Om Apple-ID-saldo och presentkort i Singapore

Apple avslutar möjligheten att göra köp med ett Apple-ID-saldo i Singapore från och med den 1 juli 2024.

Spendera ditt Apple-ID-saldo innan Apple avslutar möjligheten att göra köp med det i Singapore från och med den 1 juli 2024. Alla App Store- och iTunes-presentkort som löses in innan dess kan fortfarande användas vid digitala köp. Om du inte använder ditt Apple-ID-saldo före den 1 juli börjar Apple utfärda återbetalning för eventuellt återstående saldo.

Apple Store-presentkort påverkas inte av den här ändringen. Du kan fortsätta använda dem i Apple Store-butiker.

Vad du ska göra före 1 juli 2024

Efter den 1 juli 2024 går det inte längre att göra köp med ett Apple-ID-saldo

Från och med den 1 juli kan du inte längre använda ett Apple-ID-saldo för köp i Singapore. Om du vill fortsätta göra köp och behålla dina befintliga prenumerationer ser du till att du har en annan giltig betalningsmetod registrerad. Om du inte har det lägger du till en betalningsmetod.

Om du har prenumerationer och inte lägger till en betalningsmetod före den 1 juli upphör dina prenumerationer automatiskt vid nästa förnyelsedatum.

Återstående Apple-ID-saldo återbetalas

När du inte längre kan använda ditt saldo börjar Apple automatiskt utfärda återbetalning för återstående Apple-ID-saldo till användare i Singapore. Om du har ett saldo återbetalas dina pengar till det förvalda kredit- eller betalkort som finns registrerat som betalningsmetod för ditt Apple-ID. Du får ett bekräftelsemeddelande via e-post när Apple har behandlat din återbetalning. Därefter kan det ta upp till 30 dagar innan du ser återbetalningen på ditt konto hos din bank.

Om du hittar fler App Store- och iTunes-presentkort efter den 1 juli kan du fortsätta lösa in dem till ditt Apple-ID-saldo. Apple återbetalar automatiskt pengarna till ditt förvalda kredit- eller betalkort efter några veckor. Du får ett bekräftelsemeddelande via e-post när Apple har behandlat din återbetalning. Därefter kan det ta upp till 30 dagar innan du ser återbetalningen på ditt konto hos din bank.

Om Apple först inte kan utfärda en återbetalning till ditt kredit- eller betalkort meddelas du via e-post och får då ytterligare instruktioner om hur du kan få din återbetalning. Om du inte har ett kredit- eller betalkort att lägga till i ditt Apple-ID kontaktar du Apple-supporten.