, isaritmer, höjd och landmärken.

• Vandringsledsinformation i USA med detaljerad information om sådant som ledens längd och höjdskillnader.

Väder

• Se väderinformation snabbt med bakgrunder och tillhörande visuella effekter.

• Få tillgång till viktigt information som UV-index, luftkvalitetsindex och vindstyrka i en och samma vy.

• Visa data som förhållanden, temperatur, nederbörd, vindstyrka, UV-index, sikt, luftfuktighet och luftkvalitetsindex genom att svepa åt höger.

• Rulla för att växla mellan timvis och daglig vy.

• Visa luftfuktighetskomplikation på urtavlan.

Mindfulness

• Med reflektioner av sinnestillstånd kan du logga dina tillfälliga känslor eller dagliga humör.

• Bidragande faktorer som arbete, familj eller aktuella händelser kan inkluderas och du kan beskriva dina känslor som t.ex. lycklig, nöjd eller orolig.

• Påminnelser att logga sinnestillstånd är tillgängliga som notiser, komplikationer på urtavlan och uppmaningar efter en andningssession, reflektionssession eller ljudmeditation från Fitness+.

Läkemedel

• Uppföljningspåminnelser uppmanar dig att logga ett läkemedel om du ännu inte loggat det 30 minuter efter den schemalagda tiden.

• Du kan välja att ställa in uppföljningspåminnelser som viktiga varningar så att de visas även om enheten är i tyst läge eller om du har aktiverat ett fokus.

Andra funktioner och förbättringar:

• Tid i dagsljus mäts nu med hjälp av sensor för omgivningsljus (tillgängligt på Apple Watch SE, Apple Watch Series 6 och senare samt Apple Watch Ultra).

• Prognos för elnätet i appen Hem och i komplikationer på urtavlorna använder realtidsdata från det lokala elnätet för att visa när det drivs av renare källor så att du kan planera när du vill ladda enheter eller använda hushållsmaskiner. (Endast kontinentala USA.)

• Kommunikationssäkerhet kan nu upptäcka om barn skickar eller tar emot känsliga videor.

• Kommunikationssäkerhetsteknik finns nu för alla användare med Varning för känsligt innehåll för vuxna där bilder och videor med naket innehåll görs suddiga och du får välja om du vill se det eller inte.

• Notiser till nödkontakter efter Nödsamtal SOS visas nu som viktiga varningar.

• Nu stöds FaceTime-gruppröstsamtal.

En del funktioner kanske inte är tillgängliga i alla länder eller regioner. Mer information finns på

https://www.apple.com/se/watchos/feature-availability/

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på

https://support.apple.com/sv-se/HT201222