Lägga till ett Navigo-kort i Apple Plånbok

Lägg till ett Navigo-kort i appen Plånbok på din iPhone eller Apple Watch för att åka kollektivt i Paris, Frankrike.

Du behöver följande för att åka kollektivt i Paris med Apple Pay1:

• En iPhone XS eller senare eller en iPhone SE (2:a generationen) eller senare.

• En Apple Watch Series 6 eller senare eller en Apple Watch SE (2:a generationen) eller senare parkopplad med en kompatibel iPhone.

• Den senaste versionen av iOS och watchOS.

• Ett Apple-ID som är inloggat i iCloud.2

• Ett kredit- eller betalkort som du har lagt till i appen Plånbok.

Så här lägger du till ett Navigo-kort i Apple Plånbok

Lägga till ett Navigo-kort på din iPhone

1. Tryck på knappen Lägg till  i appen Plånbok.

2. Tryck på Resekort.

3. Välj det resekort som du vill lägga till eller sök efter plats eller kortnamn.

4. Tryck på Fortsätt.

5. Välj en kupong att köpa.3

6. Följ stegen på skärmen för att bekräfta köpet och lägga till Navigo-kortet.

Kuponger eller biljetter som erbjuds i appen Plånbok kan skilja sig från appar för kollektivtrafik.

Lägga till ett Navigo-kort på Apple Watch

1. Öppna Plånbok-appen på din Apple Watch.

2. Rulla ned och tryck på Lägg till kort.

3. Tryck på Resekort.

4. Välj det resekort som du vill lägga till.

5. Tryck på Fortsätt.

6. Välj en kupong att köpa.

7. Följ stegen på skärmen för att bekräfta köpet och lägga till Navigo-kortet.

En iPhone som visar Navigo-kortet. En knapp för att fortsätta finns längst ned på skärmen.

Så här använder du ditt Navigo-kort

Du kan trycka på ditt Navigo-kort överallt där fysiska Navigo-kort accepteras. Ditt första Navigo-kort i appen Plånbok är automatiskt inställt på expressläge.4

Så här köper och laddar du om kuponger eller biljetter

När du har lagt till ditt Navigo-kort i appen Plånbok kan du köpa fler kuponger eller biljetter direkt i Apple Plånbok. Du kan också använda appar för kollektivtrafik för att köpa kuponger och lägga till dem på ditt Navigo-kort i appen Plånbok.

Kuponger eller biljetter som erbjuds kan variera beroende på vilka kuponger eller biljetter som redan finns på ditt kort.

Köpa nya kuponger eller biljetter

1. Öppna appen Plånbok på din iPhone.

2. Välj det Navigo-kort som du vill lägga till pengar på.

3. Tryck på knappen Mer .

4. Tryck på Köp kuponger.

5. Välj den kupong du vill köpa.

6. Följ stegen på skärmen för att bekräfta ditt köp.

Ladda om kuponger eller biljetter som du redan har använt

1. Öppna appen Plånbok på din iPhone.

2. Välj det Navigo-kort som du vill lägga till pengar på.

3. Tryck på Köp mer.

4. Tryck på Köp.

5. Följ stegen på skärmen för att bekräfta köpet och lägga till pengar på ditt kort.

Så här överför du ditt Navigo-kort mellan enheter

Du kan bara ha ett Navigo-kort i appen Plånbok på en enhet i taget, men du kan flytta kortet mellan enheter.

Överföra ditt Navigo-kort från din iPhone till din Apple Watch

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone.

2. Gå till fliken Min klocka och tryck på Plånbok och Apple Pay.

3. Tryck på knappen Lägg till bredvid kortet som du vill flytta.

4. Du kan också välja Lägg till kort för att se en lista över tidigare kort från dina andra enheter.

”Paris 2024”-kort kan för närvarande inte överföras mellan enheter.5

Överföra ditt Navigo-kort till en ny enhet med hjälp av inställningsassistenten

1. Tryck på Plånbok i inställningsassistenten på din nya iPhone.

2. Välj resekortet som du vill överföra från din tidigare enhet.

3. Tryck på Fortsätt så bekräftar du att du vill överföra resekortet till din nya enhet.6

Överföra ditt Navigo-kort med appen Plånbok

1. Öppna appen Plånbok på din nya iPhone och tryck på knappen Lägg till .

2. Tryck på Föregående kort och välj ditt resekort.

3. Följ stegen på skärmen för att lägga till ditt resekort på den nya iPhone-enheten.6

Din tidigare enhet måste vara i närheten och ansluten till internet för att överföringen till din nya enhet ska slutföras. Om dina enheter inte är nära varandra måste du manuellt ta bort ditt kort för att överföra det till din nya enhet.

Så här tar du bort ditt Navigo-kort

1. Öppna appen Plånbok på din iPhone.

2. Tryck på resekortet.

3. Tryck på knappen Mer och tryck sedan på Kortdetaljer.

4. Rulla ned och tryck på Ta bort det här kortet. Tryck på Ta bort för att bekräfta.

1. Apple Pay är inte tillgängligt för barn under 13. Åldersgränserna varierar beroende på land och region.

2. Om du loggar ut från iCloud eller stänger av Face ID, Touch ID eller din lösenkod på din iPhone eller Apple Watch, tas alla kreditkort, betalkort och resekort bort från enheten. När du tar bort ett resekort från en enhet, kommer det återstående saldot att sparas och vara tillgängligt att föras tillbaka eller föras över till en annan iPhone eller Apple Watch som är ansluten till ett nätverk och inloggad på iCloud med samma Apple-ID.

3. Biljetter och dagkort kan köpas direkt i Plånbok. Om du vill lägga till ett Navigo-kort som gäller en vecka eller en månad i ditt Navigo-kort i Plånbok måste du köpa det via appen Ile-de-France Mobilités. En lista över biljetter som inte går att köpa eller använda i Plånbok finns på webbplatsen Ile-de-France Mobilités.

4. Expressläge är inte tillgängligt på vissa markerade bussar, och du måste autentisera för att validera din biljett i Plånbok på dessa bussar.

5. Ditt ”Paris 2024”-kort kan inte överföras mellan enheter. Om du överför ett Navigo-kort med ett ”Paris 2024”-kort till en annan enhet, får du en återbetalning för eventuellt kvarvarande värde från ditt ”Paris 2024”-kort.

6. När överföringen har slutförts visas ditt förra kort fortfarande i appen Plånbok, med en indikation på att kortet inte kan användas.